Neler Yeni

Kur'an'ın sonradan yazıldığını iddia eden video

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Hangisi daha kötü, cehennem mi, hiçlik mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
Son düzenleme:

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,190
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Cennete inanıp hiçliğe gitmektir.
düşünsene dünyaca onca zulüm, eziyet, açlık vs yaşayıp bunları tanrının bir sınavı olarak görüp bir gün geçeceğini düşündüğün günleri hatırlayamayacaksın bile.
Klasik ateist argümanı çok güldüm sağ ol :)

mfimmel

80+ Silver
En başta yazdığın Mishnah Sanhedrin, Habil ve Kabil, Yecüc ve Mecüc paragrafına değinmedim çünkü Nuh Tufanı'nın olayı ile aynı. Ashabı kehfe de bu sebepten detaylıca girmedim. Aynı şeyleri tekrarlamış olacaktım. Onun haricinde değinmediğim iki şey var. Biri ses tekrarları mevzusu, diğeri Hz. Muhammed'in çocuğu yok mevzusu. İkisini de cevap vermeye değer görmedim. Belagat bilsen, Kur'an'ın retoriğini bilsen ses tekrarları gibi bir konuya takılmazdın. Bu düzgün bir soru bile değil. İkinci sorun için ise "Ahzab 40 tefsir" yazsan onlarca farklı kaynak çıkar. Ayetin ne demek istediğini anlarsın. Hz. Muhammed'in çocuğu tabii ki vardı fakat hiçbir oğlu bülüğ çağını görmeden çocuk yaşta öldü. Bu da çok saçma bir soru.
Öncelikle ilk yazımda belirttiğim gibi hem diyorsunuz ki Allah daha öncede insanlara Tevrat,Zebur,İncil indirdi ve daha öncesinde peygamberler gönderdi ve buralarda verilen bilgiler değiştirildi. E madem verilen ilimler bilgiler değiştirildi diye onlar Allah'ın yolundan saptılar o halde diğer bilgiler neden değişmedi? Örneğin Gog Magog güya İslam'daki Yecüc Mecüc değil mi? Yani Allah'ın kelamı olan kitaplarda verilen bilgiler. Yani o bilgiler neden değişmedi onu soruyorum? Neden değişti dediğiniz kitaplarda verilen bilgilere onlar daha önce yazmış dediğimizde Allah'ın kelamı diyorsunuz?

Ek olarak belirteyim Muhammed'in 7 çocuğundan 4 çocuğu büluğ çağını geçti.

Bu arada zaten arapça indirilen bir kitapta müslümanlara göre dünyadaki en kutsal olan ve evrensel olan bu kitapta neden "bu kitap arapça yazılmıştır." söylemi onlarca kez tekrarlanıyor?

Ve Mishnah Sanhedrin kitabınada sanırım önceden Allah'ın söylemi demiştin. Fakat kitap islamın doğuşundan 300 sene önce yazılıyor ve bu kitabın yazıldığı zaman diliminde büyük semavi dinlerden herhangi biri doğmuyor ya da yükselmiyor nasıl allahın kelamı? Nasıl bire bir alıntı olan cümleler bir insan tarafından yazıldığı kesin olan cümleler Allah kelamı olabiliyor? (Mishnah Sanhedrin 4.bölüm bakabilirsiniz.)
İlk verilen nüshada 622-722 arası bir tarih vermişler. Üçüncü nüshada 662-765 arası tarih vermişler. Böyle gidiyor. Bunu istediğin ayet için yapabilirsin.

Tüm bu nüshaları toplarsak neredeyse toplam 10 tane Kur’an inşa edebiliyoruz. Yani yaklaşık her ayetin ortalama 10 tane farklı yerde yazıldığını görüyoruz en eski dönemlerden beri. Kur’an’ın değiştirilmediğine dair daha nasıl bir delil gerekiyor?
Attığınız kaynağı inceledim ve hiçbir nüshada (Nisa 34( net olarak Muhammed'in yaşadığı dönemi ifade eden bir kaynak bulunmuyor.

622-722 fakat tarih net olarak bilinmiyor ve bunu ihtimale döktüğümüzde Muhammed'in ölümünden sonra olma ihtimali daha yüksek. Diğerlerinin minimum tahmini zaten ölümünden çok sonra.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Öncelikle ilk yazımda belirttiğim gibi hem diyorsunuz ki Allah daha öncede insanlara Tevrat,Zebur,İncil indirdi ve daha öncesinde peygamberler gönderdi ve buralarda verilen bilgiler değiştirildi. E madem verilen ilimler bilgiler değiştirildi diye onlar Allah'ın yolundan saptılar o halde diğer bilgiler neden değişmedi?
Yahu, ne diyorsun? Geçmiş kitaplar tahrif edildi derken tüm cümleleri, tüm bilgileri mi tahrif edildi diyoruz biz? Tabii ki elimizdeki bazı metinler gerçek vahiy fakat büyük çoğunluğu tahrif edilmiş durumda.

Örneğin Gog Magog güya İslam'daki Yecüc Mecüc değil mi? Yani Allah'ın kelamı olan kitaplarda verilen bilgiler. Yani o bilgiler neden değişmedi onu soruyorum? Neden değişti dediğiniz kitaplarda verilen bilgilere onlar daha önce yazmış dediğimizde Allah'ın kelamı diyorsunuz?
Sana diyorum ki bu kıssalar yaklaşık 200 farklı milletin mitinde geçiyor. Farklı isim, farklı betimlemeler ile benzer olaylar. Ashabı kehfi de, Nuh Tufanı'nı da, Yecüc ve Mecüc' ü de, Hz. Musa'nın hikayesini de pek çok milletin mitlerinde görebilirsin. Bizim Türklerin mitinde bile bazı izler var son derece benzeyen. Çünkü her topluluğa nebi gönderildi. Her topluluğa aynı kıssalar anlatıldı. Bu, senin iddia ettiğin gibi "Kur'an; geçmişte yazılmış şu kitaptaki, şu tabletteki bilgilerin bire bir alıntılanıp yazıldığı bir beşer ürünüdür." argümanına ekmek vermez. Neyini anlamıyorsun?

Ek olarak belirteyim Muhammed'in 7 çocuğundan 4 çocuğu büluğ çağını geçti.
Yahu oğlanlardan bahsediyorum. Daha ayetin neyi kast ettiğini bilmiyorsun. Ahzab 40 tefsir diye yazıp oku, rica ediyorum. Bunu ne demeye belirttin? :D

Bu arada zaten arapça indirilen bir kitapta müslümanlara göre dünyadaki en kutsal olan ve evrensel olan bu kitapta neden "bu kitap arapça yazılmıştır." söylemi onlarca kez tekrarlanıyor?
"Bu kitap İngilizce yazılmıştır." diye mi tekrarlansaydı? Ne saçma soru bu. Vahyin ilk muhatabı Araplar.

Ve Mishnah Sanhedrin kitabınada sanırım önceden Allah'ın söylemi demiştin. Fakat kitap islamın doğuşundan 300 sene önce yazılıyor ve bu kitabın yazıldığı zaman diliminde büyük semavi dinlerden herhangi biri doğmuyor ya da yükselmiyor nasıl allahın kelamı? Nasıl bire bir alıntı olan cümleler bir insan tarafından yazıldığı kesin olan cümleler Allah kelamı olabiliyor? (Mishnah Sanhedrin 4.bölüm bakabilirsiniz.)
Sen benim yazdıklarımı okuduğuna emin misin? Hz. Adem'den beri vahyedilen İslam'dır diyorum sana. Anlatılan kıssalar aynıdır diyorum. Onu anlatmaya çalıştım uzunca yazarak. Ya hiç kâle alıp okumadın ya da PISA testinde neden sonlarda olduğumuzu göstermiş oldun tekrar bana.

Attığınız kaynağı inceledim ve hiçbir nüshada (Nisa 34( net olarak Muhammed'in yaşadığı dönemi ifade eden bir kaynak bulunmuyor.
Benim yazdıklarımı anlamını bekliyorken sen daha kendinin ne yazdığının farkında değilsin. Hz. Muhammed'in yaşadığı dönem hakkında kaynak istemedin benden. Hz. Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı hakkında soru da sormadın. Kur’an’ın değiştirilmiş olduğunu iddia ettin. Günümüze kadar korunmuş olarak geldiği ne malum dedin ve ben sana Kur'an'ın değiştirilmemiş olduğuna dair kanıtlar attım. Hz. Muhammed'in yaşadığına dair kanıtları atmadım. Nisa suresi 34. ayetin içeriğine bakıp Hz. Muhammed yaşamış mı yaşamamış mı onu mu anlayacaksın? Neyi inceledin? Ne diyorsun? :D

622-722 fakat tarih net olarak bilinmiyor ve bunu ihtimale döktüğümüzde Muhammed'in ölümünden sonra olma ihtimali daha yüksek. Diğerlerinin minimum tahmini zaten ölümünden çok sonra.
Ben senin amacını anladım. Daha fazla cedelleşmeyeceğim seninle. Sen de bu mesajıma cevap verme gayretine girme çünkü cevap alamayacaksın. Hadi, selam olsun.

mfimmel

80+ Silver
Benim yazdıklarımı anlamını bekliyorken sen daha kendinin ne yazdığının farkında değilsin. Hz. Muhammed'in yaşadığı dönem hakkında kaynak istemedin benden. Hz. Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı hakkında soru da sormadın. Kur’an’ın değiştirilmiş olduğunu iddia ettin. Günümüze kadar korunmuş olarak geldiği ne malum dedin ve ben sana Kur'an'ın değiştirilmemiş olduğuna dair kanıtlar attım. Hz. Muhammed'in yaşadığına dair kanıtları atmadım. Nisa suresi 34. ayetin içeriğine bakıp Hz. Muhammed yaşamış mı yaşamamış mı onu mu anlayacaksın? Neyi inceledin? Ne diyorsun? :D
Dostum Kuran dediğimiz kitap Muhammed zamanında inmedi mi? E bende sana diyorum ki Kuran'ın Muhammed zamanında indiğini gösteren net bir kaynak atmamışsın bu da değiştirilmediğine kanıt olamaz. Bende cevap vermeyeceğim iyi günler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

"Bu kitap İngilizce yazılmıştır." diye mi tekrarlansaydı? Ne saçma soru bu. Vahyin ilk muhatabı Araplar.
Fakat bunada cevap vermeden edemeyeceğim.

Kitabın arapça yazıldığı ortada zaten. Burada kastettiğim neden vurgulandığı ya da neden bu kadar fazla vurgulandığı? Ve yine benim iddiama geliyorum Mezopotamyadaki süryani hristiyanlar ve yunanlardan yapılan alıntıları Muhammed onları farklı varyasyonlara kendi yazdığı kitaba endeksleyip bu bilgileri benim dinim islam vermiştir algısı yaratmıştır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
280
İsim
Ali Güney
İlgilendiği Kategoriler
Buraya bakma.
Dostum Kuran dediğimiz kitap Muhammed zamanında inmedi mi? E bende sana diyorum ki Kuran'ın Muhammed zamanında indiğini gösteren net bir kaynak atmamışsın bu da değiştirilmediğine kanıt olamaz. Bende cevap vermeyeceğim iyi günler.

Fakat bunada cevap vermeden edemeyeceğim.

Kitabın arapça yazıldığı ortada zaten. Burada kastettiğim neden vurgulandığı ya da neden bu kadar fazla vurgulandığı? Ve yine benim iddiama geliyorum Mezopotamyadaki süryani hristiyanlar ve yunanlardan yapılan alıntıları Muhammed onları farklı varyasyonlara kendi yazdığı kitaba endeksleyip bu bilgileri benim dinim islam vermiştir algısı yaratmıştır.
Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.
(Yunus 38)

mfimmel

80+ Silver
Yahu oğlanlardan bahsediyorum. Daha ayetin neyi kast ettiğini bilmiyorsun. Ahzab 40 tefsir diye yazıp oku, rica ediyorum. Bunu ne demeye belirttin? :D
Oğlanlardan bahsetmiş olsaydın belirtme gereği duymazdım.

Yazıyı düzenlemişsin sanırım çünkü eminim oğlu değil çocuğu yazıyordu orada.

Yoksa onu (Muhammed kendisi) uydurdu mu diyorlar? De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi siz de onun benzeri bir sûre getirin ve Allah’tan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onları da yardıma çağırın.
(Yunus 38)
Dostum lütfen inanmadığım bir inanç üzerinden söylemler atma ki aynı yazıyı iki kez attın spam/flood'dan reportluyorum.

Objektif olarak kaynak sunacaksan tartışabiliriz üstte tartışıldığı gibi iyi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,357
Üyeler
163,298
Son üye
Galahad1
Top Bottom