Kasanın metal kısımlarından elektrik çarpması normal mi?

Micx

80+
Reaksiyon skoru
13
Başlıkta belirttiğim gibi sorun bu bide kasanın arka tarafına telefon kulaklık vs.. şarj etmek için Type-A to Type-C kablo taktım type c ucuna dokununca elektrik çarpıyor sebebi ne bileşenlere zarar verir mi 1 yıl önce aldım sistemi geldiğinden beri böyle sorun yaşamadım ama bu durum rahatsız etti diğer konulara baktım pek bişey anlamadım prizde topraklama görünürde var gibi ama 20 yıllık evde hala çalışıyormu kaçak varmı bilemiyorum

KASA ve PSU: DeepCool CC560 PSU ile beraber

Bir elektrikçi çağırıp baktırmalısın.
Çağırmayı bende düşünüyorum müsait bir zamanda peki bileşenlere zarar verirmi bu sorun 1 yıldır sorun yaşamadım ama sonradan ne olur bilemem

Aklıma gelen üç sebep;

1- Evdeki veya prizdeki topraklama eksiği veya hatası.
2- Güç kaynağı elektrik kaçağı.
3- Evde siz halı üzerinde yürürken veya üzerinizdeki kıyafetlerden statik elektrik yüklenip kasaya değdiğinizde statik elektrik boşalır ve siz elektrik çarpılmış gibi hissedersiniz.

Çok yüksek ihtimal bu üçünden biri veya birkaçı yaşanıyor.

Aklıma gelen üç sebep;

1- Evdeki veya prizdeki topraklama eksiği veya hatası.
2- Güç kaynağı elektrik kaçağı.
3- Evde siz halı üzerinde yürürken veya üzerinizdeki kıyafetlerden statik elektrik yüklenip kasaya değdiğinizde statik elektrik boşalır ve siz elektrik çarpılmış gibi hissedersiniz.

Çok yüksek ihtimal bu üçünden biri veya birkaçı yaşanıyor.
3. seçenek olduğunu sanmıyorum evde halı varsada ben orda yürümeyi tercih etmiyorum malum hava sıcak yürüdüysemde toprağa basıp öylede denedim hatta plastik terlik giyiyorum çarpmasın diye terliği çıkarınca elimde yavaştan yükseliyor can yakmıyor ama çekmeme sebeiyet verecek kadar cızırdatıyor 1. seçenek olabilir 20 yıllık ev sonuçta emin değilim kontrol kalemi ile baktığımda herhangi hata yok ama ölçmem dahada netleştirecek ölçmek içinde alet yok

Başlıkta belirttiğim gibi sorun bu bide kasanın arka tarafına telefon kulaklık vs.. şarj etmek için Type-A to Type-C kablo taktım type c ucuna dokununca elektrik çarpıyor sebebi ne bileşenlere zarar verir mi 1 yıl önce aldım sistemi geldiğinden beri böyle sorun yaşamadım ama bu durum rahatsız etti diğer konulara baktım pek bişey anlamadım prizde topraklama görünürde var gibi ama 20 yıllık evde hala çalışıyormu kaçak varmı bilemiyorum

KASA ve PSU: DeepCool CC560 PSU ile beraber

Güç kaynağında bir problem olabilir. Bu da topraklamanın olup olmayışıyla bağımsız bir sorundur.

Sorunu o olup olmadığını anlamanın bir yolu varmı?

Bağlantıların doğru ve yerinde olduğuna emin olduktan sonra farklı bir güç kaynağıyla denemek. Evde sağlam bir sigorta kullanılmıyorsa -Siemens yerine piyasa malı gibi- sıkıntı çıkarabilecek bir durum. Çünkü daire ve bina girişindeki sigortayı artıracak kadar ciddi bir kısa devre yapabiliyor. Sigorta her şekilde atacak ama maksat burada sistemi korumak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,404
Üyeler
183,788
Son üye
hadespre
Geri