Neler Yeni

kendime 2d oyun yapmak istiyorum neler bilmeliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arda Taşdemir
lgs bitince arkadaşla oyun yapmak için uğraşacağız bize yardım lazım

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım(Python, Unity, C#) , Donanım , Oyun
Unity de pixel artlar kullanarak tile based 2d oyunlar yapabilirsiniz. İngilizce biliyorsanız iyi, bilmiyorsanız geliştirin İngilizcenizi. unity için yabancı kaynaklar çok faydalı. şahsen Türkçe videolardan 20 dk de çözemediğim problemleri İngilizce tutoriallar ile 5 dk de hallediyorum. Unity e girip copy paste şekilde bireyler yapmadan önce programlamanın temellerini öğrenin.Bilgisayarın temel yapısını öğrenin. Yazdığınız kod nasıl derleniyor bunları araştırın. İşe Python ile başlayabilirsiniz.

Sfb32

80+
Unity de pixel artlar kullanarak tile based 2d oyunlar yapabilirsiniz. İngilizce biliyorsanız iyi, bilmiyorsanız geliştirin İngilizcenizi. unity için yabancı kaynaklar çok faydalı. şahsen Türkçe videolardan 20 dk de çözemediğim problemleri İngilizce tutoriallar ile 5 dk de hallediyorum. Unity e girip copy paste şekilde bireyler yapmadan önce programlamanın temellerini öğrenin.Bilgisayarın temel yapısını öğrenin. Yazdığınız kod nasıl derleniyor bunları araştırın. İşe Python ile başlayabilirsiniz.
Python ne alaka ? Pygame ile yapması çok mantıksız olur.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Yazılıma giriş için c# uygun bir dil. Ayrıca 2D oyun yapacağım demiş. Boşuna zaman kaybı olur.
Bence olmaz, unity de doğrudan nesne yönelimli programlamaya gireceği için kafa karışıklığı olur. Böyle düşünüyorum. Yazılıma giriş için daima Python öneririm.

Sfb32

80+
Bence olmaz, unity de doğrudan nesne yönelimli programlamaya gireceği için kafa karışıklığı olur. Böyle düşünüyorum. Yazılıma giriş için daima Python öneririm.
Script dili kolay diye python başlaması mantıksız olur. Mantığını c# rahatça anlayabilir. Zaten 2D oyun yapmak o kadar zor değil.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Script dili kolay diye python başlaması mantıksız olur. Mantığını c# rahatça anlayabilir. Zaten 2D oyun yapmak o kadar zor değil.
Yahu hocam neden mantıksız olsun. Lgs ye gireceğim diyor daha 8. Sınıf öğrencisi önünde çok uzun zaman var vakit kaybı olmaz kendini geliştirmiş olur. Bu işe ilk girdiğimde Python un bana çok faydası oldu. Ben de öneriyorum bu yüzden.

GöksuA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Göksu Acar
Pek bilgim yok ama youtube de at0m diye bir kanal var genelde oyun vesaire yapıyo bir göz atın
Bir diğeri ise "core" oyun motoru diğerlerinne göre daha kolay çoğu şey modelli geri sadece onları birleştirmek gerekiyo

Sfb32

80+
Yahu hocam neden mantıksız olsun. Lgs ye gireceğim diyor daha 8. Sınıf öğrencisi önünde çok uzun zaman var vakit kaybı olmaz kendini geliştirmiş olur. Bu işe ilk girdiğimde Python un bana çok faydası oldu. Ben de öneriyorum bu yüzden.
Kardeşim 2D oyun yapacağım diyor. Algoritma çalışıp c# girmesi en iyi seçenek.

ensarxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ensar DAŞ
İlgilendiği Kategoriler
Kardeşim 2D oyun yapacağım diyor. Algoritma çalışıp c# girmesi en iyi seçenek.
Unity 2D game developerim 2 senedir oyun geliştiriyorum. Kendi tecrübemi aktardım. Yoksa senin de dediğin gibi 2d oyun yapmak çok zor bir şey değil ben sadece neyin faydalı olacağını söylüyorum.

Top Bottom