Sllent
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
BIOS'u yeni sıfırladım, frekansı yükselmiyor ve voltaj çekemiyor?
Sorunumun çözümü nedir?
@keremcnsz24 @cfranko
Small FFTs yapıyorum.Smallest FFT yaptığın için olabilir büyük ihtimal. Öyle yaptığını tahmin ediyorum.
AVX2 komut seti uyguladıgı icin 75 tdp de ancak bu kadar all core çalıştırabılıyor dicem ama.
Saçmalık gibi geldi pbo yu açmayı deneyebılırsın.
Çünkü throttle yiyor gibisin dicem ama voltaj değeri çok düşük.
HayırCPU güç girişim 8 pin olduğu için olabilir mi?
Small FFTs de power limite takılıyor çünküBoşta 4.7GHz'e kadar boostluyor kendini ama stress testinde bir şey olmuyor,
Hayır da PBO ayarlarından power limiti kaldırman lazım ama soğutucun iyi olmalı power limiti kaldırmak için (SE 234 iyi sayılıyor)Nasıl bir stress testi yapmalıyım, PBO mu açmam lazım?
Anakartım mı limitliyor işlemciyi?Smallest FFT yaptığın için olabilir büyük ihtimal. Öyle yaptığını tahmin ediyorum.
AVX2 komut seti uyguladıgı icin 75 tdp de ancak bu kadar all core çalıştırabılıyor dicem ama.
Saçmalık gibi geldi pbo yu açmayı deneyebılırsın.
Çünkü throttle yiyor gibisin dicem ama voltaj değeri çok düşük.
Mesaj otomatik birleştirildi:
EDC ve TDC değerleri aşırı düşük büyük ihtimal o yüzden takılıyorsun PBO açıp motherboard limitsi off yapıp bi de öyle test yap ama 95 derece görmeye hazır ol
Pbo yu açıp advanced sekmesinden PBO limitsi motherboard ya da off yap sonra dene bak nolcakSmall FFTs yapıyorum.
PBO açık olması lazım, herhangi ekstra bir ayar yapmadım.
SE 234'üm var ama soğutamaz mı diyorsun?
Aynen bunu dicektim bendePbo yu açıp advanced sekmesinden PBO limitsi motherboard ya da off yap sonra dene bak nolcak
ama I said firsTAynen bunu dicektim bende