Kuranda geçen ilginç cümle hatası !

Hee diyip geçin arkadaşlar bunlara yüz verdikçe saçmalıyorlar

Hocam evet ayetler aynı olaydan bahsediyorlar. Buradaki ayetlerde firavunun da yanındakilerin de Hz. Musa' nın gösterdiği mucizeye rağmen onun peygamber olduğunu kabul etmeyip kendisinin sihirbaz olduğunu söylüyorlar. Burada birebir aynı ifade geçiyor çünkü firavunun da yanındakilerin de düşünceleri aynı şekilde. Ortada bu sözü kimin söylediğine karar verilememiş gibi bir durum yok.

Dostum ozaman bu hatalı ayetleri görüpte allaha inanmayan niye sonsuza kadar cehennemde yanıyor.Üstelik allah kitapta bunu biz koruduk kimse değiştiremez diyorken.Sen şuan aslında açık açık kitapta hata olduğunu kabul ediyorsun ?
hocam meal hatası
ama kabul etmiyorsun
10 bin tane meal var hepsi farklı bir şey diyor.(aynı kelime farklı anlamlara çıkıyor)
10 tanesi ile kesinleştiremiyorsun bazı şeyleri
kelimenin erkek ve dişi olması bile arapçada çok önemli
ve bunu translate falan anlayamıyor
hangi saatte söylediğine göre değişen kelimeler bunlar

hocam meal hatası
ama kabul etmiyorsun
10 bin tane meal var hepsi farklı bir şey diyor.(aynı kelime farklı anlamlara çıkıyor)
10 tanesi ile kesinleştiremiyorsun bazı şeyleri
kelimenin erkek ve dişi olması bile arapçada çok önemli
ve bunu translate falan anlayamıyor
hangi saatte söylediğine göre değişen kelimeler bunlar
Hocam kusura bakmayında 10-15 tane yıllarca bu işe kendini vermiş çevirmenler aynı çeviriyorsa,üstelik bazıları biribiriyle kavgalı oldugu halde aynı çeviriyorsa burda meal hatası vardır dememiz içinde bizimde bir vasfımız olmalı.Obektif olucaksın diğer lehine ayetlere meal hatası demiyorsun ama bu tarz ayetlere meal hatası diyorsunuz.Devir artık 2025 çevrilemiyor diye bir şey yok.Harfi harfine çevriliyor.Sizin dediğiniz kelime farklılıkları önemsiz kelimeler.Mesela 'sihirbaz' değilce 'büyücü' ya da 'dogrusu' değil de ''gercekten'' gibi

Normalde açtığınız konulara önyargılı değildim, hatta laf atanları eleştriyordum da bu konu gümletti şakasız.

“Ayetlerin tamamını okumadım, sadece bir göz gezdirdim. Araf Suresi Kur’an’ın 7. suresi, Şu’ara Suresi ise 26. suresidir. İlk olayda, yani Araf Suresi’nde Hz. Musa bir delil ile gelir ve Firavun’un kavminden ileri gelenler ‘Doğrusu bu usta bir sihirbazdır’ der. Eğer okursanız, devamında Firavun en iyi sihirbazları getirip Hz. Musa ile yarıştırmaya çalışır. Hz. Musa’nın mucizelerine kavmi ikna olur, ama Firavun ikna olmaz. Daha sonrasında, Şu’ara Suresinde Hz. Musa tekrar gelir ve yeni bir mucize gösterir; bu sefer ikna olmayan Firavun ikna olur ve Firavun, kavmindeki ileri gelenlere ‘Doğrusu bu usta bir sihirbazdır’ der (Şu’ara Suresi, 34). Araf Suresi’nin 107. ayetinde asasını vurunca ejderha çıkar; fakat Şu’ara Suresi’nin 32. ayetinde de yılan çıkar. Zaten ayetlerin öncesine ve sonrasına bakarsak, aynı olay değildir.”
bende olay böyle diye biliyorum hocam firavunun kavmindekilere gösteriyor önce sonra firavun bunları kapistiriyo musa da sopayı atıyo yılana dönüşüyo felan

Kral nasıl fark ettin ya şimdi var ya tüm form dinden çıkacağız. Siz neye inanıyorsunuz da bizi neye inandırmaya çalışıyorsunuz Allah aşkına çok merak ediyorum?

Forum moderatörleri de şöyle boş konulara uyarı vermez gider eski konulara önemli bir soru sormak için yazanlara uyarı verir...

Forum moderatörleri de şöyle boş konulara uyarı vermez gider eski konulara önemli bir soru sormak için yazanlara uyarı verir...
Neden kendini helak ediyorsun? Birşeyi ispatlamak zorunda değilsen yazmazsın ve konuyu görmezden gelirsin :D

Neden kendini helak ediyorsun? Birşeyi ispatlamak zorunda değilsen yazmazsın ve konuyu görmezden gelirsin :D
Ateist olunca her kolpaya,karalamaya inanmak mı zorundasınız veya hepsini onaylamak,desteklemek?

Kuranı direk yazılan şekilde anlicam tabii ki allah apaçık indirdik diyor ayette.Siz diyorsunuz ki hayır orda kelimenin 3.manasına bak yok mecaz anlam vardır ,yok anlam kayması oluyor, yok çevrilemiyor kutsap kitap mı okuyoruz bulmaca mı çözüyoruz belli değil.Ön yargım felanda yok kuranı baştan sona okudum e haliyle aklıma 180 küsür bu tarz soru takıldı.Her birinide unutmamak için tek tek defterime yazdım zaman buldukcada konu acıyorum o kadar.Yapay zekaya sormuyorum çünkü solcu veya sağcı ateist veya hristiyan sen neye inanıyorsan ona göre şerbet veriyor sana herhalde kullanıcı memnuniyeti içindir bilmiyorum dene gör.Cevabına gelicek olursak

-''Kuran Olayi Farkli Acilardan Anlatiyor' demişşin.Bunu yapması için farklı bakış açılarının okuyucuda bi etki-ders bırakması lazım.Mesela dilenciye 10 tl veren adam gibi düşün.Dilencinin gözünden bakarsak ' buda paramı, hic vermese daha iyiydi' der.Veren adamın gözünden bakarsak'belkide son parasını vermiş oldugunu öğreniriz'. Ve okuyucuda mesela önyargı hakkında bir ders çıkarmış olur.Fakat benim dediğim ayetlerde, böyle farklı açılardan sunulması gereken bir ders yok...Hadi onuda geçtim.Ayrıca ''oha,'' ''siharbaz harbiden'','bu büyücü' gibi kısa cümleler olsaydı belki kavimdeki ileri gelenler ile firavun aynı anda söylemiş olabilirdi derdim. Ama''Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'gibi uzun bir cümleyi aynı anda HARFİ HARFİNE birebir söylemeleri olası değildir gerçekçi olalım.Kuran bazen aynı olayı tekrar tekrar anlatmayı sever.Çoğu ayeti ve olayı bazen harfi harfine 10 farklı yerde anlatır.Burdakide aslında tekrar anlattığı olaylardan biridir sadece.Ama burda sözün kim tarafından söylendiği unutulduğu için yada başka bir sebeptir...Çelişki oluşmuştur diyorum.

Knk Oncelikle Kuran Apacik indirdik diyor ama eger bastan sona okuduysan ''Akil'' sahipleri icinde oldugunu soyluyor yani Akil sahibi Insanlar icin apacik delil oldugunu soyluyor

Buradaki Akil sahibi matematik,bilim vs. anlaminda degil Mantikli olan,kafasini kullanan,Dusunebilen

Mesela Gercekten Akli yerinde olan ve kendi dusunebilen bir insan dinlere karsi olmadigi art niyetli olmadigi surece Islam veya farkli bir din fark etmez ama Dunyanin,Icindekilerinin,Gezegenlerin,Uzayin vs. Kendi basina Olmayacagini Anlayabilir

Mesela Ateist'ler bos insan vs. diyorum bak mesela bi ton sey var ama en basitinden ornek vereyim

Ateistler Evrime Inaniyor degilme bilme vs... Karsina Al bir Ateist'i Sor biz neyden yaratildik cevap verdiginde o neyden olustu cevap verdiginde o nasil oldu diye sor ve internetten, yapay zekadan her yerden'de cevaba bakmasina izin ver (Ben nerden bilim bilim adamiyim vs. gibi sacma bahaneler sunmamasi icin) ve En sona dogru gelince (genelde Galaxiler vs. nasil olustu'da tikaniyorlar verdikleri Cevap Bilmiyoruz her seyi zamanla ogreniyoruz bilim arastiyriyor ogreniriz falan diyorlar
Tamam de Diyelim onun cevabini buldular o neyden olustu peki yani baktigimiz zaman surekli bir seyin olusmasi icin var olan bir sey olamli degilmi yoktan var olan yani aksi takdirde olamaz degilmi yani karanliktan olustu diyelim peki karanlik neyden olustu ? Hic bir sey olmasa karanlikta olmaz di degil mi ?

Peki O ateiste Sor bakayim en sonda Madem Tum zaman boyunca var olan ve oncesi olmayan yoktan var olan bir madde veya herneyse oyle bir seyin olduguna ve nasil olduysa sacma sapan veya ise yaramaz bir sey olmasi icin milyarlarca olasilik varken Nasil olduda her sey insanlar gibi kendi basina dusune bilen ''Canlilar'' Olusturacak kadar yolunda gitti ?
Yani Bir maddenin vs. Her seyden once yoktan var oldugna ve onca olasilik arasindan tam'da Canli dedigimiz seyi olusturacak sekilde bir yapiya duzene sahip olduguna Inaniyorsunda Tanrinin mi yoktan/Her seyden Once Var olduguna Inanmiyorsun ? de bakalim ne cevap verecek ben sordugumda genelde ya susuyorlar yada Sacma cevaplar verip kabullenmek istemiyorlar bir dusun sadece bunu dusun bi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kral nasıl fark ettin ya şimdi var ya tüm form dinden çıkacağız. Siz neye inanıyorsunuz da bizi neye inandırmaya çalışıyorsunuz Allah aşkına çok merak ediyorum?
Bir Seye Inanmiyorlar Sorunda O zaten Bizi Hic bir seye Inandirmaya calisiyorlar XD DEGADFHADFGJ

@hazarcoban

He Bu arada Cok uzun Yazinca soruna cevap vermemisim Sonra Lafi cevirdi flana deme

Soruna gelcek Olursak Reis Orada Farkli ''Bakis Acisiyla'' Anlatti diye bir sey demedim tekrar oku Yani Dilenci Ornegin ilke alakasi Yok Orada Ben Farkli ''Acidan'' Anlatti dedim Bir firevunun Agzindan Anlatiyor Birde Ileri glenlerin
Yukarda'da kelimesi kelimesine Aynisini Diyemez Demissin'de Sen hangi dunyada Yasiyon reis ? Aynisini Demesi Cok zor degil Hemde O cagda Her Kabullenmek istemedikleri seye buyu,cadi vs. gibi seyler dediklerini dusunursek

Ayrica Al sana Mantikli benim kafamada yatan bir senaryo:

''Muhtemelen Kavimde Ilkeri Gelenler Bu Usta bir Buyucudur Diyince Kendini Tanri Olarak Gosteren Tanri oldugunu Iddia Eden Firavun kendine yedirememis (yedirememis derken yani kendisini Tanri, En bilge olarak goruyor ya adam buyuculerden,bilgilerden kendini kucuk gorulkmesini istemez) Bu yuzden Buyuculer oyle diyince Buda sanki kendiside Anlamis bilgiliymis gibi onlarin dedigini bagirarak tekrar Ediyordur

(Gunumuzden Basiut bir ornek vermek gerekirse Mesela Okullarda Hoca bir soru sordugunda Yanindaki arkadasin veya soruya katilmak istemeyen veya sinigfin sessiz cocugu Cevabi sesiz soylediginde veya Hoca Duymadiginda Siniftan Biri ''genelde yanindaki eleman'' Onun cevabini'nin aynisini Bagirarak Soyler ve +'yi alir ve biri ispiklemesse Hoca O soyledi Sanar vs....)

Son düzenleme:
1) Firavun'un kavminden, İLERİ GELENLER ;'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi. (Araf suresi 109)

2) FİRAVUN, kavminde ki İLERİ GELENLERE ,'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi”. (Şüara suresi 34)

- Arkadaşlar Hz musa sopasını yere atınca ejderhaya dönüşmüş.Bunu görenlerde şaşırıp 'bu usta bir sihirbazdır' demiş.Ama iki farklı ayette de
aynı olay aynı zaman tekrar anlatılmasına rağmen o cümleyi söyleyen kişi kim karar verilememiş ? Sizce bu çelişki hatası değil midir ?

1) = Firavunun kavminden ileri gelenler ''...
2) =Firavun , kavminden ileri gelenlere ''....
Bir dur artık

Geri