Neler Yeni

Kadın ve Erkeğin Farkları ve Üstünlükleri

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
Arkadaşlar bugün bir tartışma yaşadım ve sizin de fikirlerinizi almayı çok isterim. (Ben bir erkeğim)
Tartışmanın konusu kadın erkek eşitliğiydi. Ben kadın ve erkeğin eşit olamayacağını ama
denk olduklarını söyledim. Kadın ve erkek okuduğum kitaplara ve makalelere göre bazı farklara sahipmiş.
Kadın zihinsel erkek fiziksel manada güçlüymüş. Tabi gruptaki erkekler bana çok sinirlendi çünkü ezilmekten korktular bence.
Ama sorun şu ki zaten herkes aynı olamaz, bir erkek bir kadından daha zeki, kadın erkekten daha güçlü olabilir. Ben sadece
genel yargıyı söyledim. Okuduğum kitaba göre bunların sebebi hormonlar ve evrimsel sürecimizmiş. Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?
Mesela bence siyasi anlamda her 2 cinsiyet de eşit olmalı ama fiziksel gücün üstün olduğu konularda gerçekten teyit edildiyse erkeğin o işi yapması daha doğru olabilir.
Sizce gerçekten eşit midir kadın ve erkek? Eşit değillerse kesinlikle eşit olmalılar mı? Hangi alanlarda eşitler?

Ariseks

80+ Gold
Arkadaşlar bugün bir tartışma yaşadım ve sizin de fikirlerinizi almayı çok isterim. (Ben bir erkeğim)
Tartışmanın konusu kadın erkek eşitliğiydi. Ben kadın ve erkeğin eşit olamayacağını ama
denk olduklarını söyledim. Kadın ve erkek okuduğum kitaplara ve makalelere göre bazı farklara sahipmiş.
Kadın zihinsel erkek fiziksel manada güçlüymüş. Tabi gruptaki erkekler bana çok sinirlendi çünkü ezilmekten korktular bence.
Ama sorun şu ki zaten herkes aynı olamaz, bir erkek bir kadından daha zeki, kadın erkekten daha güçlü olabilir. Ben sadece
genel yargıyı söyledim. Okuduğum kitaba göre bunların sebebi hormonlar ve evrimsel sürecimizmiş. Sizin bu konudaki fikirleriniz nedir?
Mesela bence siyasi anlamda her 2 cinsiyet de eşit olmalı ama fiziksel gücün üstün olduğu konularda gerçekten teyit edildiyse erkeğin o işi yapması daha doğru olabilir.
Sizce gerçekten eşit midir kadın ve erkek? Eşit değillerse kesinlikle eşit olmalılar mı? Hangi alanlarda eşitler?
tabi2 eşit değiller hukuk ve haklarda eşit olmalılar duyar kasmaya çalışan sahte feministçiler çok saçmalar onları takmamak lazım

HoYeon Jung

80+ Gold
Hukukta hepsi eşit olmalıdır ancak normal şekilde eşit değiller. Bunu neden kabullenmiyorlar anlamıyorum. Fiziksel anlamda erkek daha güçlüdür. Hatta geçenlerde bir yazı okumuştum. 20 yaşındaki bir kızın gücü 13 yaşındaki erkeğin gücüne eşitmiş diye bir yazı okumuştum. Feministler bunu kabullenmiyorlar. İşte neymiş kadınlarda her işi yapabilir. Geç çimento taşı o zaman inşaatta.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Örneğin kadınlara verilen desteği anlayamıyorum mesela şiddet görmüş ve hayatını şekillendirmek için uğraşan bir kadına işyeri açması için ben faizsiz seve seve kredi verirdim ama normal kadınlara verilmesi ve erkeklere verilmemesi bence eşitlik sayılmıyor aynı şekilde şiddet gören erkek varsa o da kredi alabilir sayısı belki çooook az olsada olmalı

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Fizyolojik olarak farklılıklar var.
Ama üstünlük mevzusunu sosyal hayata taşıyan var.
Erkek yapar haklıdır kadın yapamaz algısı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Örneğin kadınlara verilen desteği anlayamıyorum mesela şiddet görmüş ve hayatını şekillendirmek için uğraşan bir kadına işyeri açması için ben faizsiz seve seve kredi verirdim ama normal kadınlara verilmesi ve erkeklere verilmemesi bence eşitlik sayılmıyor aynı şekilde şiddet gören erkek varsa o da kredi alabilir sayısı belki çooook az olsada olmalı
Bazen pozitif ayrımcılık yapılıyor ama yine de her türlü belirli kesimlerde yaşayan kadınların ezildiğini düşünüyorum ben.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Egehan Halis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne gibi ayrımcılık söyleyin tartışalım
Hocam mesela birçok market ve dükkanda bayan eleman aranıyor diyor. Kadınlara birçok kuruluş kredi desteği sağlıyor. Tabi bu beni rahatsız emiyor ama pozitif ayrımcılık gerçeğini değiştirmez.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Hocam mesela birçok market ve dükkanda bayan eleman aranıyor diyor. Kadınlara birçok kuruluş kredi desteği sağlıyor. Tabi bu beni rahatsız emiyor ama pozitif ayrımcılık gerçeğini değiştirmez.
Aslında bu iyi bir şey market açısından örneğin babamın eski çalıştığı yerde çoğunluk kadınmış (fabrika da çalışıyor) çünkü genel olarak erkekler küfür ediyormuş bir işi yanlış yaptığını söyleyince ayrıca markette ya da müşteri hizmetlerinde niye bayan çalıştırıldığını da bilirsiniz, erkekler de genelde ağır işleri yapıyor örneğin tîr şoförlüğü yükleri kaldırıp indirmek ağır bir iş olduğu için genelde erkekler yapıyor bunda pek sıkıntı yok gibi bence

HİT_GOOSE

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,099
İsim
GRKM
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, Konu dışı,Futbol
Hukuk ve haklarda eşit olmalılar ama ülkemizde hem hukukta hem kuvvette eşit değiller. Mesela erkekler askere gider kadınlar gitmez. Erkekler daha kuvvetlidir çünkü. Hukukta da eşit değillerdir çünkü kadın ayrılmak isterse erkek nafaka verir. Ama kadın aldatırsa nafaka vermez erkek verir

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Kadın ve erkek eşit değildir. Mesela bir kadın ağır işlerde çoğu zaman çalışmaz hiç bir kadını inşaat yapıp tuğla taşıdığını görmedim mesela o yüzden eşit değiller erkekler fiziksel olarak kadınlardan biraz daha üstünler ama ikisinin de hakları eşittir yani bir kadın bir erkekten sadece kadın olduğu için üstün değildir aynı şekilde bir erkek de bir kadından hak olarak üstün değildir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hukuk ve haklarda eşit olmalılar ama ülkemizde hem hukukta hem kuvvette eşit değiller. Mesela erkekler askere gider kadınlar gitmez. Erkekler daha kuvvetlidir çünkü. Hukukta da eşit değillerdir çünkü kadın ayrılmak isterse erkek nafaka verir. Ama kadın aldatırsa nafaka vermez erkek verir
Nafaka işi keşke olmasa sebebi ise çoğu kadın nafaka sayesinde paraları yiyor ve kendi ayakları üstünde durmayı bilmiyor eğer nafaka olmasa kadın kendi ayakları üstünde durmayı öğrenirdi burda yanlış anlaşılmasın

Top Bottom