Neler Yeni

Laptop işlemci düşük frekans / Batarya şarj olmama / Fan açmama

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Samet Kiraz
Herkese selamlar sizlere ufak bir sorum olacak.

Arkadaşımın lenovo x1 yoga gen 1 laptopu var ve laptop aşırı derece yavaş çalışıyor. Laptopta batarya şarj olmuyor , işlemci 0,39 civarı mhz de çalışıyor ve fan ı hiç açmıyor ( başlattığımda 1 saniye kadar açıp kapatıyor , sonrası yok ). (

Sorun ne olabilir. Termal macun değiştim ( alakasız bence ) , anakart butonundan resetledim. İçini açıp kontrol ettik toz ıvır zıvır ama yok çözümü yok ve çıldırmak üzereyim.
Bios ile alakalı olduğunu düşünüyorum fakat biosuda güncel. Anakartta fiziksel bi hasar gözükmüyor.
Batarya kablosunu çıkarıp denedim yine aynı sorun. Fan açmadığı için soğuyamıyor ve bilgisayar kendini limitliyor diye düşünüyorum.
Sorun ne olabilir neyi deneyebilirim önerilerinizi bekliyorum.

NOT :
Denenen yöntemler
- Format atıldı
- Termal macun değiştirildi.
- Bios reset edildi ( anakarttaki butondan )

Farex

80+ Silver
Herkese selamlar sizlere ufak bir sorum olacak.

Arkadaşımın lenovo x1 yoga gen 1 laptopu var ve laptop aşırı derece yavaş çalışıyor. Laptopta batarya şarj olmuyor , işlemci 0,39 civarı mhz de çalışıyor ve fan ı hiç açmıyor ( başlattığımda 1 saniye kadar açıp kapatıyor , sonrası yok ). (

Sorun ne olabilir. Termal macun değiştim ( alakasız bence ) , anakart butonundan resetledim. İçini açıp kontrol ettik toz ıvır zıvır ama yok çözümü yok ve çıldırmak üzereyim.
Bios ile alakalı olduğunu düşünüyorum fakat biosuda güncel. Anakartta fiziksel bi hasar gözükmüyor.
Batarya kablosunu çıkarıp denedim yine aynı sorun. Fan açmadığı için soğuyamıyor ve bilgisayar kendini limitliyor diye düşünüyorum.
Sorun ne olabilir neyi deneyebilirim önerilerinizi bekliyorum.

NOT :
Denenen yöntemler
- Format atıldı
- Termal macun değiştirildi.
- Bios reset edildi ( anakarttaki butondan )
1.si şarjda ikende mi 0.39 mhz da çalışıyor işlemci
2.si SSD var mı?
3.sü işlemci mosfetlerine termal pad koydun mu? koymadıysan mosfetler ısındığı için korumaya alır kendini.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Samet Kiraz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptop şarja takmadan çalışmıyor zaten ve evet 0,39
Ssd si var pc nin
İşlemci mosfetlerine dokunmadım nerede olduklarını da bilmiyorum. Ama dokunulmamıştır siyah anakart bantları duruyor üzerinde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,454
Üyeler
164,149
Son üye
Mertoglu55
Top Bottom