Neler Yeni

Kasaya dokununca elektrik çarpıyor

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Ben güç kaynağı patlayana kadar kasadaki kaçağın böyle bir şeye sebep olacağını bilmiyordum. Sıkıntının güç kaynağında olduğuna emin olduktan sonra güç kaynağını değiştir.
İşte nasıl anlayacağım hocam onu bilsem

Knispel

80+ Bronze
Diğer arkadaşlar canından vs olursun diyor ne yapmam mantıklı olur ki bina eski diye PC de kullanqmicaz artık
Dediği doğru. Topraklama olmayan bir evde bütün aletler sıkıntı yaratır, bilgisayardan tut televizyona ondan tut en ufak elektronik alet bile kıvılcımlanma yüzünden alev alır ve Allah korusun ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Evi değiştirme gibi bir lüksünüz yoksa bütün prizleri akım korumalı prizle değiştirmeniz şart başka çözümü yok.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Dediği doğru. Topraklama olmayan bir evde bütün aletler sıkıntı yaratır, bilgisayardan tut televizyona ondan tut en ufak elektronik alet bile kıvılcımlanma yüzünden alev alır ve Allah korusun ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Evi değiştirme gibi bir lüksünüz yoksa bütün prizleri akım korumalı prizle değiştirmeniz şart başka çözümü yok.
Peki bide benden kaynaklı olduğunu söylemişlerdi onu nasıl anlayabilirim
Ben de anlamadığım için bilgisayarcıya götürmüştüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
emre kayış

pc ustasi1

80+ Silver
Başlıktan dediğim gibi nedense böyle oluyor oturduğum bina eski 30-40 yılı rahat vardır kasa dokundum bir anda küçük bir elektrik çarptı tek korktuğum şey sisteme bir şey olur mu
Ayakkabını giy , merdivenlerden in , gördüğün ilk çime koş , ayakkabını çıkar çorabını çıkar biraz zıpla hopla sonra tekrar ayakkabını giy ama çorabını giyme eve yürür adımlarla git merdivenden çık kapıya anahtarı sok çevir aç , sonra tekrar dokun büyük ihtimal olmayacaktır.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Ayakkabını giy , merdivenlerden in , gördüğün ilk çime koş , ayakkabını çıkar çorabını çıkar biraz zıpla hopla sonra tekrar ayakkabını giy ama çorabını giyme eve yürür adımlarla git merdivenden çık kapıya anahtarı sok çevir aç , sonra tekrar dokun büyük ihtimal olmayacaktır.
Kanka en yakınımda park yarım saat uzaklıkta
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuan kasaya dokunuyorum hiç bir şey olmuyor benlik bir şey ozan degil mi

Son düzenleme:

Aykut D.

80+ Gold
Bilmiyorum şuan birisi yok ki yanımda

Nasıl öğrenebilirim ciddi bir şey mi bu
Eğer kaçağı olan cihaz varsa kablo gibi voltaj kablo gibi senin üzerinden akar buda ölmene neden olabilir en kısa sürede toprak hattı çekiniz eve .

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Arda doğan
Başlıktan dediğim gibi nedense böyle oluyor oturduğum bina eski 30-40 yılı rahat vardır kasa dokundum bir anda küçük bir elektrik çarptı tek korktuğum şey sisteme bir şey olur mu
Sistemde Hep Elektrik Olur Benim Sistemimdede Var Gövde Topraklamasından Dolayı Normal O Önemli Olan Ciddi 220 Gibi Çarpmamasıdır

Aykut D.

80+ Gold
Ev bizim değil kiradayiz ve şuan kasaya dokunuyorum hiç bir şey olmuyor
Mümkün olduğunca evde terliksiz dolanma olası kaçak cihaza dokunursan terlik yalıtkan olduğundan seni koruyacaktır .

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Sistemde Hep Elektrik Olur Benim Sistemimdede Var Gövde Topraklamasından Dolayı Olur Normal O Önemli Olan Ciddi 220 Gibi Çarpmaması
Zaten birkez oldu daha öncesinde de birkez olmuştu şuan çarpan yere dokunuyorum hiç bir şey olmuyor

Mümkün olduğunca evde terliksiz dolanma olası kaçak cihaza dokunursan terlik yalıtkan olduğundan seni koruyacaktır .
Sağolun hocam isterseniz sistemimi gösterim belki ondandır

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,099
İsim
Arda doğan
Zaten birkez oldu daha öncesinde de birkez olmuştu şuan çarpan yere dokunuyorum hiç bir şey olmuyor
Şöyle elinle dokunursan carpmaz bilegin ilerisini kol kısmını hafiften değdir çarpar her elektrikli alette olan bir şey

Top Bottom