Neler Yeni

Korsan oyun siteleri nasıl ayakta durabiliyor?

AjanFiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fikret Çelebi
Öncelikle şunu belirteyim korsan oyunlara karşı değilim. Alabildiğim oyunları parasını verip alıyorum ama Spiderman Remastered gibi yüksek bütçeli oyunları fiyatından dolayı korsan indirmek zorunda kalıyorum.
Merak ettiğim ise korsan sitelere (Torrent gibi) Oyunları insanlara crack veren sitelere, oyun firmaları dava açamıyorlar mı? Ben bir oyun yapımcısı olsam ve bir oyunu steam gibi bir plartformdan yayınlasam başka biri
gelip onu kendısi bedavaya yaysa böyle bir durum da bana haksızlık olduğu besbelli. Buna rağmen oyun firmaları neden dava açmıyor? (Tamamen meraktan soruyorum.)

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,547
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Korsan konusunda genelde dizi ve film yapımcıları baya sıkıntı ediyor.
Belki de oyun yapımcıları sadece uğraşmak istemiyor.

Kontfire

80+ Silver
Belki büyük firmalarinda gizliden hoşuna gidiyordur bu olay. Yani birisi, bir oyunu torrentten indirip hikayesi hoşuna gittikten sonra online ına giremeyeceğini farkedince oyunu satın almak isteyebilir. Firmalarda belki bunu istiyordur yani oyunun offline kısmını tattirmak. İkinci tahmin ise bu oyunlari kıran kişiler belki kendilerini çok iyi gizleyip anonim takılıyorlardir ve firmalar dava açamıyordur

Öncelikle şunu belirteyim korsan oyunlara karşı değilim. Alabildiğim oyunları parasını verip alıyorum ama Spiderman Remastered gibi yüksek bütçeli oyunları fiyatından dolayı korsan indirmek zorunda kalıyorum.
Merak ettiğim ise korsan sitelere (Torrent gibi) Oyunları insanlara crack veren sitelere, oyun firmaları dava açamıyorlar mı? Ben bir oyun yapımcısı olsam ve bir oyunu steam gibi bir plartformdan yayınlasam başka biri
gelip onu kendısi bedavaya yaysa böyle bir durum da bana haksızlık olduğu besbelli. Buna rağmen oyun firmaları neden dava açmıyor? (Tamamen meraktan soruyorum.)

Torrent ağları .. Tıpkı birer Tor ağı gibi veyahut XBOX ağı gibi .. Sahte ağlar olup .. Bu ağlarda takip o denli başarılı değildir .
UPNP P2P tarzında insanların biri birine paylaştığı dosyalar olup .. Sunucu ile birlikte bu işin üstüne gidenlerse bu işi .. paraya da dönüştürmektedir .

Örneğin Bitcoin madenciliği vesaire gibisinden .. Torrent ağları takibi zor ve bilgisayarlar arası paylaşımlar suç kapsamına girmediği için .. varlığını devam ettiriyor .

Seed oranları gibi terimler duymuşssunuzdur . Veyahut Torrent siteleri sizden .. Upload yapmanızı isterler .. ve terkar gönderi yapmanızı yani seedlemenizi ..

Zaten torrent indirirken .. orada seed sayısı yüksek olanları seçerseniz torrent indirmeye başlar .. çünkü eş bulunduğu için ..

Yani .. Torrent varlığını sürdürüyor bu şekilde .

The Batman

80+ Silver
Oyunları genelde Ruslar kırıyor rusyadada pek bunu takan olduğunu sanmıyorum sonuçta bir anda kırılmiyor

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
yüklü miktarda reklam paraları felan alıyorlar

Top Bottom