Neler Yeni

Kablo değiştirerek Upload arttırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Altan Geçer
Arkadaşlar merhaba, başlık clickbait gibi görünse de değil. Ciddi ciddi gpon ve modem arasındaki wan kablosunu değiştirince upload hızım arttı. Öyle %20- %30 da değil. Anlatıyorum..
Bundan 1 sene önce türk telekoma fiber internet bağlatmak için başvurdum ve interneti bağlattım. İnanın şuan paketimin ne olduğunu bilmiyorum aylık 86,75tl bir fiyat ödüyorum. Kablo değiştirmeden önce aldığım hız 25mbps download, 3mbps upload. Eve bağlamaya gelen teknik servis salona modemi bağladı kabloyu duvara çektirmemiş ev sahibi, onu falan çekti daha sonra ben teknik servise wifi olarak 2.4ghz mi 5ghz mi kullanayım dediğimde bana 2.4 daha hızlıdır demesiyle zaten bilgisinin olmadığını anladım. O zamandan beri modemi salonda kullanıyorum fakat evim dikdörtgen ve modem evin bir ucunda, evin öteki ucunda internet çekmiyor. En sonunda dün akşam sigorta kutusunun yanından gponu aldım elime üzerinde ki rj45 kablosunu çıkartıp modemin kutusundan çıkan aslında lan kablosu fakat o da rj45 diye gpona bir ucunu modeme bir ucunu taktım, modemi koridora taşıdım. Çalışıyormu diye bir test ettim. Pingim 20ms download 30mbps ve upload 20mbps çıkıyor. Evet tam 20mbps upload. Acaba ben bu paketi kullanıyordum da bağlarken mi yanlış bağladılar yoksa ben mi bir şeyi yanlış yaptım bu upload fake mi diye sizlere sormak istedim. 3-4 farklı siteden test ettim. Youtube'a video yükledim. Gerçekten de 20mbps upload'ım var. Yayın açmayı denemedim. Acaba upload hızım arttı da ms veya drop olayı yükselmiş olabilir mi ? Kafamda deli sorular...

Buraya kadar okuyan herkese teşekkürler, ayrıca cevap yazacak varsa da onlara da şimdiden teşekkür ediyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Altan Geçer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
20mbps upload mı? O ney gardaş yarısını bana ver :oops:
Biraz araştırmalarım sonucunda bu türk telekomun bi hatası olduğunu farkettim. Bir kaç kişinin daha başına gelen bir olay 1-2 gün upload 20-30 mbps lere çıkıyor pinginiz şaşırıyor download düşüyor. Kısaca stabilite bozuluyor internette sonradan düzeliyor. Bunun sebebini türk telekomu arayıp sorsam mı diye düşündüm de gerek yok şimdi gider ayak 0.60 uploadı görmeyelim. Bütün upload işlerimi halledicem hemen 😂😂

A.h.m.e.T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
AhmeT K
İlgilendiği Kategoriler
Ağ, network, iss , internet
24 mbps down. 3mbps upload her zamandır sizinki tesadüf olmuş🙂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR