Nofear_TR
80+
- Katılım
- 31 Aralık 2021
- Mesajlar
- 211
- Reaksiyon skoru
- 88
Arz talep meselesi. İnsanları kandırdılar her yerde ram bitti kıtlık oldu diye pompaladılar sonuç bu. Ram heryerde var yok değil. Fiyatı artırdılar. Almayın çok zorunluluk değilse.
Burada yanlış bilgi var, Pompalamadılar 3 tane Ram firması (hiksemi, Micron, Samsung) ellerindeki üretim bandınının tamamını yapay zeka üreten firmalara vereceğini açıkladığı ve onalrın yüksek talebini karşılamak için PC tüketicileri oyunun dışına itildi. Bu nedenle Ram fiyatları artıyor. Talep yüksek bunu karşılayacak Arz ise sıfıra dayandı neredeyse.. Bunun düzelmesi zamanla değil , piyasaya yeni ram/ nand üretici girmesi ile çözülür.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
1 sene içerisinde düzelmesi için piyasaya yeni üretici rol alan firma girmesi gerek misal çin gibi misal kore gibi misal japonya gibi başka türlü 1 senede düzelecek demek sallamasyon olur.Almayin aldirmayin 1 sene sabredin cakilacak tekrardan fiyatlar