Neler Yeni

Kasam Elektrik Kaçırıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Hamarat
Kasamın metal kısımlarına kontrol kalemi değerince ışık yanıyor. Arkadan PSU kablosu bile takılı değil. Sadece hdmı to VGA bağlı. %100 kaçak var, nasıl düzeltilir? Toprak hattı yenilemek ne kadar mâl olur? Akım korumalı priz alsam. En iyisinden güç kablosu falan alsam. Nasıl düzelir?

Ekler

• IMG_20220717_232919.jpg
    IMG_20220717_232919.jpg
    737.7 KB · Hit: 45

Gugar61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
OFLU HOCA
Arkadan PSU kablosu bağlı olmadan elektrik olması çok saçma. Belki kabloyu çektiğin anda kontrol kalemiyle ölçüm yapıyorsan kondansatörler boşalmamış olduğu için kaçak var gibi gözüküyordur. Aksi halde VGA kablosundan elektrik gelme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Fişi çıkarıp tersten bi takıp dener misiniz? Ayriyetten priz içerisindeki mavi renkli Nötr kablosunda herhangi bir geri dönüş varmı diye bakar mısınız? Topraklama tesisatınızda sıfırlama yapılmış olma ihtimali de var. Yani bir çok sebebi olabilir. Araştırıp bulmak lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Hamarat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadan PSU kablosu bağlı olmadan elektrik olması çok saçma. Belki kabloyu çektiğin anda kontrol kalemiyle ölçüm yapıyorsan kondansatörler boşalmamış olduğu için kaçak var gibi gözüküyordur. Aksi halde VGA kablosundan elektrik gelme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Fişi çıkarıp tersten bi takıp dener misiniz? Ayriyetten priz içerisindeki mavi renkli Nötr kablosunda herhangi bir geri dönüş varmı diye bakar mısınız? Topraklama tesisatınızda sıfırlama yapılmış olma ihtimali de var. Yani bir çok sebebi olabilir. Araştırıp bulmak lazım.
Yok bir tek VGA bağlıyorum. Demir kısımlara kontrol kalemi ile bakıyorum, ışık yanıyor.

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
HDMI kablosundan kasaya elektrik gelebilir bu da muhtemelen topraklama sorunu olduğunu gösterir, ama kontrol kalemini aydınlatacak kadar gelmesi tuhaf olmuş.

Tahminen kullandığını piriz de topraklama sorunu var hem monitör hem de pc bu sorunu yaşıyor, kablo da monitörün metal kısımlarına takıldığı için aktardığını düşünüyorum, yakın zamanda arkadaşım bu tarz bir sorun ile karşılaştı anakartı zarar gördü, farklı pirizleri dene aynı sorunu yapacak mı kontrol et.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Hamarat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDMI kablosundan kasaya elektrik gelebilir bu da muhtemelen topraklama sorunu olduğunu gösterir, ama kontrol kalemini aydınlatacak kadar gelmesi tuhaf olmuş.

Tahminen kullandığını piriz de topraklama sorunu var hem monitör hem de pc bu sorunu yaşıyor, kablo da monitörün metal kısımlarına takıldığı için aktardığını düşünüyorum, yakın zamanda arkadaşım bu tarz bir sorun ile karşılaştı anakartı zarar gördü, farklı pirizleri dene aynı sorunu yapacak mı kontrol et.
Ups alsam faydası olur mu?

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular