Neler Yeni

İşlemci Sıcaklık Değeri Çok Yüksek i7 8700

marceline

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Güray
Selamun aleyküm occt ile test yaptıığımda hemen değerler fırlıyor 95 derecelere kasa üst hava attığı yere bi baktım sıcakta üflemiyor bildiğin normal kasa arka kapağı söktüm işlemci tarafını hafif baktım yakmıyor bile parmağımı (bu olaya 20 dk boyunca 95 derecedeyken baktı) Sorun ne olabilir hava soğutması dark freezer x126 arkasına bir fanda ben taktım taktığım taraftaki fan dışarıya atıyor havayı.

bu arada boşta 38 40 derece

resim olarak da göstermek isterim

Ekler

• 4af12cf4-5898-4bf9-b56a-dc26f49aaf50.jpg
    4af12cf4-5898-4bf9-b56a-dc26f49aaf50.jpg
    103.3 KB · Hit: 39
  • e8323536-ba35-498e-8feb-fd4203ea7ab4.jpg
    e8323536-ba35-498e-8feb-fd4203ea7ab4.jpg
    117.1 KB · Hit: 32

marceline

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Güray
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok tuhaftır ki stress testini başlattığım anda 100 dereceyi gosteriyor

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Çok tuhaftır ki stress testini başlattığım anda 100 dereceyi gosteriyor
Programda bir sıkıntı olabilir mi Furmarkta ki CPU Burnerı deneyip GPU-Z den sıcaklıkları kontrol etme şansın var mı

marceline

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Güray
biir çok programdan denedim hepsinde çalıştırdığım gibi 95 100 dereceyi gösterdi çözemedim hala
Programda bir sıkıntı olabilir mi Furmarkta ki CPU Burnerı deneyip GPU-Z den sıcaklıkları kontrol etme şansın var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

başlattığım gibi değer bu hocam ne bu böyle hava sirkülasyonu yok desek bile bu kadar yapar mı? Kime sorsam ilk defa karşıma çıktı diyor.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1.2 MB · Hit: 33
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
bruuuh
aida64 kullanır mısın bir de oradan bakalım. testi oradan yap sıcaklık değerlerine hwinfo64 üzerinden bak

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
biir çok programdan denedim hepsinde çalıştırdığım gibi 95 100 dereceyi gösterdi çözemedim hala

başlattığım gibi değer bu hocam ne bu böyle hava sirkülasyonu yok desek bile bu kadar yapar mı? Kime sorsam ilk defa karşıma çıktı diyor.
Valla dostum bilemedim başlatır başlatmaz 100 derece olması bana tuhaf geldi programdan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
anakarta belki sorun vardır sıcaklık degerlerini ileten yerde bi sorun olabilir

marceline

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Güray

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    360.9 KB · Hit: 33

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
doğru gööstermişimdir umarım sabah oldu bununla uğraşıyorum kafama takıldı

olabilir mi işlemcinin arka tarafına hafif elimle yokladım baya baya sıcaktı kendisi de
işlemcinin tarafmı sicak yoksa her yerimi

anakart modeli nedir

marceline

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Güray
işlemcinin tarafmı sicak yoksa her yerimi

anakart modeli nedir
Msi z370 a pro
İşlemcinin hemen arkası çok fazla sıcaktı etrafı o kadar değildi hava çıkışlarıda tepeden sıcak falan üflemiyor bildiğin soğuk üflüyor kasa içide sıcak değil hatta cam tamperi çıkarttım bir süre öyle testi devam ettirdim aynı değerler.
Yarın dükkana uğrayıp termal macun alıp yenileyeceğim ne kadar fark ettirirse artık yeni almıştım soğutucuyuda 6 ay olmamıştır

FRAX

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Msi z370 a pro
İşlemcinin hemen arkası çok fazla sıcaktı etrafı o kadar değildi hava çıkışlarıda tepeden sıcak falan üflemiyor bildiğin soğuk üflüyor kasa içide sıcak değil hatta cam tamperi çıkarttım bir süre öyle testi devam ettirdim aynı değerler.
Yarın dükkana uğrayıp termal macun alıp yenileyeceğim ne kadar fark ettirirse artık yeni almıştım soğutucuyuda 6 ay olmamıştır
format atip dendinmi hiç virüs varmı açar açmaz o dercelere gelmesi biraz garip anakartta sorun olabilir ama bi iletisime gecin msi ile ve intel ile işlemci zaten kasayı ısıtmaz arkatarafini isitir bende i5 9400f var edit yapip videoyu cikarinca 85 dereceleri gördüm stok fan ile sen bi iletisine gec bios en son surumu yukle dene

marceline

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Güray
format atip dendinmi hiç virüs varmı açar açmaz o dercelere gelmesi biraz garip anakartta sorun olabilir ama bi iletisime gecin msi ile ve intel ile işlemci zaten kasayı ısıtmaz arkatarafini isitir bende i5 9400f var edit yapip videoyu cikarinca 85 dereceleri gördüm stok fan ile sen bi iletisine gec bios en son surumu yukle dene
Cyberpunk için temiz olsun pc kasmasın diye yeni format attım geçen hafta komple temizledim hddleri.
Garantileri bitmiş olabilir msi yada intel yardımcı olur mu yinede?

Cyberpunk için temiz olsun PC kasmasın diye yeni format attım geçen hafta komple temizledim hddleri.
Garantileri bitmiş olabilir msi yada intel yardımcı olur mu yinede?
Pc boşta iken 42 35 derece falan oluyor sadece test yaparken ve cyberpunk da 90 100 arası. Valorantta bile 85 altına inmiyor bişey açılsın yük binsin hemen artıyor

Top Bottom