- Reaksiyon skoru
- 761
Kalıcı Olarak Kaldırıldı
Son düzenleme:
Eline, emeğine sağlıkSon zamanlarda internetteki sansürler ve siber saldırılara hep beraber şahit oluyoruz. Bu saldırılardan ve siber saldırılardan korunmak için kendi VPN sunucumuzu kendimiz kuralım! Rehberi dikkatle takip ederseniz herhangi bir hata ile karşılaşmayacaksınız. Sorularınızı konu altında belirtebilirsiniz. Öncelikle bir sanal sunucuya ihtiyacımız var. İnternetimiz kendi ağımız üzerinden değil karşıdaki sanal sunucunun ağı üzerinden şifrelenerek geçecek. Bu konuda eğer ingilizce bilginiz yoksa Türk firmalarını öneriyorum. Sunucu lokasyonu olarak Bursa lokasyon sunucu sağlayan firmaları tercih edin. Eğer DDOS saldırısı almaktan korkuyorsanız Voxility IP kullanmak yararınıza olacaktır. Öncelikle sunucu satın alma işlemini gerçekleştirelim;
512MB Bellek
1 Core CPU
10GB SSD Disk
yeterli olacaktır ancak ben kupon kodum olduğundan dolayı 1GB bellek alacağım.
Sunucumuzu satın aldıktan sonra, sunucu kullanıcı panelimize düşecektir.
Alıntıyı görüntüle
Sunucumuzun yönetim paneline erişmek için yönetim butonuna tıklıyoruz.
Yönetici panelimize eriştikten sonra 'Kurulum Yap' butonuna tıklıyoruz.
Güvenlik için en yeni işletim sistemi olan CentOS 8 64 bit'i seçiyoruz. Güncel paketler ve güncel kernel güvenlik için çok önemli.
Alıntıyı görüntüle
İşletim sistemini seçtikten sonra aşağıya inip şifremizi belirtiyor, kur butonuna tıklıyoruz.
Alıntıyı görüntüle
Sonrasında kurulum başlıyor. Kurulumun bitmesini ve karşımıza oturum bilgilerimizin gelmesini bekliyoruz.
Kurulum işlemi gördüğünüz gibi başarıyla tamamlandı.
Alıntıyı görüntüle
Sunucumuza bağlanmak için aşağıdaki linkten putty ismindeki SSH istemcisini indiriyor ve kuruyoruz.
Eline, emeğine sağlık
Düşünceleriniz için teşekkür ederiz.