Neler Yeni

İşlemci sıvı soğutma nasıl montajlanmalı ve pompa hızı kaç olmalı?

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Soru başlıkta arkadaşlar. İdead radyatör montajı nedir?(Ön-Üst vs.) Ek olarak pompa hızıyla ilgili cok fazla farkli görüş var? Kimisi son hızda olmali diyor, kimisi otoda kalmalı. Sizin görüşleriniz nedir?

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üst tarafa push konumunda konumlandırman en iyi seçenek. Ayrıca fan hızın da oto'da kalmalı.
Üst tarafa push konum derken borular sağda mi solda mi kalmalı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üst tarafa push konumunda konumlandırman en iyi seçenek. Ayrıca fan hızın da oto'da kalmalı.
Bir de fan hızı derken pompa hızından bahsediyorsunuz sanırım dogru mudur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,913
İsim
Emir Yusuf
Üst tarafa push konum derken borular sağda mi solda mi kalmalı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de fan hızı derken pompa hızından bahsediyorsunuz sanırım dogru mudur?
Borular sağdan gelmeli, fanlar da kasa içinden dışarı şekilde radyatöre doğru üflemeli. Evet bahsettiğim pompa hızı, ben kendi sistemimde oto'da bırakıyorum. Isınınca hızlanıp soğuyunca yavaşlıyor.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
604
İsim
Gokhan
Pompa hızına müdahaleyi pek önermem oto mod'da kullanılması bence önemli hem malzeme ömrü açısından hemde ses açısından ayrıca sıvı soğutma radyatör fanlarının çıkışı mutlaka dışa üflemeli. Önden bağlanan sıvı soğutma için örnek konuşmak gerekir ise aslında evet bağlanıyor çalışıyor da ama elle tutulur bir randuman alınması için kasa dışına en hızlı şekilde radyatör peteklerinden cıkan ısının dışarı atılması şart. O yüzden sıvı soğutmayı tam anlamıyla kullanmak için kasa seçimi de önemli. Örn. ben xpg nin invader kasasını kullanıyorum radyatör için dik ve arkası direk dışarıya bakan bir tasarım yaptıkları için oldukça memnunum. Eğer hali hazırda kasanız yok ve kasada alacaksanız üste içeriden dışarıya direk üfleme imkanı olan kasalardan yana kullanın tercihinizi.

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Pompa hızına müdahaleyi pek önermem oto mod'da kullanılması bence önemli hem malzeme ömrü açısından hemde ses açısından ayrıca sıvı soğutma radyatör fanlarının çıkışı mutlaka dışa üflemeli. Önden bağlanan sıvı soğutma için örnek konuşmak gerekir ise aslında evet bağlanıyor çalışıyor da ama elle tutulur bir randuman alınması için kasa dışına en hızlı şekilde radyatör peteklerinden cıkan ısının dışarı atılması şart. O yüzden sıvı soğutmayı tam anlamıyla kullanmak için kasa seçimi de önemli. Örn. ben xpg nin invader kasasını kullanıyorum radyatör için dik ve arkası direk dışarıya bakan bir tasarım yaptıkları için oldukça memnunum. Eğer hali hazırda kasanız yok ve kasada alacaksanız üste içeriden dışarıya direk üfleme imkanı olan kasalardan yana kullanın tercihinizi.
Maxima v20 kullanıyorum hocam. Sıvı soğutma üste monteli. Fanlar havayı içeriden dışarı atacak sekilde monteli

epalo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Durmuş T.
Üst taraf uygunsa oraya takarsın. Anakartında pump girişi varsa pompa için zaten full devir çalışır yoksa elle dc den full devir çalışması uygundur.

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Üst taraf uygunsa oraya takarsın. Anakartında pump girişi varsa pompa için zaten full devir çalışır yoksa elle dc den full devir çalışması uygundur.
Pump fan girişi yok. Pompa cpu fana bağlı ve otoda şu an.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
604
İsim
Gokhan
Maxima v20 kullanıyorum hocam. Sıvı soğutma üste monteli. Fanlar havayı içeriden dışarı atacak sekilde monteli

Şu anda o kasa için en mantıklı bağlantı düzeni bu zaten merak etmeyin. Ben genelde büyük boyutlu kasalar tercih etmekteyim bu tarz durumlarda ben çıkış tarafına da fan bağlıyorum yine dışarıya üfleyecek şekilde deli bir fark olmasada sürkilasyonu arttırdığı için o şekilde kullanıyorum.

DejavuKing

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Emre Asım
Şu anda o kasa için en mantıklı bağlantı düzeni bu zaten merak etmeyin. Ben genelde büyük boyutlu kasalar tercih etmekteyim bu tarz durumlarda ben çıkış tarafına da fan bağlıyorum yine dışarıya üfleyecek şekilde deli bir fark olmasada sürkilasyonu arttırdığı için o şekilde kullanıyorum.
Anladım hocam tesekkur ederim. Bir de anakartımda pump fan girişi olmadığı için cpu fana bağlı pompa. Pompayi cpu fana bağlandıktan sonra biostan fam devri vs. hic bir sey degistirmedim. Bu şekilde kullanmak en sağlıklısı sanırım.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
604
İsim
Gokhan
Anladım hocam tesekkur ederim. Bir de anakartımda pump fan girişi olmadığı için cpu fana bağlı pompa. Pompayi cpu fana bağlandıktan sonra biostan fam devri vs. hic bir sey degistirmedim. Bu şekilde kullanmak en sağlıklısı sanırım.

Evet Cpu fan da çalışması yeterli. Genelde cpu fan'a bağladığınızda da oto şekilde full güçte ayarlıyor.

of Beauty and Rage

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Radyatör boyutu ne kadar? Anakart, soğutucu ve kasa nedir?

brkulk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak ulak
İlgilendiği Kategoriler
oyunlar,yapay zeka,autocad,pc donanım
full güçte kullanmanın ömrünü çabuk bitireceğini düşünüyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,512
Üyeler
164,514
Son üye
sermerkerter
Top Bottom