Neler Yeni

Karadeniz doğalgazı için borular getirtildi!

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Türkiye'nin en büyük doğal gaz keşfi olan Sakarya Gaz Sahası'ndaki gazı karaya taşıyacak deniz altı borularının ilk etabı Zonguldak'taki Filyos Limanı'na getirildi. Keşfin gerçekleştiği 2020'de dünya genelinde deniz keşifleri arasında ilk sırada yer alan Sakarya Gaz Sahası'ndaki işlemler, gece gündüz demeden devam ediyor.

Yaklaşık 170 kilometre uzunluğunda olması planlanan borular, limana vinç yardımıyla indiriliyor. Limana getirilen borular, planlanan 170 kilometrelik boru hattının yüzde 20'sini oluşturuyor. Boruların tamamının yaklaşık 10 ayrı seferde limana getirilmesi planlanıyor.

Boruların taşıma işleminin Haziran 2022'ye kadar devam etmesi öngörülüyor. Tüm boruların Filyos Limanı'na getirildikten sonra deniz tabanına serim işlemlerinin başlaması düşünülüyor. Boru hattı döşeme işleminin ise yaklaşık 5 ay kadar sürmesi öngörülüyor.

2023'ün ilk çeyreğinde ulusal sisteme bağlanacak
Bakan Dönmez, 2022'nin ilk gününde Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yapımı süren Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde incelemede bulunmuş, "Bu büyüklükte, bu kapasitede tesis, sanırım Avrupa'da artık ilk sıralarda yer alacak bir tesistir. Son teknolojiyi kullanacağız. İnşallah Rabb'im nasip ederse artık 2022'deyiz. Önümüzdeki yılın diyelim ilk çeyreğinde bu gazı burada yakmış olacağız, hizmete alacağız. Sonra da ulusal iletim sistemimize bağlamak suretiyle artık yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek. Hem halkımız hem devletimiz kazanacak. Herkes mutlu olacak." diye konuşmuştu.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Yine seçim zamanı yaklaşırken yapılan bir hamle. Kim bilir belki ne zaman bulundu yeni haber veriyorlar. 2023'e kadar biraz düzelmeler olucak seçimden sonra büyük ihtimalle yine geçmişi yaşayacağız.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yine seçim zamanı yaklaşırken yapılan bir hamle. Kim bilir belki ne zaman bulundu yeni haber veriyorlar. 2023'e kadar biraz düzelmeler olucak seçimden sonra büyük ihtimalle yine geçmişi yaşayacağız.
Doğalgazı getirirler onun dışındakiler evet ben de pek zannetmiyorum ama doğalgazı her türlü çekeriz.
Ben sadece ne olucağını söylüyorum.
Bu kadar kararlılarsa yaparlar sanırsam he ne olur sonrası onu bilmem .

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Bazılarına göre seçime 18 ay kala tüm hizmetler durmalı.
Aksi halde "seÇim ÇalŞmaSı yEğeN" oluyor.
Zaten öyle değil mi. Şuan bana göre hangi parti ne yaparsa yapsın seçim için uğraşıyor. Büyük ihtimalle de öyle.

José Mourinho

80+ Silver
Nürbringte aküllü supralar kapısıyo gibi oldu lan kimse birbirini geçemmiyo sabit

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bu ülkede fiyatlar düşmez hiç heveslenmeyin.

Besim Tibuk

80+ Gold
Zaten öyle değil mi. Şuan bana göre hangi parti ne yaparsa yapsın seçim için uğraşıyor. Büyük ihtimalle de öyle.
Yapsa(lar) bir suç, yapmasa(lar) bir suç....
Hocam 18 ay ne en geç 6 aya seçim var gibi

Türkiye genel seçimleri, 2023​

Açıklama​

Bir sonraki Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir. 2023 Türkiye genel seçimleri ile aynı gün yapılacaktır. Vikipedi
Konumu: Türkiye
Bitiş tarihi: 2023

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,101
İsim
Kgn
Yapsa(lar) bir suç, yapmasa(lar) bir suç....

Türkiye genel seçimleri, 2023​

Açıklama​

Bir sonraki Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir. 2023 Türkiye genel seçimleri ile aynı gün yapılacaktır. Vikipedi
Konumu: Türkiye
Bitiş tarihi: 2023
Hocam zaten sizde demişsiniz :) En geç o tarihte olacak diyor yani son güne kadar bırakamazlar,dayanamazlar.Eğer erken seçim olmazsa tekrardan aday da olamaz.

Besim Tibuk

80+ Gold
Hocam zaten sizde demişsiniz :) En geç o tarihte olacak diyor yani son güne kadar bırakamazlar,dayanamazlar.Eğer erken seçim olmazsa tekrardan aday da olamaz.
Hocam anlatmaya çalıştığım o değil.

Ne yapılırsa yapılsın "seçim için" deniliyor.
Yapmasa zaten taşa tutarlar.
Ne yapsınlar?
Onu söylemeye çalıştım.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Seçimle alakası yoktur. Yapsa seçim zamanı yapmasa hani doğalgaz nerde diyeceksiniz.
Zamanı geri alıp mı yapsın?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
E, bu normal değil mi? Adam seçilmek için hizmet edecek. Seçilmek için başka ne yapmasını bekliyorsunuz ki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,743
Üyeler
168,827
Son üye
39babayev
Top Bottom