İtopyadan aldığım hazır sistem performans vermiyor yardım edin

Mert_19

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba ben mert 28.11.2025 de itopyadan hazır sistem kada aldım 2 gün önce elime ulaştı bugün kurdum rx 9060 xt ekran kartı ryzen 7 5700 işlemci 16gb (2x8) ram var. Windows yükledim biosu güncelledim driverları kurdum güncellemeleri yaptım. Sterss testleride yaptım tam geçti ekran kartıyla işlemci fakat masaüstünde sol tıka basılı futup click atarken, google açarken bile kasma yapıyor neden olabilir bilenler yardımcı olsun lütfen

Arkadaşlar merhaba ben mert 28.11.2025 de itopyadan hazır sistem kada aldım 2 gün önce elime ulaştı bugün kurdum rx 9060 xt ekran kartı ryzen 7 5700 işlemci 16gb (2x8) ram var. Windows yükledim biosu güncelledim driverları kurdum güncellemeleri yaptım. Sterss testleride yaptım tam geçti ekran kartıyla işlemci fakat masaüstünde sol tıka basılı futup click atarken, google açarken bile kasma yapıyor neden olabilir bilenler yardımcı olsun lütfen
kurulumda birşeyler eksik veya yanlış kurulmuş olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yada ekran kartı :(

kurulumda birşeyler eksik veya yanlış kurulmuş olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yada ekran kartı :(
Kurulumu itopya yaptı sadece ekran kartını ben taktım normal olarak. Peki kurulumda ne yanlış olabilir ustam o kadar para verdik iade yapalım eğerki yapılacak bir şey yoksa

CrystalDiskMark ile ssd hızlarına baktın mı. Arkaplanda cpu kaç oluyor. Bide ram hızlarına bakın sizdeki ram in değerlerini veriyormu

Geri