Neler Yeni

Klimanın borusuna ne yapabiliriz

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
IMG_0982.jpeg

Arkadaşlar başka koyulcak yer yoktu buraya koyuldu ama boru çok kaba duruyor bunu saklama şansımız olur mu?

larenno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Mehmet Tan
Alıntıyı görüntüle
Arkadaşlar başka koyulcak yer yoktu buraya koyuldu ama boru çok kaba duruyor bunu saklama şansımız olur mu?
Hocam biz direkt borunun klimadan çıkış yerinden duvarı delip dış cepheden döşedik siz de öyle yapsaydınız keşke ama yine de klimacıya danışın basınç için belki bu şekilde olması şarttır

Engeuc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Ng3
Bu arkadaşı ciddiye almayın mesaj atsın diye atmış işte bilgi sahibi değil ama fikir sahibi..

Hocam biz direkt borunun klimadan çıkış yerinden duvarı delip dış cepheden döşedik siz de öyle yapsaydınız keşke ama yine de klimacıya danışın basınç için belki bu şekilde olması şarttır
Sanırım çatı katı ve arkası başka daire veya dış cephe olabilir o nedenle sol tarafta balkon veya cam altına dış ünite takılmıştır.Bende bu işi yaptığım için öyle düşündüm.

Kablo kanalı alabilirsiniz zor bulunur ama bir bakın Schneider electric markasının 65x48 kablo kanalı var yuvarlak kapaklı ondan bulursanız görüntüsü güzel ondan bulamazsanız eğer 60x60 kanal da alıp kullanabilirsiniz.

larenno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
Mehmet Tan
Bu arkadaşı ciddiye almayın mesaj atsın diye atmış işte bilgi sahibi değil ama fikir sahibi..

Sanırım çatı katı ve arkası başka daire veya dış cephe olabilir o nedenle sol tarafta balkon veya cam altına dış ünite takılmıştır.Bende bu işi yaptığım için öyle düşündüm.

Kablo kanalı alabilirsiniz zor bulunur ama bir bakın Schneider electric markasının 65x48 kablo kanalı var yuvarlak kapaklı ondan bulursanız görüntüsü güzel ondan bulamazsanız eğer 60x60 kanal da alıp kullanabilirsiniz.
Olabilir evet ama bazı klimacılar hiç böyle tekliflerde bulunmuyor mesela arka tarafı müsait de olsa oradan geçirmek gibi bir akıl vermiyorlar belki görevleri bu değil biliyorum fakat meslek ahlakı için konuşuyorum. Bizimkini duvarı kırıp duvar içinden fotoğraftaki gibi uzatarak çıkarabiliriz de dediler bunu da deneyebilir tabii sonra alçı sıva boya uğraşır ama şu manzaraya göre tercih edilebilir (mi?)

Engeuc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Ng3
Olabilir evet ama bazı klimacılar hiç böyle tekliflerde bulunmuyor mesela arka tarafı müsait de olsa oradan geçirmek gibi bir akıl vermiyorlar belki görevleri bu değil biliyorum fakat meslek ahlakı için konuşuyorum. Bizimkini duvarı kırıp duvar içinden fotoğraftaki gibi uzatarak çıkarabiliriz de dediler bunu da deneyebilir tabii sonra alçı sıva boya uğraşır ama şu manzaraya göre tercih edilebilir (mi?)
Tam olarak dediğiniz gibi mesleğe olan saygıdan ve firmadan kaynaklı bir durum bu burada da elbette duvar kırılıp içeri gömülebilir ancak burada tadilat işi daha zor olacaktır duvar fayans olduğu için aynı fayansdan bulunamama gibi bir durum da var.
Fotoğrafta yapılacak işçiliğe bakacak olursak zaten kaliteden ziyade yap geç gibi bir durum var.

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ev çatı katı o duvarın arkası bizim evimiz ama orda klima olduğu için oraya yapmak zorunda kaldık 1.fotonun arkasıda böyle ;
IMG_0986.jpeg
neyse dediğiniz ürünü bi araştırayim teşekkür ederim öneri için

sizofren0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berat
kablo kanalı bile alsa boru yamuk görmek zor değil ya bunu düşünmek zor değil
bu mesajı da uyarı verilmesi de aşırı saçma da nyss
neye saklarsa saklasın çirkin duracak

ahmetttt5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
ahmetttt
Bı dolap olabilir yada raf raflara fotoğraf koyulabilir boru saklanabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dolap iyi olur bence ya raf değilde çok garip bı yerde boru

sizofren0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
berat
Alıntıyı görüntüle
soru açık saklayabilirmiyim
hayır bu kadar basit
adam üstün körü takmış gitmiş
bu işi yapıyorum diyorsunuz siz hiç yamuk bir boruya kablo saklama yapıldığını gördünüz mü?
düz olsa nyss o da değil hiç tartışmaya değmez bb

Aykut D.

80+ Gold
Alıntıyı görüntüle
saklamak zor çünkü duvarda fayans karolar var onun yerine klima borusunu saklayan kanallar satılıyor hırdavatçılar yada yapı marketlerden temin edebilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

saklamak zor çünkü duvarda fayans karolar var onun yerine klima borusunu saklayan kanallar satılıyor hırdavatçılar yada yapı marketlerden temin edebilirsiniz
bu rehbere bir göz atın derim

Top Bottom