Laptop Bakımında Topraklama Yapmak

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar sa üni öğrencisiyim her öğrenci gibi bir yandan okurken bir yandan kazanmanın yollarını arıyorum herkes bir şeyin al satını yapıyor bende laptop al sat yapıyordum sonrasında vaz geçtim ve laptop bakımı yapıyım dedim her türlü incik cıncık malzemesini aldım ne olur ne olmaz diye yaklaşık 15 k para yatırdım işe macunlar dahil alt orta üst sekment öğrenci tarifesi yaptım bekleyen müşterilerin var ama topraklama yapmadan eldiven ve işlemden önce statik elektriğimi atarak önlem alıyorum ama topraklama da yapmak istiyorum nasıl yapacagımı bilmiyorum işi garantiye almak gerek antistatik bileklik aldım nereye taksam bir işe yaramaz Çoğumuz yurt ortamını biliyor empati yaparak cevap verin benim vardıgım sonuçlar batarya çıkıkken laptopu fişe takılı benim antistatik bileklikte anakarta takılı olsun dedim ama şu var priz toprak hattına baglı değilse cızbız olurum haricinde aşşa toprağa demir cubuk sokayım kablo çekeyim dedim yaşadıgım yer yağmurlu paratoner etkisi yaratırsam tepeme şimşek çakar son vardıgım sonuçsa laptop önümde prize takılı değil batarya sökük güç düğmesine de basmışım 4 5 kere elektrik kalmamış laptopta benim bilekliği gene laptopa taksam bide elime takılı aramızdaki statik yük aynı olsa dedim sıkıntı çıkmaz belki cevaplarınızı bekliyorum

Prize takma, bataryayı çıkart. Şu işlemleri yaptıktan sonra her türlü bakımı yapabilirsin. En azından ben hep böyle yapıyorum.

Geri