Neler Yeni

Laptop iç aksamdan ses geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Eren Bilge
Merhabalar,

Bir kaç aydır bilgisayarda takılma sesi gibi bir ses mevcut. Daha öncesinde çok aktif kullanmadığım için üstüne düşmemiştim. Sesle eşlenik olarak oyunlarda drop tarzı donmalar (min 2 3 sn) oluşuyor.
Tahminimce harddisk ama emin değilim. Bir kere bu süreçte bilgisayarımı açtığımda "Bilgisayarım" dosyasında harddiske atanmış olan Yerel Disk D ve E sürücüleri kaybolmuştu. Sonradan kendi kendine düzelmişti. (Bilgisayarda 1 adet SSD , 1 adet HDD mevcut)

Sesi neden yapar ya da çözümü nedir ? Destekleriniz bekliyorum, teşekkürler.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhabalar,

Bir kaç aydır bilgisayarda takılma sesi gibi bir ses mevcut. Daha öncesinde çok aktif kullanmadığım için üstüne düşmemiştim. Sesle eşlenik olarak oyunlarda drop tarzı donmalar (min 2 3 sn) oluşuyor.
Tahminimce harddisk ama emin değilim. Bir kere bu süreçte bilgisayarımı açtığımda "Bilgisayarım" dosyasında harddiske atanmış olan Yerel Disk D ve E sürücüleri kaybolmuştu. Sonradan kendi kendine düzelmişti. (Bilgisayarda 1 adet SSD , 1 adet HDD mevcut)

Sesi neden yapar ya da çözümü nedir ? Destekleriniz bekliyorum, teşekkürler.

Büyük ihtimal diskten kaynaklı.
harddisk sentinel' i kurup disklerinin sağlık durumuna bakabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,565
İsim
Yuzarsef
hdd çok kullanıma girince iğne kafası vurur ondan ses yapar kardom

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
522
İsim
Mert
Hdd kafa vuruyor gibi. Hdd sonradan mı taktınız ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hdd muhtemelen yedek diskinizdir. Onu sökün. Sistemi tekrar kontrol edin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Eren Bilge
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hdd çok kullanıma girince iğne kafası vurur ondan ses yapar kardom
Hdd kafa vuruyor gibi. Hdd sonradan mı taktınız ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hdd muhtemelen yedek diskinizdir. Onu sökün. Sistemi tekrar kontrol edin.

Hayır HDD hep vardı. Şu an sistem SSD üzerine kurulu yer olmadığı için oyun, depolama vs işlemlerini HDD üzerinden yapıyorum. Oyuna vs girmediğimde aynı problemi yaşamıyorum tahminen HDD yük binmediği için. Sanırım SSD alanı yükselterek HDD'yi rahat bırakmak en mantıklı seçenek olacak.

Kafa vurması ne gibi problemlere yol açar ? Hard disk yanma vs gibi bir durumla karşılaşır mıyım ? Bir de bu zamana kadar olmadı daha öncesinde de bu şekilde çok kullandım. Neden şimdi olur ? Desteğiniz için teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,565
İsim
Yuzarsef
Kafa vurması ne gibi problemlere yol açar ? Hard disk yanma vs gibi bir durumla karşılaşır mıyım ? Bir de bu zamana kadar olmadı daha öncesinde de bu şekilde çok kullandım. Neden şimdi olur ? Desteğiniz için teşekkürler.
Zamanla olan bir şey git gel git gel yapınca böyle oluyor normal yanma vs de olmaz hd sentinel vb. gibi programlar ile sağlık durumuna bak %60'ın altına düşerse yedeklerini alırsın o kadar. HDD rahat bırakmaktan ziyade kullanımda olduğu sürece yapar onun dışında yapmaz. 1GB dosya olsun ve o dosyayı aç yine yapar onların teknolojisi bu.

Top Bottom