Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci Sıcaklığı FPS Etkilermi?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Selamlar , imzamdaki sistem ile pubg , fortnite gibi oyunlar oynuyorum fakat stok fan ile kullanıyorum , pubgde rahat 78-80 dereceyi görüyor ama hiç 80'i geçmiyor fakat fps drop ve kasma hissi var gibi, tüm ayarları denedim hiçbirşeyi değişmedi. Acaba sıcaklıklar ile alakalı olabilirmi fps drop veya kasma hissi?

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,075
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Selamlar , imzamdaki sistem ile PUBG , fortnite gibi oyunlar oynuyorum fakat stok fan ile kullanıyorum , pubgde rahat 78-80 dereceyi görüyor ama hiç 80'i geçmiyor fakat fps drop ve kasma hissi var gibi, tüm ayarları denedim hiçbirşeyi değişmedi. Acaba sıcaklıklar ile alakalı olabilirmi fps drop veya kasma hissi?
Az da olsa alakası var evet ama senin aldigin sıcaklıklar çok yüksek değil. Bence nedeni başka

baranthemosby

80+ Bronze
Selamlar , imzamdaki sistem ile PUBG , fortnite gibi oyunlar oynuyorum fakat stok fan ile kullanıyorum , pubgde rahat 78-80 dereceyi görüyor ama hiç 80'i geçmiyor fakat fps drop ve kasma hissi var gibi, tüm ayarları denedim hiçbirşeyi değişmedi. Acaba sıcaklıklar ile alakalı olabilirmi fps drop veya kasma hissi?
Yüksek sıcaklık değerleri işlemciye performans kaybı oluşturur. Zarar verir. FPS kayıpları yaşatır. Sıvı soğutma veya Kule tipi soğutmalara göz gezdirebilirsin.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Az da olsa alakası var evet ama senin aldigin sıcaklıklar çok yüksek değil. Bence nedeni başka
Ne olabilir nedeni sizce? Sistemimin pubg için yeterince güçlü olduğunu düşünüyorum ama drop ve kasma hissi sinir ediyor

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,075
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Ne olabilir nedeni sizce? Sistemimin PUBG için yeterince güçlü olduğunu düşünüyorum ama drop ve kasma hissi sinir ediyor
Pubg optimizasyonu kötü bir oyun. Diğer oyunlarda da oluyor mu?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek sıcaklık değerleri işlemciye performans kaybı oluşturur. Zarar verir. FPS kayıpları yaşatır. Sıvı soğutma veya Kule tipi soğutmalara göz gezdirebilirsin.
Öneriniz varmıdır, perfan 120h düşünüyordum ama fiyatı çok artmış. Deepcool tarafında birşeyler bakıyorum aslında f/p
Mesaj otomatik birleştirildi:

PUBG optimizasyonu kötü bir oyun. Diğer oyunlarda da oluyor mu?
Sadece fortnite ile pubgde oluyor diğer oyunlarda her şey normal

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
fps drop ve kasma hissi var
Bence bu işlemci sıcaklığından ziyade başka bir sebepten kaynaklanıyor. 78-80 dereceler buna sebep olacak sıcaklıklar değil. Isınması lazım sonuçta yüksek bi W değeri ile harıl harıl çalışıyor. Bu çok normal. Bence SSD'nde yada yazılımsal bir sorun olabilir. Sadece bahsettiğin oyunda mı oluyor?

baranthemosby

80+ Bronze
Ne olabilir nedeni sizce? Sistemimin PUBG için yeterince güçlü olduğunu düşünüyorum ama drop ve kasma hissi sinir ediyor
Stok soğutucu kullanıyorsan, işlemciye yetmiyor olabilir. Veya kasanın içerisinde yer alan fanlar çok iyi bir hava akışı sağlamıyor olabilir. İşlemcinin termal macunu bitmiş olabilir. Sistemin zaten PUBG için gayet güçlü. Stok fan aldığın ilk zamanlarda yetiyorsa kasanın hava akışına ve İşlemcinin termal macununa göz at.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,075
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
ayberkd50
Öneriniz varmıdır, perfan 120h düşünüyordum ama fiyatı çok artmış. Deepcool tarafında birşeyler bakıyorum aslında f/p

Oyunla alakalı olduğunu düşünüyorum ama yine de soğutucu almak istersen amazon üzerinden noctua nh-u12s redux öneririm.

baranthemosby

80+ Bronze

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,387
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
90 derece gibi sıcaklıklarda işlemci önlem olarak MHz düşürür. Bu da oyunda ani FPS düşüşüne sebep olur. Daha fazla ısınırsa bu sefer önlem olarak bilgisayarı kapatır.

Furyy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
Taha Tuğrul Tuncel
Kullanım değerlerini atarmisin

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,186
İsim
Necati
Bence bu işlemci sıcaklığından ziyade başka bir sebepten kaynaklanıyor. 78-80 dereceler buna sebep olacak sıcaklıklar değil. Isınması lazım sonuçta yüksek bi W değeri ile harıl harıl çalışıyor. Bu çok normal. Bence SSD'nde yada yazılımsal bir sorun olabilir. Sadece bahsettiğin oyunda mı oluyor?
evet hocam pubg ve fn

Kullanım değerlerini atarmisin
1677425791821.png

Top Bottom