Neler Yeni

Kredi Kartına İade Yapılan Para Ekstreden Düşer mi?

abandoned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Eser
Merhaba sevgili arkadaşlar.

Bundan 3 hafta kadar önce amazon dan bir laptop aldım kredi kartı ile 40.000TL ye , bu laptopu kutusunu bile açmadan hall sensor sorunu olduğunu öğrenince iade ettim. İade süreci çok uzadı ve ayın 05.04.2025 de kartın ekstresi kesildi. Para iadesi 09.04.2025 tarihinde kartıma yansıdı ve son ödeme tarihi 14ü. Bu yatırılan tutar kart borcumdan düşmedi görünüyor yani hala 40.000TL + harcamlarım ödenecek tutarda görünüyor fakat tutar kartıma limit olarak geri geldi. Ben şimdi ne yapacağım? Bu bedeli ödemelimiyim ?

Bilgili arkadaşlardan cevaplamalarını rica ediyorum.
Teşekkürler.

Useless

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Burak K.
Steam
425255693
Epic Games
KeithClayP
bende aynı durumu geçen yaşadım aradım bankayı taksitler her ay kesilecek ama paranın iadesi de gelecek dedi yani taksiti ödeyeceksin ama parası geri yatacak dedi, fakat vade farklı taksit yaptıysan sanırım o vade farkı yatmıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

BabaVoss7

80+ Silver
Çokkez alışveriş yapıp iade yaptım. Taksitliysede sıkıntı yaşamadım. Ggenelde benzer olayda bi süre sonra + 40000 olarak geeri döner ve borçtan düşer. Ekstre geçmiş olsa bile artı gözükür tahminime göre ama bankadan bankaya minimal farklar olabiliyor sanırım. Paran her türlü gelir. İmkanın varsa aon ödemeye kadar bekle olmadı öde derim. Nasıl olsa alıcaksın parayı sadece süreç uzar. Son ödemeyi geçirme yeter faize gerek yok durduk yere

abandoned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Eser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ürünü taksitli almadım ama peşin aldım para da geri geçti karta öyle bi durum var

abandoned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Eser
Şu şekilde bir düzeltme yapayım galiba net anlaşılmamış, kredi kartından taksitsiz olarak peşin tek çekim aldım, ekstre ayın 5inde geldi fakat iade ayın 9unda geldi. Son ödemem 14ünde. Yani karta geldi para fakat borç öde kısmından silinmedi yani iade edilen para borçtan düşmedi.

forzabagimlisi

80+ Bronze
Şu şekilde bir düzeltme yapayım galiba net anlaşılmamış, kredi kartından taksitsiz olarak peşin tek çekim aldım, ekstre ayın 5inde geldi fakat iade ayın 9unda geldi. Son ödemem 14ünde. Yani karta geldi para fakat borç öde kısmından silinmedi yani iade edilen para borçtan düşmedi.
bankanla iletişime geç çözerler

abandoned

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Eser
Başına gelebilecek arkadaşlar için ; Banka bu tutar karta yansısa bile ödemeyi yine de yapmam gerektiğini, sonra da kart limitini aşan tutarın hesaba aktarılması için müşteri hizmetlerinden kayıt açılması gerektiğini söyledi. An itibariyle mecburen ödemeyi yapmak zorunda kaldım ve kayıt açacağım. Daha sonra ki gelişmeler için güncelleyeceğim.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Yusuf Kaplan

Bundan 3 hafta kadar önce amazon dan bir laptop aldım kredi kartı ile 40.000TL ye , bu laptopu kutusunu bile açmadan hall sensor sorunu olduğunu öğrenince iade ettim. İade süreci çok uzadı ve ayın 05.04.2025 de kartın ekstresi kesildi. Para iadesi 09.04.2025 tarihinde kartıma yansıdı ve son ödeme tarihi 14ü. Bu yatırılan tutar kart borcumdan düşmedi görünüyor yani hala 40.000TL + harcamlarım ödenecek tutarda görünüyor fakat tutar kartıma limit olarak geri geldi. Ben şimdi ne yapacağım? Bu bedeli ödemelimiyim ?

Teşekkürler.
Ziraatte bu şekilde iptal yapmıştım birkaç sene önce 3 bin liraydı ve iyi paraydı o dönem. 9 taksit vadeliydi. Her ay ödeyeceğim taksit düştü 9 ay sonunda silindi borç. Ben bir şey ödemedim. Eğer ödemeni istiyorsa banka bence saçma olur. Sonuçta 40 aldın iptal ettin para geri geldi. Hiçbir şey almaması gerekir. Hadi en fazla 40k çekildiği ve yattığı dönemin 100-200 faizini alırsın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başına gelebilecek arkadaşlar için ; Banka bu tutar karta yansısa bile ödemeyi yine de yapmam gerektiğini, sonra da kart limitini aşan tutarın hesaba aktarılması için müşteri hizmetlerinden kayıt açılması gerektiğini söyledi. An itibariyle mecburen ödemeyi yapmak zorunda kaldım ve kayıt açacağım. Daha sonra ki gelişmeler için güncelleyeceğim.
Tam cevapladım yeni gördüm mesajını. Tuhafmis. Hangi banka. Dikkat edeyim böyle durumlarda.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
Berk

Teşekkürler.
yapıkredide ekstreden düşüyor. fskat aynı durum garanti kartı ile başıma geldi bana fiyaskodan "banka muhasebesi gereğince ekstreyi ödemem gerektiğini söylediler". gelecek ay tüm borç silinip yatırdıgım para da + bakiye olarak gözükecekmiş.. yapı kredi de aynı şey başıma geldi ekstre kesilse bile iade geldiği an borçtan bu turar düşerdi. çok saçma bir durum 1 ay parayı kullanmak için böyle takla atıyorlar resmen

BabaVoss7

80+ Silver
Bende yapı kullanıyorum bankalar arasında en mantıklılardan benim için hiç yaşamadım böyle bir şey. Taksit olsa bile tekte siler hep

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,009
Üyeler
172,021
Son üye
warius
Top Bottom