🔥İndirim Kingston Beast RGB Expo 32GB DDR5 6400MHz CL32 (2x16GB ) 16.445,63 TL

Arz talep meselesi. İnsanları kandırdılar her yerde ram bitti kıtlık oldu diye pompaladılar sonuç bu. Ram heryerde var yok değil. Fiyatı artırdılar. Almayın çok zorunluluk değilse.

Burada yanlış bilgi var, Pompalamadılar 3 tane Ram firması (hiksemi, Micron, Samsung) ellerindeki üretim bandınının tamamını yapay zeka üreten firmalara vereceğini açıkladığı ve onalrın yüksek talebini karşılamak için PC tüketicileri oyunun dışına itildi. Bu nedenle Ram fiyatları artıyor. Talep yüksek bunu karşılayacak Arz ise sıfıra dayandı neredeyse.. Bunun düzelmesi zamanla değil , piyasaya yeni ram/ nand üretici girmesi ile çözülür.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Almayin aldirmayin 1 sene sabredin cakilacak tekrardan fiyatlar
1 sene içerisinde düzelmesi için piyasaya yeni üretici rol alan firma girmesi gerek misal çin gibi misal kore gibi misal japonya gibi başka türlü 1 senede düzelecek demek sallamasyon olur.

Burada yanlış bilgi var, Pompalamadılar 3 tane Ram firması (hiksemi, Micron, Samsung) ellerindeki üretim bandınının tamamını yapay zeka üreten firmalara vereceğini açıkladığı ve onalrın yüksek talebini karşılamak için PC tüketicileri oyunun dışına itildi. Bu nedenle Ram fiyatları artıyor. Talep yüksek bunu karşılayacak Arz ise sıfıra dayandı neredeyse.. Bunun düzelmesi zamanla değil , piyasaya yeni ram/ nand üretici girmesi ile çözülür.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 sene içerisinde düzelmesi için piyasaya yeni üretici rol alan firma girmesi gerek misal çin gibi misal kore gibi misal japonya gibi başka türlü 1 senede düzelecek demek sallamasyon olur.
Zaten iceriden gelen bilgi sizintina dayanarak demedim ama sallamasyonda sayılmaz cok defa tecrube ettik mesela madencilik zamaninda gpu lardada ayni seyi yasadik sonra duzeldi bu sektorde illaki doyacak yâda talep dogrultusunda uretim artacak 1 yil olmazda 2 yil olur sistem yukseltmek icin 2 yil uzun bir sure degil onemli olan ana perspektif gaza gelmemek beklemek

Fiyatlar zaten 5'e katlanmışken gaza gelmenin anlamı yok. Ya lazım olursa denip artmadan alayım denilecek seviyeyi çoktan geçmiş zaten. Bu saatten sonra iki elin kanda rame ihtiyacın olmadığı sürece ram alınmaz.

Bir anda sistemlerin en değerli parçasinin ekran kartından sonra ram olmasi.. kimin aklina gelirdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,639
Üyeler
185,918
Son üye
karadenizflex
Geri