Neler Yeni

Kitaplara Sabit Fiyat Yasası Gelebilir!

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ülkemizdeki kitap okuma oranını biliyorsunuzdur zaten değil mi? Şimdi de kitaplara sabit fiyatlandırma gelmesi söz konusu. Zaten 3 yıl içerisinde fiyatları artan kitaplar için sabit fiyatlandırma gelebilir.
Bu yasa için D&R'ın sahibi olan Turkuvaz Grubu, hükümete baskıda bulunduğunu söyledi. Bu sayede daha fazla D&R mağazası açabileceklerini dile getirdi.

Bu son tüketici olan bizler için ne ifade ediyor?
Hani kitapların arkasında önerilen fiyat yazar ya. Ve çoğu yer de o fiyattan daha ucuz yani indirimli satar. İşte artık o olmayacak. Bütün kitaplar o arkasındaki fiyattan satılacak. Bu yüzden artık internetten kitap alışverişlerinin bir ayrıcalığı olmayacak.

Yani %35/%40 indirimlere veda etmiş oluyoruz. Bu benim gibi manga koleksiyonu yapan kişiler için de çok kötü bir haber oluyor. Zaten sayılı Türkçe manga basımı yapan yayınevleri muhtemelen daha da azalacak.

Bir bakıma D&R, satış noktalarında tekelleşecek. Yerlerde olan kitap okuma oranımız iyice düşecek. Öğrencilere de büyük bir darbe vuracak. Korsan okumamak için cebelleşen okuyucular, mecburen internetten okuyacak.

Sizler bu gelebilecek olan karar için ne düşünüyorsunuz?

Kaynakça=

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,131
İsim
Diyarhan
%30-40 değil %50-60 rahat görülüyordu bazen kelepir fiyata bile görülüyordu en azından kitaplığım büyüyordu. Üzücü oldu ama bunların hepsi geçecek geçene kadar bize geçirecekler zamlı fiyatları 😁

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,911
İsim
Emir Yusuf
Ülkede kimsenin kitaba ilgisi olmadığından ne kararın çıktığında ne de uygulandığında milletin ruhunun bile duymayacağına eminim. Kitaplar zaten pahalıydı, daha da pahalı olmasın

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yalnız bu bizler için iyi bir haber değil, onu söyleyeyim. Ben bu haberin güzel bir yanını göremedim de.
%30-40 değil %50-60 rahat görülüyordu bazen kelepir fiyata bile görülüyordu en azından kitaplığım büyüyordu. Üzücü oldu ama bunların hepsi geçecek geçene kadar bize geçirecekler zamlı fiyatları 😁
Temsili olarak söyledim. Genel olarak %30-40 arasında oluyor. Benim de %50-60 indirimli alımlarım oluyor. Yeni yeni doğru düzgün kitap okumaya başlayan biri olarak üzüldüm açıkçası...

Aware

80+ Silver
Kitaplar pahalı artık ikinci el kitap satmaya başlarlar.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,131
İsim
Diyarhan
Yalnız bu bizler için iyi bir haber değil, onu söyleyeyim. Ben bu haberin güzel bir yanını göremedim de.

Temsili olarak söyledim. Genel olarak %30-40 arasında oluyor. Benim de %50-60 indirimli alımlarım oluyor. Yeni yeni doğru düzgün kitap okumaya başlayan biri olarak üzüldüm açıkçası...
Şöyle söyleyeyim ucuz kitap tarzı satıcılar dan 2 3 liraya aldığım bile oldu 2 raf kitaplığım doldu ve kolilerde bekleyen kitaplarım var bunlar 5 sene yeter bana ben hep 50 liralık alıyorum zatwn 😁😀

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Siri

J.Sparrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
Emir Bayram
Ülkemizdeki kitap okuma oranını biliyorsunuzdur zaten değil mi? Şimdi de kitaplara sabit fiyatlandırma gelmesi söz konusu. Zaten 3 yıl içerisinde fiyatları artan kitaplar için sabit fiyatlandırma gelebilir.
Bu yasa için D&R'ın sahibi olan Turkuvaz Grubu, hükümete baskıda bulunduğunu söyledi. Bu sayede daha fazla D&R mağazası açabileceklerini dile getirdi.

Bu son tüketici olan bizler için ne ifade ediyor?
Hani kitapların arkasında önerilen fiyat yazar ya. Ve çoğu yer de o fiyattan daha ucuz yani indirimli satar. İşte artık o olmayacak. Bütün kitaplar o arkasındaki fiyattan satılacak. Bu yüzden artık internetten kitap alışverişlerinin bir ayrıcalığı olmayacak.

Yani %35/%40 indirimlere veda etmiş oluyoruz. Bu benim gibi manga koleksiyonu yapan kişiler için de çok kötü bir haber oluyor. Zaten sayılı Türkçe manga basımı yapan yayınevleri muhtemelen daha da azalacak.

Bir bakıma D&R, satış noktalarında tekelleşecek. Yerlerde olan kitap okuma oranımız iyice düşecek. Öğrencilere de büyük bir darbe vuracak. Korsan okumamak için cebelleşen okuyucular, mecburen internetten okuyacak.

Sizler bu gelebilecek olan karar için ne düşünüyorsunuz?

Kaynakça=
Yazık

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Siri

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ulan bir kitap okuma alışkanlığımız var, kurban olduklarım , reisimiz, lütfen zam yapmayın ya :( zaten günü zor çıkarıyoruz paramız yetmiyor ayda okuduğum 5 6 kitaba 200 tl 150 tl para vermeyelim lütfen yalvarırım

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Bende sanmıştım ki artık zam gelmeyecek hep ucuza alabileceğiz. 😢

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10