Dostlar merhaba ben 5 gün önce falan victus 16 r1015nt modelini 51k ya satın aldım. Geldiğinden beri çeşitli testler yapıyorum. Önce cinebench testi yaptım düşük sonuçlar verdi ama limitlerle biraz uğraşınca bu sorun ortadan kalktı, sıcaklıkları da test esnasında gayet normaldi yani 90 derecenin altında seyrediyordu genelde ama maksimum anlık olarak 98 görmüştü. Tabi bu full performans modunda ve fanlar maksimumken. Ancak bugün LoL oynayayım dedim. İşlemci anlamsız bir şekilde anlık 102 dereceyi anlık da olsa gördü (ortalama olarak ise 83 derecede oynatmış) hwinfo verisine göre, omen gaming hub ise sıcaklığı daha düşük gösteriyor. Fanları tabi aşırı çalıştırmadı ama duyulabilir bir ses vardı. Bu seviyede bir laptobun bence fanları doğru düzgün açmadan bile LoL gibi bir oyunu oynatmasını beklersiniz. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor olabilir yani cinebenchte tamam full fan ayarlarındaydı ama 90 dereceyi nadiren geçen laptop lolde neden bu kadar ısınıyor? Yarın CS2 testi de yapacağım ama şu an iade etsem mi düşünüyorum. Sizce iade etmeli miyim ve iade edersem ne önerirsiniz?
Dipnot: Oyun testi esnasında fps'i sabitlemeyi de denedim.
Dipnot: Oyun testi esnasında fps'i sabitlemeyi de denedim.