Neler Yeni

İşlemcinin gereğinden fazla ısınması

LiquiL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
semin fuat bumin
Merhaba arkadaşlar;
AMD Ryzen 5 5600x işlemci kullanmaktayım elimde hem sıvı soğutucu hem de stok fanı var ilk basta sorun sıvı soğutucudan sanıp stok fana geçtim ve sorun sıvı soğutucuda değilmiş onu anladım. Apex Legends oynarken işlemci ısısı sıvı soğutmada 85-89 derece arasına kadar çıkıyor stok fan varken de 95 dereceye kadar çıkmakta, stok fanı kasanın camı açıkken kullandım ve sonuç böyleydi. Sizce sorun işlemciden mi kaynaklı yoksa stok fan yetmiyor sıvı soğutmada bozuk olduğundan dolayı mı kaynaklı bir sorun bu ?

Sistem özellikleri
MSI gaming x trio 3080
2x16 gb 3600mhz ram
Amd Ryzen 5 5600x
Asus tuf gaming b550m-e wifi II
Çözünürlük: 2560x1080p ya da 3440x1440p fark etmiyor ısı hep aynı seviyede
Oyunu Medium ayarlarda, geriye kalan herşeyiya kapalı ya da en düşük seviyede oynuyorum sadece Apex için de geçerli değil starfield için ac vallhala için de geçerli bu işlemci ısınması

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
Göksel Gündüz
Sıvı soğutucuyu kasanın üst kısmına takıyorsun değil mi ? Yan kısma takarsan tam verimli çalışmıyormuş.

Soğutucuyu takarken kabloları tam ve eksiksiz takmadığından oluyor olabilir mi ? Sıvı soğutucunun işlemciye temas eden yüzeyinde jelatin olur, onu çıkartmadıysan sıcaklık dağılmadığından olabilir.

Macunu eksik yada fazla sıktığından belki yapabilir. En son ve kötü ihtimal işlemcinde sorun olabilir.

LiquiL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
semin fuat bumin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
termal macun sürülmemiş ya da fanlar hiç dönmüyor.
Fanlar donuyor macunu yeni sürdüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıvı soğutucuyu kasanın üst kısmına takıyorsun değil mi ? Yan kısma takarsan tam verimli çalışmıyormuş.

Soğutucuyu takarken kabloları tam ve eksiksiz takmadığından oluyor olabilir mi ? Sıvı soğutucunun işlemciye temas eden yüzeyinde jelatin olur, onu çıkartmadıysan sıcaklık dağılmadığından olabilir.

Macunu eksik yada fazla sıktığından belki yapabilir. En son ve kötü ihtimal işlemcinde sorun olabilir.

Hepsini yaptım senin de dediğin gibi işlemci bozulmuş olabilir ama inşallah bozulmamistir

Top Bottom