ahmet.ershn
80+ Bronze
Dahası
Kasamın önündeki fanları nasıl ayarlarım (hız)
Kasam:MB520
Kasam:MB520
rgb olan rengarenk degil yaniHangi modeli? RGB olan mı? ARGB olan mı? Kırmızı LED fanlı olanı mı?
Bende de MasterBox MB511 RGB var.RGB olan rengarenk degil yani
MSI TOMAHAWK MAXBende de MasterBox MB511 RGB var.
Öndeki 3 fan gücünü MOLEX splitter'ından alıyor, yani fanlar son hız çalışıyor.
Tahminimce aynı şey MasterBox MB520 RGB'de de var.
Eğer anakartına takıp kontrol etmek istiyorsan en aşağı 4 tane kasa fanı girişi olması lazım anakartında, anakartının modeli nedir?
GÖZÜME BİRAZ YAVAŞ GELDİDEBende de MasterBox MB511 RGB var.
Öndeki 3 fan gücünü MOLEX splitter'ından alıyor, yani fanlar son hız çalışıyor.
Tahminimce aynı şey MasterBox MB520 RGB'de de var.
Eğer anakartına takıp kontrol etmek istiyorsan en aşağı 4 tane kasa fanı girişi olması lazım anakartında, anakartının modeli nedir?
Ben şimdi hatırladım la seni, önceden de konu açmıştın ben cevap vermiştim .MSI TOMAHAWK MAX
Mesaj otomatik birleştirildi:
GÖZÜME BİRAZ YAVAŞ GELDİDE
Tamam 15 dk sonra deniyecegim geri dönüşş yaparım çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsun banaBen şimdi hatırladım la seni, önceden de konu açmıştın ben cevap vermiştim .
Şimdi dostum kasanın cam olan kapağını ve arka tarafın kapağını aç ilk olarak.
Önden gelen fanların güç kablosu MOLEX'ten güç alıyor, aşağıda fotoğrafını bıraktım.
3 tane fanın da güç kablosunu çıkartıyorsun.
Alıntıyı görüntüle
Kırmızı ile işaretlediğim yerler kasa fan girişi yerleri.
MOLEX splitter'ından çıkarttığın fan güç kablolarını buralara takıyorsun, sırası fark etmez, ama tabii ki kablo düzenlemesine dikkat ederek tak.
Kabloların oraya kadar uzanması lazım.
Alıntıyı görüntüle
Birde cam kapagını açarım da arkasını aç derken bu işlerde çok acemiyimdeBen şimdi hatırladım la seni, önceden de konu açmıştın ben cevap vermiştim .
Şimdi dostum kasanın cam olan kapağını ve arka tarafın kapağını aç ilk olarak.
Önden gelen fanların güç kablosu MOLEX'ten güç alıyor, aşağıda fotoğrafını bıraktım.
3 tane fanın da güç kablosunu çıkartıyorsun.
Alıntıyı görüntüle
Kırmızı ile işaretlediğim yerler kasa fan girişi yerleri.
MOLEX splitter'ından çıkarttığın fan güç kablolarını buralara takıyorsun, sırası fark etmez, ama tabii ki kablo düzenlemesine dikkat ederek tak.
Kabloların oraya kadar uzanması lazım.
Alıntıyı görüntüle
Sorun yok dostum.Tamam 15 dk sonra deniyecegim geri dönüşş yaparım çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyorsun bana
Kasanın metal olan kapağı var ya, cam olmayan yer işte .Birde cam kapagını açarım da arkasını aç derken bu işlerde çok acemiyimde
A TAMAM TEŞEKKÜRLERSorun yok dostum.
Kendi kullandığım parçalar olduğu için yardım etmek kolayıma geliyor, ben de eğleniyorum bu sefer .
Kasanın metal olan kapağı var ya, cam olmayan yer işte .
Fotoğraftaki yer.
Alıntıyı görüntüle
Peki taktıktan sonra nerden kontrol edecegim? Dragon center da olurmuSorun yok dostum.
Kendi kullandığım parçalar olduğu için yardım etmek kolayıma geliyor, ben de eğleniyorum bu sefer .
Kasanın metal olan kapağı var ya, cam olmayan yer işte .
Fotoğraftaki yer.
Alıntıyı görüntüle
Dragon Center'dan anakartın fanları kontrol edilebiliyor olması lazım, Dragon Center'ı kendim de kullanıyorum ama ekran kartım için, MSI anakartım olsaydı buna da cevap verebilirdim .Peki taktıktan sonra nerden kontrol edecegim? Dragon center da olurmu
çok soru sordum özür dilerim ama o kabloyu nerden bulabilirim?Dragon Center'dan anakartın fanları kontrol edilebiliyor olması lazım, Dragon Center'ı kendim de kullanıyorum ama ekran kartım için, MSI anakartım olsaydı buna da cevap verebilirdim .
Neyse, önemli olan o değil, BIOS'tan da ayarlarsın hızını, tak da gel, gerisi kolay.
Kasanın içinde göremedim deçok soru sordum özür dilerim ama o kabloyu nerden bulabilirim?
Ne kablosu la?çok soru sordum özür dilerim ama o kabloyu nerden bulabilirim?
Yapamadım ya boş ver yinede teşekkür ederimNe kablosu la?
Eğer MOLEX splitter'ı diyorsan kasanın metal olan kapağını çıkarttığın yerde kasanın ön tarafından 3 tane boşluktan kablolar gelir, onlar ön taraftaki fanların güç ve RGB kablosu işte.
Yaparsın la o kadarını, hadi bekliyorum.