Neler Yeni

Yardım Kasaya Elektrik Geliyor Ama Klavye Mouse Ekran Çalışmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ali Şimşek
Bilgisayarımı Windows üzerinden normal şekilde kapattım. Ekran, klavye ve mouse gibi çevre birimleri kapanmasına rağmen kasanın fanları çalışmaya devam etti. Bunun üzerine güç tuşuna bir kez basarak bilgisayarı tamamen kapattım. Ancak yeniden açmaya çalıştığımda, kasaya elektrik gitmesine ve fanların çalışmasına rağmen USB portlarına elektrik gelmedi ve ekrana görüntü aktarılamadı. Ayrıca, anakart üzerindeki EZ Debug LED göstergesinde VGA ışığı yanıyor.

Ekran kartını sistemden çıkardığımda ise USB portlarına elektrik normal şekilde iletiliyor. Yani ekran kartında bi sıkıntı yok yedek kart ile de denedim. Bu durumda anakartta bir arıza olabileceğini düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ali Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cmosu defalarca resetledim tüm parçaları çıkarıp teker teker taktım deneyerek işin içine herhangi bi ekran kartı girdiği zaman bunu yapıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
BUĞRA
cmosu defalarca resetledim tüm parçaları çıkarıp teker teker taktım deneyerek işin içine herhangi bi ekran kartı girdiği zaman bunu yapıyor.
Kısa devre veya Statik elektrikten olabilir biosa girebiliyorsan güncelle öyle dene giremiyorsan başka pcı e yuvasına tak veya olan yuvayı izopropil alkolle ve fırçayla nazikçe temizle veya farklı psu tak wkran kartının 8pin girişine psudan gelen farklı kablo varsa 8 pinlik onu tak dene

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ali Şimşek
Kısa devre veya Statik elektrikten olabilir biosa girebiliyorsan güncelle öyle dene giremiyorsan başka pcı e yuvasına tak veya olan yuvayı izopropil alkolle ve fırçayla nazikçe temizle veya farklı psu tak wkran kartının 8pin girişine psudan gelen farklı kablo varsa 8 pinlik onu tak dene
her şryi denedim nerdeyse birileri kuzey güney kutup çipinde sıkıntı vardır dedi, ekran kartı takınca direkt olarak usblere gücü vermeyi kesip görüntü vermiyor gpu fanları bi sğre çalışıp gidiyor.

.YUNUS.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
YUNUS
her şryi denedim nerdeyse birileri kuzey güney kutup çipinde sıkıntı vardır dedi, ekran kartı takınca direkt olarak usblere gücü vermeyi kesip görüntü vermiyor gpu fanları bi sğre çalışıp gidiyor.
Gecen Hafta Bn pc de Aciliyor ama Mavi ekrana Dusuyordu. Temizlik yaptim Sonra Pc actim Kasaya elektirik geliyor ama. Monitor de Goruntu yok simdiden
Acayip Arzalar Oluyor anlamadim bnde Acaba Genel bi Yazilimsal Sorun fln mi oldu

Kaan218

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Kaan
Gecen Hafta Bn pc de Aciliyor ama Mavi ekrana Dusuyordu. Temizlik yaptim Sonra Pc actim Kasaya elektirik geliyor ama. Monitor de Goruntu yok simdiden
Acayip Arzalar Oluyor anlamadim bnde Acaba Genel bi Yazilimsal Sorun fln mi oldu
forum da çok fazla arıza konusu açan var haklı olabilirsin korkutrmuyor değil

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
eRp ayarlarıyla oynadın mı BIOS üzerinden ? Kasayı kapat PSU'yu kapat ve fişini çek. Kasanın başlatma tuşuna tekrarlı şekilde bas 10-15 saniye tekrar aç. Statik elektriklenme varsa düzelir. Erp ayarlarını kontrol et açıksa kapat.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ali Şimşek
eRp ayarlarıyla oynadın mı BIOS üzerinden ? Kasayı kapat PSU'yu kapat ve fişini çek. Kasanın başlatma tuşuna tekrarlı şekilde bas 10-15 saniye tekrar aç. Statik elektriklenme varsa düzelir. Erp ayarlarını kontrol et açıksa kapat.
hocam biosu 3-4 defa sıfırladım, dediğiniz şeyleri yaptım bios ve windows üzerinden bi ayar değiştirmedim bi anda oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama bir haftadır falan durduk yere 3-5snliğine mouse usb bağlantısı kesilip geri geliyodu oyun vs oynarken bu da anakartın güç iletiminde sıkıntı varmış hissi veriyor

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hocam biosu 3-4 defa sıfırladım, dediğiniz şeyleri yaptım bios ve windows üzerinden bi ayar değiştirmedim bi anda oldu.

ama bir haftadır falan durduk yere 3-5snliğine mouse usb bağlantısı kesilip geri geliyodu oyun vs oynarken bu da anakartın güç iletiminde sıkıntı varmış hissi veriyor
Yine de kontrol eder misin bios üzerinden ERP ayarına bak ERP açıksa kapat. Onun kademeleri oluyor S4+S5 vs. Veya direkt enabled disabled şeklinde. Bu ayar pc kapalıyken sisteme giden gücü 1W ile sınırlıyor. Bazen bunu yapınca sistemler stabil açılmıyor veya açılınca bazı ışıklar yanmıyor sistem görüntü vermiyor. Sen durumu anlatınca buna bağladım olayı. Kontrol etmekte fayda var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ali Şimşek
Yine de kontrol eder misin bios üzerinden ERP ayarına bak ERP açıksa kapat. Onun kademeleri oluyor S4+S5 vs. Veya direkt enabled disabled şeklinde. Bu ayar pc kapalıyken sisteme giden gücü 1W ile sınırlıyor. Bazen bunu yapınca sistemler stabil açılmıyor veya açılınca bazı ışıklar yanmıyor sistem görüntü vermiyor. Sen durumu anlatınca buna bağladım olayı. Kontrol etmekte fayda var.
ErP desteği yokmuş anakartın maalesef anakart üzerinde bir şey yapamıyorum. Elektrik aksamını nasıl kontrol edeceğim hakkında bi rehber var mıdır acaba?

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Muhammet
Benzer sorun bende vardı anakart bozuldu diye asusa gönderdim. asus anakartta sorun yok dedi geri gönderdi. kurulum yaptım çalıştı. İşlemciyi söküp tekrardan kurulum yapma şansın var mı ? En az 30 defa pili sıfırladım biosu sıfırladım ne yaptıysam olmamıştı bende de .
Yeniden kurulum yapmışsın gerçi şimdi gördüm mesajı

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Muhammed Ali Şimşek
Benzer sorun bende vardı anakart bozuldu diye asusa gönderdim. asus anakartta sorun yok dedi geri gönderdi. kurulum yaptım çalıştı. İşlemciyi söküp tekrardan kurulum yapma şansın var mı ? En az 30 defa pili sıfırladım biosu sıfırladım ne yaptıysam olmamıştı bende de .
her şeyi komple söküp baştan taktım temizleyip elektrik aksamını kontrol edebilsem çözücem gibi nerde sıkıntı olduğunu

acaba dedim 500w 80+ psu mu yetmiyor internetten bakıyorum hayli hayli yetiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,090
Üyeler
160,947
Son üye
Reddy
Top Bottom