Neler Yeni

Kendi sunucumu yazmak için ne yapmam gerekir

Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
İsmail
Arkadaşlar şimdi benim bir projem var fakat bu proje online olduğu için realtime bir databaseye ihtiyacım var genelde hep firebase kullanıyorlar örnek projelerde fakat firebase bir yere kadar ücretsiz ben kendi bilgisayarımı sunucu olarak kullanmak istiyorum hangi programı kullanmam gerekir nasıl yapabilirim bilgisayarımı nasıl bir sunucuya dönüştürebilirim kaynak bulursanız yardımcı olabilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ali Sancakli
Bilgisayarınızı sunucuya dönüştürmek isterseniz, iyi bir internet bağlantınızın olmasını tavsiye ederim, istemci çok hızlı erişsin. Kesintisiz elektrik gerekli. Telekom şirketinizden port açtırmanız gerekebilir, statik IP için para ödemelisiniz... En iyi çözümün sunucu kiralamak olduğu görüşündeyim.

• Beğen
Reaksiyonlar: memz
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
İsmail
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarınızı sunucuya dönüştürmek isterseniz, iyi bir internet bağlantınızın olmasını tavsiye ederim, istemci çok hızlı erişsin. Kesintisiz elektrik gerekli. Telekom şirketinizden port açtırmanız gerekebilir, statik IP için para ödemelisiniz... En iyi çözümün sunucu kiralamak olduğu görüşündeyim.
Ben firebase kullanmayı düşünüyorum ücretsiz kısmı işimi görüyor aslında da sadece merak ettim yani şimdi ben bu saydığın maddelerin hepsini yaptım diyelim (merakımdan soruyorum) sonra ne yapıcam database mi kullanıcam

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Technopat bile kendi yapamıyor. Ayrıca sunucular özel bir soğutmalı odada tutuluyorlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: memz
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ali Sancakli
Technopat bile kendi yapamıyor. Ayrıca sunucular özel bir soğutmalı odada tutuluyorlar.
Evet, Technopat kendi sunucu donanımını kullanıyor ama çalıştıkları hosting firmasında barındırıyorlar makineyi. Çünkü hosting firmasında statik IP, kesintilere karşı güç kaynakları, çoklu operatör kullanımı gibi gibi avantajlar var. Evde bunları yapmak çok çok zor.

Ben firebase kullanmayı düşünüyorum ücretsiz kısmı işimi görüyor aslında da sadece merak ettim yani şimdi ben bu saydığın maddelerin hepsini yaptım diyelim (merakımdan soruyorum) sonra ne yapıcam database mi kullanıcam

Evet, MySQL aracılığı ile yapabilirsiniz örneğin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,026
Üyeler
163,928
Son üye
Akın13
Top Bottom