Neler Yeni

Kimya, Biyoloji bölümünü okuduktan sonra TUS a girmek ne kadar mantıklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan Alp
Arkadaşlar merhabalar çocukluktan beri hayalim olan Tıp fakultesi veya Diş hekimliği okuma isteğimi gerçekleştiremeyeceğmi düşünüyorum gereken puanları biliyorsunuz. ne kadar çalışsam da kafama girmiyor sayısal anlamda özellikle matematik konusunda çok yetersizim. Fen konusunda temel bilgim var yks ye kadar derslerime çalışıyorum elimden gelenin fazlasıyla. mezunum. Size sormak istediğim bir soru var Tıp fakültesi okuyan okumaya devam eden, kimya, biyoloji bölümü okuyup TUS girmiş abilerim ablalarım varsa kısacası bilgisi olan varsa birkaç sorum var bunları sormak istiyorum. Bir tıp alanında uzmanlaşmak istiyorum. Fakat bu yakın dönemde mümkün değil gibi matematikten dolayı sağlık meslek lisesi mezunuyum. Kimya veya Biyoloji okuyup tusa girip Tıbbi Biyokimya uzmanı veya mikrobiyoloji uzmanı alanında uzmanlık okumayı düşünüyorum sizce ne kadar mantıklı KPSS varmı ve işin sonunda eğer olurda gerçekleşirse biyokimya uzmanı olursam diplomamda tıp fakültesi bitiren bitine göre ne gibi farklar olur bu konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Kimya Biyoloji bölümleride zor olabilir fakat Fen derslerine ilgim var seviyorum yapabileceğime inanıyorum

Son düzenleme:

CheckMateMaster

80+ Bronze
Arkadaşlar merhabalar çocukluktan beri hayalim olan Tıp fakultesi veya Diş hekimliği okuma isteğimi gerçekleitiremeyeceğimi düşünüyorum gereken puanları biliyorsunuz. ne kadar çalışsam da kafama girmiyor sayısal anlamda özellikle matematik konusunda çok yetersizim. Fen konusunda temel bilgim var yks ye kadar derslerime çalışıyorum elimden gelenin fazlasıyla. mezunum. Size sormak istediğim bir soru var Tıp fakültesi okuyan okumaya devam eden, kimya, biyoloji bölümü okuyup TUS girmiş abilerim ablalarım varsa kısacası bilgisi olan varsa birkaç sorum var bunları sormak istiyorum. Bir tıp alanında uzmanlaşmak istiyorum. Fakat bu yakın dönemde mümkün değil gibi matematikten dolayı sağlık meslek lisesi mezunuyum. Kimya veya Biyoloji okuyup tusa girip Tıbbi Biyokimya uzmanı veya mikrobiyoloji uzmanı alanında uzmanlık okumayı düşünüyorum sizce ne kadar mantıklı KPSS varmı ve işin sonunda eğer olurda gerçekleşirse biyokimya uzmanı olursam diplomamda tıp fakültesi bitiren bitine göre ne gibi farklar olur bu konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Kimya Biyoloji bölümleride zor olabilir fakat Fen derslerine ilgim var seviyorum yapabileceğime inanıyorum
konu hakkında düşüncem yok herkes görsün diye mesaj atıyorum

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
Sefa
Ben diş hekimiyim daha birkaç hafta önce, 13 ekimde DUS'a girdim. Bu sınavların üniversite sınavından daha kolay olacağını düşünüyorsan yanılırsın. Kesinlikle çok ama çok zor sınavlar ve burada emek verip hayalindeki bölümleri okuman çok daha doğru bir karar olur bence. TUS'a Tıp dışı bölümlerin girebileceğini bilmiyordum, kılavuza baktım ve gerçekten girebiliyormuş ancak hayalin doktor olmaksa, TUS ile bir alanda uzmanlık yaptın diye doktor olmayacaksın. İlerideki çok daha büyük emek gerektiren bir şeye yönelmektense bugün üniversite sınavına odaklanmanı tavsiye ederim ben. Şahsen ben o şekilde yaptım. İlk girdiğim sene 90k sıralama yaptım sonra 16k civarına çekerek diş hekimliği tercih ettim

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Onur Yücel
Arkadaşlar merhabalar çocukluktan beri hayalim olan Tıp fakultesi veya Diş hekimliği okuma isteğimi gerçekleştiremeyeceğmi düşünüyorum gereken puanları biliyorsunuz. ne kadar çalışsam da kafama girmiyor sayısal anlamda özellikle matematik konusunda çok yetersizim. Fen konusunda temel bilgim var yks ye kadar derslerime çalışıyorum elimden gelenin fazlasıyla. mezunum. Size sormak istediğim bir soru var Tıp fakültesi okuyan okumaya devam eden, kimya, biyoloji bölümü okuyup TUS girmiş abilerim ablalarım varsa kısacası bilgisi olan varsa birkaç sorum var bunları sormak istiyorum. Bir tıp alanında uzmanlaşmak istiyorum. Fakat bu yakın dönemde mümkün değil gibi matematikten dolayı sağlık meslek lisesi mezunuyum. Kimya veya Biyoloji okuyup tusa girip Tıbbi Biyokimya uzmanı veya mikrobiyoloji uzmanı alanında uzmanlık okumayı düşünüyorum sizce ne kadar mantıklı KPSS varmı ve işin sonunda eğer olurda gerçekleşirse biyokimya uzmanı olursam diplomamda tıp fakültesi bitiren bitine göre ne gibi farklar olur bu konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Kimya Biyoloji bölümleride zor olabilir fakat Fen derslerine ilgim var seviyorum yapabileceğime inanıyorum
Hayalin spesifik olarak “hekimlik” ise bunun uğruna sonuna kadar çalış gerekirse 1 sene 2 sene 3 sene sonuna kadar çalış derim ama alan olarak bu alanda kendini geliştirmek ise bahsettiğin yöntem gayet yapılabilir. Ben mühendis olmak isterdim hep ama öyle tr dekilerin %90 ı gibi matematik fizik kimya bilmeden mezun olan tipten değil gerçek mühendis olmak istiyorum o yüzden 22 yaşında aklım başıma geldi ve bu yaşta sıfır matematk bilgimle başladım öğrenmeye (çalışmak demiyorum dikkatinizi çekerim sınav için çalışmak değil burda kastım) bu zamana kadar nefret ederdim hep matematikten ama baktım matematik, felsefe ve ingilizceden anlamadan istediğim hayatı yaşayamayacağım. Bu nedenle bu yaşta mat öğrenmeye başladım işin ardındaki bilim kısmını idrak edebilen bir mühendis olmak en büyük gayem. Sizin de bu denli kesin ise istediğiniz şey, onun uğruna çalışın derim.

Yoksa fen ve tıp ayrı şeyler yani tıp olmadı hep hayalimdi ama fen okuyayım derseniz uzun vadede üzülürsünüz kanaatimce.

Kuzenim de çocukluktan beri tıp istiyordu olmadı olmadı yks ye 5 veya 6 defa girdi, son girişinde kazandı istediği yeri hacettepede okuyor şu an

lOxOl

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
416
İsim
Sefa
Hayalin spesifik olarak “hekimlik” ise bunun uğruna sonuna kadar çalış gerekirse 1 sene 2 sene 3 sene sonuna kadar çalış derim ama alan olarak bu alanda kendini geliştirmek ise bahsettiğin yöntem gayet yapılabilir. Ben mühendis olmak isterdim hep ama öyle tr dekilerin %90 ı gibi matematik fizik kimya bilmeden mezun olan tipten değil gerçek mühendis olmak istiyorum o yüzden 22 yaşında aklım başıma geldi ve bu yaşta sıfır matematk bilgimle başladım öğrenmeye (çalışmak demiyorum dikkatinizi çekerim sınav için çalışmak değil burda kastım) bu zamana kadar nefret ederdim hep matematikten ama baktım matematik, felsefe ve ingilizceden anlamadan istediğim hayatı yaşayamayacağım. Bu nedenle bu yaşta mat öğrenmeye başladım işin ardındaki bilim kısmını idrak edebilen bir mühendis olmak en büyük gayem. Sizin de bu denli kesin ise istediğiniz şey, onun uğruna çalışın derim.

Yoksa fen ve tıp ayrı şeyler yani tıp olmadı hep hayalimdi ama fen okuyayım derseniz uzun vadede üzülürsünüz kanaatimce.
Bir tane yanlış cümleniz yok hocam. Arkadaş sağlık meslek çıkışlı olduğunu söylemiş benim sınıfımda da sağlık meslek çıkışlı insanlar vardı. İstendiği zaman demekki kazanılabiliyor diye düşünüyorum ben. Bu tip sınavlarda başarılı olmak ideallerinizin olmasına ve ideallerine ne kadar bağlı olduğunuza bağlı tamamen. Fen lisesi mezunu olan direkt kazanıyor, anadolu lisesi mezunu olan 2 senede kazanıyor sağlık meslek mezunu olan 3 senede kazanıyor ama bir şekilde işin sonunda kazanmış olan örnekler var her gruptan

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Onur Yücel
Bir tane yanlış cümleniz yok hocam. Arkadaş sağlık meslek çıkışlı olduğunu söylemiş benim sınıfımda da sağlık meslek çıkışlı insanlar vardı. İstendiği zaman demekki kazanılabiliyor diye düşünüyorum ben. Bu tip sınavlarda başarılı olmak ideallerinizin olmasına ve ideallerine ne kadar bağlı olduğunuza bağlı tamamen. Fen lisesi mezunu olan direkt kazanıyor, anadolu lisesi mezunu olan 2 senede kazanıyor sağlık meslek mezunu olan 3 senede kazanıyor ama bir şekilde işin sonunda kazanmış olan örnekler var her gruptan
Evet öyle, bir insanın yapabileceği bir şeyse sen de yaparsın ha ne değişir senin kafan o işe çok basmaz adam 1 saat çalışır anlar konuyu sen 3 saatte anlarsın atıyorum. Dediğiniz doğru

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan Alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler arkadaşlar

Top Bottom