Neler Yeni

Kadro derecesi yeşil pasaport için uygun mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Doruk Emekçi
Herkese merhabalar. Benim babam devlette 1/4 derecesinde çalışıyor. Babam bu derece ile yeşil pasaport alabilir mi? Teşekkürler

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN

Yeşil Pasaport Kimlere Verilir?

Hususi pasaport, sadece devlet kuruluşunda memur statüsüne sahip ve Emekli Sandığına kayıtlı kişilere verilmektedir.

• TBMM eski üyeleri ve eski bakanlara,
  • Birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ya da emekli olmuş memur ve diğer kamu görevlilerine,
  • Büyükşehir il ve ilçe başkanlarına (görev süreleri boyunca),
  • Birinci dereceden emekli olan eski belediye başkanlarına,
  • Devlet sporcularına,
  • Belirli şartlara tabi olmak üzere Özelleştirilen Türk Telekom, T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarına,
  • 2017’de çıkan “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar” isimli yasa gereğince belirli ihracat oranlarını geçmiş iş insanlarına,
  • Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.
  • Kaç Yıllık Memur Yeşil Pasaport Alabilir?

Kaç yıllık memuriyet hizmeti olduğuna bakılmaksızın birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışanlar yeşil pasaport alabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Doruk Emekçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaç yıllık çalışan?
Hocam ona artık bakılmıyor diye biliyorum.

Yeşil Pasaport Kimlere Verilir?

Hususi pasaport, sadece devlet kuruluşunda memur statüsüne sahip ve Emekli Sandığına kayıtlı kişilere verilmektedir.

• TBMM eski üyeleri ve eski bakanlara,
  • Birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan ya da emekli olmuş memur ve diğer kamu görevlilerine,
  • Büyükşehir il ve ilçe başkanlarına (görev süreleri boyunca),
  • Birinci dereceden emekli olan eski belediye başkanlarına,
  • Devlet sporcularına,
  • Belirli şartlara tabi olmak üzere Özelleştirilen Türk Telekom, T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Bankası çalışanlarına,
  • 2017’de çıkan “İhracatçılara Hususi Damgalı Pasaport Verilmesine İlişkin Esaslar” isimli yasa gereğince belirli ihracat oranlarını geçmiş iş insanlarına,
  • Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.
  • Kaç Yıllık Memur Yeşil Pasaport Alabilir?

Kaç yıllık memuriyet hizmeti olduğuna bakılmaksızın birinci, ikinci ve üçüncü dereceden kadrolarda çalışanlar yeşil pasaport alabilir.
Bunu bende gördüm ama babama sorduğum zaman 1/4 derecesinde olduğunu söyledi. kafam karıştı.

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
Hocam ona artık bakılmıyor diye biliyorum.

Bunu bende gördüm ama babama sorduğum zaman 1/4 derecesinde olduğunu söyledi. kafam karıştı.

1/4 MEMUR NE DEMEK?​

Bu ibare 1 inci derece 4 üncü kademe memur anlamına gelir. Bu derecelendirme, ortaokul üstü 1 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler içindir.

Top Bottom