Öncelikle ilk yazımda belirttiğim gibi hem diyorsunuz ki Allah daha öncede insanlara Tevrat,Zebur,İncil indirdi ve daha öncesinde peygamberler gönderdi ve buralarda verilen bilgiler değiştirildi. E madem verilen ilimler bilgiler değiştirildi diye onlar Allah'ın yolundan saptılar o halde diğer bilgiler neden değişmedi?
Yahu, ne diyorsun? Geçmiş kitaplar tahrif edildi derken tüm cümleleri, tüm bilgileri mi tahrif edildi diyoruz biz? Tabii ki elimizdeki bazı metinler gerçek vahiy fakat büyük çoğunluğu tahrif edilmiş durumda.
Örneğin Gog Magog güya İslam'daki Yecüc Mecüc değil mi? Yani Allah'ın kelamı olan kitaplarda verilen bilgiler. Yani o bilgiler neden değişmedi onu soruyorum? Neden değişti dediğiniz kitaplarda verilen bilgilere onlar daha önce yazmış dediğimizde Allah'ın kelamı diyorsunuz?
Sana diyorum ki bu kıssalar yaklaşık 200 farklı milletin mitinde geçiyor. Farklı isim, farklı betimlemeler ile benzer olaylar. Ashabı kehfi de, Nuh Tufanı'nı da, Yecüc ve Mecüc' ü de, Hz. Musa'nın hikayesini de pek çok milletin mitlerinde görebilirsin. Bizim Türklerin mitinde bile bazı izler var son derece benzeyen. Çünkü her topluluğa nebi gönderildi. Her topluluğa aynı kıssalar anlatıldı. Bu, senin iddia ettiğin gibi "Kur'an; geçmişte yazılmış şu kitaptaki, şu tabletteki bilgilerin bire bir alıntılanıp yazıldığı bir beşer ürünüdür." argümanına ekmek vermez. Neyini anlamıyorsun?
Ek olarak belirteyim Muhammed'in 7 çocuğundan 4 çocuğu büluğ çağını geçti.
Yahu oğlanlardan bahsediyorum. Daha ayetin neyi kast ettiğini bilmiyorsun. Ahzab 40 tefsir diye yazıp oku, rica ediyorum. Bunu ne demeye belirttin?
Bu arada zaten arapça indirilen bir kitapta müslümanlara göre dünyadaki en kutsal olan ve evrensel olan bu kitapta neden "bu kitap arapça yazılmıştır." söylemi onlarca kez tekrarlanıyor?
"Bu kitap İngilizce yazılmıştır." diye mi tekrarlansaydı? Ne saçma soru bu. Vahyin ilk muhatabı Araplar.
Ve Mishnah Sanhedrin kitabınada sanırım önceden Allah'ın söylemi demiştin. Fakat kitap islamın doğuşundan 300 sene önce yazılıyor ve bu kitabın yazıldığı zaman diliminde büyük semavi dinlerden herhangi biri doğmuyor ya da yükselmiyor nasıl allahın kelamı? Nasıl bire bir alıntı olan cümleler bir insan tarafından yazıldığı kesin olan cümleler Allah kelamı olabiliyor? (Mishnah Sanhedrin 4.bölüm bakabilirsiniz.)
Sen benim yazdıklarımı okuduğuna emin misin? Hz. Adem'den beri vahyedilen İslam'dır diyorum sana. Anlatılan kıssalar aynıdır diyorum. Onu anlatmaya çalıştım uzunca yazarak. Ya hiç kâle alıp okumadın ya da PISA testinde neden sonlarda olduğumuzu göstermiş oldun tekrar bana.
Attığınız kaynağı inceledim ve hiçbir nüshada (Nisa 34( net olarak Muhammed'in yaşadığı dönemi ifade eden bir kaynak bulunmuyor.
Benim yazdıklarımı anlamını bekliyorken sen daha kendinin ne yazdığının farkında değilsin. Hz. Muhammed'in yaşadığı dönem hakkında kaynak istemedin benden. Hz. Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı hakkında soru da sormadın. Kur’an’ın değiştirilmiş olduğunu iddia ettin. Günümüze kadar korunmuş olarak geldiği ne malum dedin ve ben sana Kur'an'ın değiştirilmemiş olduğuna dair kanıtlar attım. Hz. Muhammed'in yaşadığına dair kanıtları atmadım. Nisa suresi 34. ayetin içeriğine bakıp Hz. Muhammed yaşamış mı yaşamamış mı onu mu anlayacaksın? Neyi inceledin? Ne diyorsun?
622-722 fakat tarih net olarak bilinmiyor ve bunu ihtimale döktüğümüzde Muhammed'in ölümünden sonra olma ihtimali daha yüksek. Diğerlerinin minimum tahmini zaten ölümünden çok sonra.
Ben senin amacını anladım. Daha fazla cedelleşmeyeceğim seninle. Sen de bu mesajıma cevap verme gayretine girme çünkü cevap alamayacaksın. Hadi, selam olsun.