Kira sözleşmesi yenilemek için iletişim kurulamayan ev sahibi ne yapılabilir

Quantum

80+
Reaksiyon skoru
20
Selamlar, bu ay içerisinde üç kez aradım bir kere de mesaj attım. Kendi işiyle uğraşan bir kişi olduğu için zaman zaman yoğun olabiliyor. Ancak bana aramalarım sonrası, "Sana dönüş yaparım." diyor veya "Gün içinde ararım." deyip aramıyor. Ben de en azından yazılı kanıt olsun diye, "Kira konusunda iş yoğunluğunuz sebebiyle görüşme sağlayamadık, uygun olduğunuzda beni arayabilirsiniz." yazarak WhatsApp'tan mesaj attım. Ona da görüldü attı. Altı senedir aynı dairede kiracıyım, tam tersi ilgili ve sorunsuz biri. Ancak böyle bir durumu ilk kez yaşadığım için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben kira bedelini havale yapmalı mıyım? Çünkü yapmazsam, ilerleyen dönemde olası bir "Evden çık." deme gibi bir süreçle aniden karşılaşma riskini sıfıra indirmek istiyorum. Ucuza kalmıyorum, piyasaya göre normal bir fiyattan 1+1 eşyalı daireye çıkmıştım zamanında. "Havale ile kirayı ödesem mi?" dememin sebebi, yasal bir sorumluluk olan kira yatırma işlemini, açıklamaya "kira bedeli" yazarak havale yapmış olacağım. Ancak tabii ki de "Böyle bir tutar atmışsın, yeni dönem zammıyla şu kadar düşünüyordum." sonradan derse, eksik tutarı tamamlarım bir sıkıntı olmaz. "Evden çık." diyeceğini sanmıyorum ancak yine de günümüz şartlarında kendimi güvenceye nasıl alabilirim, fikirlerinizi bekliyorum. (Not: Ay sonuna kadar kirayı yatırmayı düşünüyorum

her yil kira sozlesmesini yenilemene gerek yok ilk girdiginizde bir tane sozlesme yaptiysaniz sonraki yillarda sadece sozel olarak zam ile devam edebilirsiniz yasal olarak gecerliligi vardir duzenli oduyorsaniz ve eve zarar vs sorun cikarmiyorsaniz durduk yere cikaramaz ev sahibi eger girerken tahliye taahutnamesi imzalamadiysaniz tabi ;d
tahliye taahutnamesi imzaladiysaniz sizi istedigi zaman cikartabilir yazili sozlesme olsa bile
eger verdigi zam tutarini odemeyi reddederseniz yine islem baslatmak isteyebilir o zamanin tufe degerlerinde ev sahibi istedigi kadar zam yapabilir bu zamin illaki yazili sozlemeli olmasina gerek yok en basta yapilan sozlemeden devam ederek her yil sozlu olarak zam yapabilir

Sözleşmede zam oranı yazıyorsa ona göre at hesabına. Hesabı ve zam oranı yoksa notere gideceksin iban ve artış oranı için ihtar çekeceksin. (En garanti yol)
Ama ben onun yerine beklerdim adamın amacı neymiş diye. Çünkü tek gecikmede çıkartamıyor bir kira dönemi içinde iki haklı ihtar çekme şartı var, taahhütname yoksa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,742
Üyeler
183,629
Son üye
T-650
Geri