Neler Yeni

Kuran da Neden Namazın Nasıl Kılınacagı Yoktur?

Clayz

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,689
Dostlar. Hz Cebraılın gosterdıgı namaz neden kuranı kerımde yok? ve su an kılınan namaz hareketlerı sıraları gunumuze kımler tarafından getırıldı yanı kuranda yok sonuc olarak ben ıstersem su sekılde kılarım demek şirk mıdır kuran bıze yetmez demek allaha karsı gelmektır fakat namazı ınsanların dogru sekılde kılması nasıl beklendı sonuc olarak kuranda yok
'' ateıst degılım arkadaslar sadecce aklıma takılan sorular''

bıldıgım kadarıyla sadece emın olmamakla beraber soylyorum egılerek ve ayaktayken allahı anmak olarak var kuran da yanlıs ısem duzeltın

Dostlar. Hz Cebraılın gosterdıgı namaz neden kuranı kerımde yok? ve su an kılınan namaz hareketlerı sıraları gunumuze kımler tarafından getırıldı yanı kuranda yok sonuc olarak ben ıstersem su sekılde kılarım demek şirk mıdır kuran bıze yetmez demek allaha karsı gelmektır fakat namazı ınsanların dogru sekılde kılması nasıl beklendı sonuc olarak kuranda yok

bıldıgım kadarıyla sadece emın olmamakla beraber soylyorum egılerek ve ayaktayken allahı anmak olarak var kuran da yanlıs ısem duzeltın
Kur’an’da namazın farz olduğu, günde kaç vakit olduğu, temizlik, kıbleye yönelme, huşu içinde olunması, ayakta durma (kıyâm), rükû ve secde gibi temel unsurlar açıkça belirtilir. Ancak namazın detaylı kılınış şekli (örneğin Fatiha’dan sonra ne okunur, oturuş şekli, selam verme vs.) Kur’an’da adım adım anlatılmaz.

Bunun temel sebepleri şunlardır:

1. Peygamber’in Açıklayıcı Rolü (Tebyin)

Kur’an’a göre Hz. Muhammed’in görevi sadece vahyi iletmek değil, aynı zamanda onu açıklamaktır:

“Sana da, insanlara kendilerine indirileni açıklayasın diye bu Zikri indirdik.” (Nahl 16:44)

Yani namazın pratiği sünnetle şekillenmiştir. Peygamberimiz, Cebrâil’den aldığı şekilde namazı kılmış ve sahabelere öğretmiştir:

“Beni nasıl namaz kılarken görüyorsanız, siz de öyle kılın.” (Buhârî, Ezân 18)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

chatgbt böyle diyo

Hac ibadetinin nasıl yapılacağı da yok örneğin. Şahsi görüşüm, İslam dini özünde görsel ve sözel aktarıma dayandığı için birçok şeyi yazıya dökme gereği duymamışlar.

farklı sorularla gelelim lütfen

mesela sen bir ders alıyorsun üniversitede,sadece teorik dersler alsan yeterli olur mu?olmaz,bunun pratikle de desteklenmesi gerekir öğrendiğin şeyin.İşte Allah bundan dolayı peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(SAV) bizlere nasip etmiştir,Allah'ın kuranda emrettiği şeyleri göstermeli olarak bize öğretsin diye
Hz. Cebrailin kıldığı namaza gelirsek işte Hz. Cebrail AS sormuş Teala'ya namazını,Allah da onların(dünya üzerindeki kullarının kıldığı namaz) daha güzeldir diye cebrail sebebini sorduğunda ise Allah "Çünkü küfür ve şirkin arasında Hak davayı diri tutmakla uğraşırlar,seni böyle zorlayacak zora sokacak bir durum yok" gibisinden bir şey buyuruyor yanlışım yoksa eğer

Son düzenleme:
farklı sorularla gelelim lütfen

mesela sen bir ders alıyorsun üniversitede,sadece teorik dersler alsan yeterli olur mu?olmaz,bunun pratikle de desteklenmesi gerekir öğrendiğin şeyin.İşte Allah bundan dolayı peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa(SAV) bizlere nasip olmuştur,Allah'ın kuranda emrettiği şeyleri göstermeli olarak bize öğretsin diye
Hz. Cebrailin kıldığı namaza gelirsek işte Hz. Cebrail AS sormuş Teala'ya namazını,Allah da onların(dünya üzerindeki kullarının kıldığı namaz) daha güzeldir diye cebrail sebebini sorduğunda ise Allah "Çünkü küfür ve şirkin arasında Hak davayı diri tutmakla uğraşırlar,senin böyle zorlayacak seni zora sokacak bir durum yok" gibisinden bir şey buyuruyor yanlışım yoksa eğer
kaynak nedır hocam acıklayıcı bır bılgı olmus tesekkurler

Geri