Laptop açılmıyor ne yapmam lazım

Reaksiyon skoru
2
Laptopumu yaklaşık 10 gündür açmıyordum şimdi açayım dedim açılmıyor şarja taktım şarj almıyor ne yapabilirim.
Laptop: Acer nitro 5 an515-45
Rtx 3050

10 - 12 saat şarjda beklet. Orijinal Bios pili takılı olsun. Sonradan alınanlar dandik oluyor.

Teşekkürler verebileceğiniz başka tavsiye varsa söyleyiniz

Pil koruma moduna girmiş olabilir.
-Şarj aletini çıkar.
-Laptopun arkasındaki "batarya reset pinhole" (küçük iğne deliği reset butonu) varsa oraya kürdan veya iğneyle 15-30 saniye basılı tut.
-Güç tuşuna 60 saniye boyunca basılı tut (batarya ve şarj aleti bağlı değilken).
-Şarj aletini tak ve şarj ışığı gelip gelmediğini kontrol et.
-Güç tuşuna basarak açmayı dene.

Hocam pil reset butonu yok bataryayı söküp güç tuşuna 30 sn basılı tutma gibi yöntemleri denedim ama hiç tepki yok bilgisayarda

Bios pili + bataryayi sokup acma tusuna 5-10 saniye basili tut sonra ikisini de takip cihazi sarja taktiktan sonra acmayi dene. Acilmazsa arkadaslarin da dedigi gibi batarya korumaya almis kendini demek uzun sure sarjda birak.

Bios pilini ve bataryayı sök. 2-3 dk bekle sonra tekrar tak.
Sonra şarj kablosuyla bilgisayarı açmaya çalıştır. Bu da işe yaramazsa başka adaptör dene belki adaptör arızasıdır.
Bu da işe yaramazsa artık teknik servis ya da işi bilen bilgisayarcıda pil uyandırma işlemi yaptır. Pil tamamen sıfırlanıp koruma moduna girmiş gibi sende. %90 pil uyandırma işlemi sonrası çalışır.

Şarj adaptörünü test ettirdim çalışmıyor hangi marka almalıyım 19.5V 9.23A 180W adaptör lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,019
Üyeler
184,558
Son üye
metomeister
Geri