Neler Yeni

İşlemcinin her zaman 0.8 GHZ de olma sorunu.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Merhaba, Bir gün bilgisayarımda temizlik yapayım dedim ve termal macununu değiştirdim, tozlarını aldım, her bir fanını dikkatlice temizledikten sonra arkadaşımla lol gibi düşük ihtiyaçlı bir oyun oynamak istedim. Yanlış anlamayın bende 7700k ve GTX 1080 olduğu için böyle diyorum. Sonra 10 fps i geçemediğini gördüm ve biraz strese girdim. baya sorun aradım ve sonra bios a girdim, orada işlemcimi 4.8 e ayarlı ama yukarıda 0.8 ghz yazdığını görüyorum. Benim anakartta düşük güç modu düğmesi diye bir şey yok, benim anakartım msı z270 m6. biosu güncellemekten çık sıfırlamaya kadar gittim. Her türlü şeyi denedim, ama bulamadım sonra bir videoda throttlestop diye bir uygulama buldum. Ama her seferinde o uygulamayı açana kadar ölüyorum resmen, okadar yavaş. Bu sorunun çözümünü bilen veya tahmin eden varsa yazabilirmi.
fed931ee-986a-4a40-b1ec-d4195dbf127e.jpg

ckmrsn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Ersin Çakmak
Merhaba dostum bende yaklaşık bir yıl kadar önce kullandığım i5 4690k işlemcili sistemimde aynı şeyi yaşamıştım işlemci fanını kontrol etmeni isteyeceğim muhtemelen tam takılı değil ve ısıdan kaynaklı bir problem yaşıyorsun anlattığın şeylerin aynısınu bende yaşamıştım ama sorunun farklı da olabilir dediğimi bi kontrol et

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba dostum bende yaklaşık bir yıl kadar önce kullandığım i5 4690k işlemcili sistemimde aynı şeyi yaşamıştım işlemci fanını kontrol etmeni isteyeceğim muhtemelen tam takılı değil ve ısıdan kaynaklı bir problem yaşıyorsun anlattığın şeylerin aynısınu bende yaşamıştım ama sorunun farklı da olabilir dediğimi bi kontrol et
İşlemcim sabit 40 derecede kanka.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Sen yinede denedinmi kanka dediğimi ?
Cpu soğutucusu fanlarının hepsi sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve kontrol ettmi zaten önceden. bu konuda eminim ben, soğutucuda bir sıkıntı yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Onat Okatan
Overclock ağır gelmiş olabilir base clock da deneyin belki düzelir.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Onat Okatan
İşlemci voltajını 1.2 ye düşürün bir daha deneyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
özkan şahin
Merhaba, Bir gün bilgisayarımda temizlik yapayım dedim ve termal macununu değiştirdim, tozlarını aldım, her bir fanını dikkatlice temizledikten sonra arkadaşımla lol gibi düşük ihtiyaçlı bir oyun oynamak istedim. Yanlış anlamayın bende 7700k ve GTX 1080 olduğu için böyle diyorum. Sonra 10 fps i geçemediğini gördüm ve biraz strese girdim. baya sorun aradım ve sonra bios a girdim, orada işlemcimi 4.8 e ayarlı ama yukarıda 0.8 ghz yazdığını görüyorum. Benim anakartta düşük güç modu düğmesi diye bir şey yok, benim anakartım msı z270 m6. biosu güncellemekten çık sıfırlamaya kadar gittim. Her türlü şeyi denedim, ama bulamadım sonra bir videoda throttlestop diye bir uygulama buldum. Ama her seferinde o uygulamayı açana kadar ölüyorum resmen, okadar yavaş. Bu sorunun çözümünü bilen veya tahmin eden varsa yazabilirmi.Alıntıyı görüntüle
3.6 ghz işlemcim vardı görev yöneticisnden baktığım da 1.50 nin üzerine çıkmıyor du asusun biosundan turbo moduna almıştım sımdı değerinde geziyor 3.6 3.7 civarlarında

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Overclock ağır gelmiş olabilir base clock da deneyin belki düzelir.
Biosu sıfırladım kanka, her şey base hızında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3.6 ghz işlemcim vardı görev yöneticisnden baktığım da 1.50 nin üzerine çıkmıyor du asusun biosundan turbo moduna almıştım sımdı değerinde geziyor 3.6 3.7 civarlarında
Onun msı modelindeki turboboost uda denedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Onat Okatan
Biosu güncelleyin isterseniz.

Benzer şikayetler var internette belki sorunlu biostur.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Biosu güncelleyin isterseniz.

Benzer şikayetler var internette belki sorunlu biostur.
Kanka sorunlu bıos olsa sorun yaşayan aşırı fazla kişi olurdu ve emin ol msı bunu direk çözerdi, Ben son ve sondan bir önceki bıos sürümlerinide denedim ama olmadı. bıosla ilgili bir problem değil. Bu sorunun çözümü için tahminlerinize minnettarım fakat dediklerinizin hepsini çoktan çok defa yaptım ve kontrol ettim, umarım yeni bir çözüm gelir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Onat Okatan
Kanka sorunlu bıos olsa sorun yaşayan aşırı fazla kişi olurdu ve emin ol msı bunu direk çözerdi, Ben son ve sondan bir önceki bıos sürümlerinide denedim ama olmadı. bıosla ilgili bir problem değil. Bu sorunun çözümü için tahminlerinize minnettarım fakat dediklerinizin hepsini çoktan çok defa yaptım ve kontrol ettim, umarım yeni bir çözüm gelir.
Yabancı forumlara ve Reddit gibi yerlere de bakın belki orada çözümü bulabilirsiniz. Sorunu yaşamadığım için sebebi hakkında bir fikrim yok. İyi günler.

Top Bottom