Neler Yeni

Laptop işlemcisinin 100 dereceyi görmesi

hawkwind

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
A S
Acer Predator Helios 300 - RTX 2060 - Intel core i7-10750h laptopa sahibim. Laptop henüz 3 aylık ve yurtdışından aldım.
Öncelikle en baştan başlamak istiyorum anlatmaya en detayıyla. Bilgisayarı ilk açtığımda bi 5dk bekledim cpu sıcaklığı 45ti uygulamaları açtıktan sonra 60ı falan geçmeye başladı. Hem predatorsense hem de msi afterburner programından aldığım değerler bunlar. Afterburnerı açtıktan sonra fanlar bile çalışmaya başlıyor hatta. Şunu da belirtmek isterim gpu değerleri normal, sorun sadece cpu değerlerinde. Her neyse..
Aşağıda GTA oynarkenki değerlerim bulunmakta. CPU anlık olarak 100°C'yi görüyor. Ve fotoğrafta da gördüğünüz gibi cpu3 ve cpu4 kullanım değerleri diğerlerinden daha yüksek her zaman. Ayrıca 3 4 gün öncesine kadar CPU sıcaklığı hep 89°C bandındaydı , anlık olarak 90lara gelirdi. 90'larda gezinmezdi, ama şu an 90'larda geziniyor ve anlık olarak 100°C'yi görüyor. Bilgisayarım asla kapanmıyor, sadece nadiren fps düşüyor 1 2 saniyeliğine, sonra tekrar düzeliyor; bunun da sebebi cpu'nun aşırı ısınması diye düşünüyorum. Cod warzone'da cpu kullanım değerleri gtaya göre biraz daha yüksek, cpu sıcaklığı da yakın.
CPU Fan hızını otomatikte bırakıyorum ve coolboost özelliği açık, oyundayken 3520 rpmde çalışıyor CPU fan hızı.
Sıkıntı şu ki dediğim gibi 3 4 gün önce bu değerlere sadece anlık olarak uğrardı, ama şu anda bu değerlerde geziniyor. Problem tam olarak nedir ve ne yapmam lazım cevaplarınızı bekliyorum.
(Şunu da belirtiyim bu sistemle 70 fps almıyorum, anlık olarak 70 olmuş. GTA'da bazı yerlerde 60 70 fpse düşüyor ama şehirde 85-95 civarlarında geziniyor.)

Ekler

• gtav-1.png
    gtav-1.png
    3.6 MB · Hit: 89
  • gtav-2.png
    gtav-2.png
    250 KB · Hit: 89
  • gtav-3.png
    gtav-3.png
    18.3 KB · Hit: 80

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
UV deneyebiliriz. Helios'lar biraz böyleydi sanırım.

Burakcmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Burak cimic
bi an girmeden önce apple m1 sandım

Top Bottom