Neler Yeni

Kullanılabilir Ram Miktarı

İçten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Devran
Bilgisayarımda 16Gb Ram Olmasına Rağmen Kullanılabilir 7.95 Gb gösteriyor 8gb donanıma ayrılmış ram bulunmaktadır diyor sebebi ve çözümü nedir ? Yardımcı Olursanız Sevinirim Bios vs güncelledim internette Memory Remaap ayarını enabled yapın diyor fakat benim biosta öyle bir ayar yok anakartım B450m PRO Vdh Plus msconfig felan yaptım olmuyor windows tanılamada sorun bulmadı ama memory size 8gb dedi Adata xpg 8x2 ramlerimde . Teşekkürler Şimdiden
pc1.png
pc.png

Ekler

• pc1.png
    pc1.png
    4.1 KB · Hit: 77
  • pc.png
    pc.png
    8.1 KB · Hit: 99
  • pc1.png
    pc1.png
    4.1 KB · Hit: 80
  • Beğen
Reaksiyonlar: Jaws

Jaws

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Emre Şimşek
Instagram
emresmskk
Steam
Jexansx
Son zamanlarda olan bir mesele mi bu hepmi aynıydı?
Birde laptop mu bilgisayarın.?
Yarı yarıya düşmesi anormal bende 8gb var laptop kullanıcısıyım 6.90 gb kullanıyor belki Windows ile ilgili bi sıkıntı dır format atmayı dene ramlerin slotlarını değiştir ram leri sil geri tak

KafasıMeşgul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
Yusuf
Bilgisayarımda 16Gb Ram Olmasına Rağmen Kullanılabilir 7.95 Gb gösteriyor 8gb donanıma ayrılmış ram bulunmaktadır diyor sebebi ve çözümü nedir ? Yardımcı Olursanız Sevinirim Bios vs güncelledim internette Memory Remaap ayarını enabled yapın diyor fakat benim biosta öyle bir ayar yok anakartım B450m PRO Vdh Plus msconfig felan yaptım olmuyor windows tanılamada sorun bulmadı ama memory size 8gb dedi Adata xpg 8x2 ramlerimde . Teşekkürler Şimdiden
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
hocam ram belki tam oturmamıştır yerine

Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Carl Johnson
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
iki sebepten kaynaklı olabilir:
1- windows 32bit kuruluysa eğer desteklemiyor olabilir
2- İşlemcin apu ise ekran kartının vram için pcden ram alıyordur bu değeri değiştirebilme mümkün ancak ekran kartında performans kaybı yaşayabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Carl Johnson
2- İşlemcin apu ise ekran kartının vram için pcden ram alıyordur bu değeri değiştirebilme mümkün ancak ekran kartında performans kaybı yaşayabilirsin
yok lan asjlfqweşbf

İçten

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Devran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam ram belki tam oturmamıştır yerine
oturmasa 16gb diye de göstermez slotlar da ramler gözüküyor biosda
Mesaj otomatik birleştirildi:

windows 64 bit işlemci ryzen 5 2600 de apu desteklemiyor diye biliyorum

Top Bottom