Quantum
80+
- Reaksiyon skoru
- 20
Selamlar, bu ay içerisinde üç kez aradım bir kere de mesaj attım. Kendi işiyle uğraşan bir kişi olduğu için zaman zaman yoğun olabiliyor. Ancak bana aramalarım sonrası, "Sana dönüş yaparım." diyor veya "Gün içinde ararım." deyip aramıyor. Ben de en azından yazılı kanıt olsun diye, "Kira konusunda iş yoğunluğunuz sebebiyle görüşme sağlayamadık, uygun olduğunuzda beni arayabilirsiniz." yazarak WhatsApp'tan mesaj attım. Ona da görüldü attı. Altı senedir aynı dairede kiracıyım, tam tersi ilgili ve sorunsuz biri. Ancak böyle bir durumu ilk kez yaşadığım için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben kira bedelini havale yapmalı mıyım? Çünkü yapmazsam, ilerleyen dönemde olası bir "Evden çık." deme gibi bir süreçle aniden karşılaşma riskini sıfıra indirmek istiyorum. Ucuza kalmıyorum, piyasaya göre normal bir fiyattan 1+1 eşyalı daireye çıkmıştım zamanında. "Havale ile kirayı ödesem mi?" dememin sebebi, yasal bir sorumluluk olan kira yatırma işlemini, açıklamaya "kira bedeli" yazarak havale yapmış olacağım. Ancak tabii ki de "Böyle bir tutar atmışsın, yeni dönem zammıyla şu kadar düşünüyordum." sonradan derse, eksik tutarı tamamlarım bir sıkıntı olmaz. "Evden çık." diyeceğini sanmıyorum ancak yine de günümüz şartlarında kendimi güvenceye nasıl alabilirim, fikirlerinizi bekliyorum. (Not: Ay sonuna kadar kirayı yatırmayı düşünüyorum