Neler Yeni

laptop pil ömrü için Chrome mi Opera GX mi

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
arkadaşlar 32 gb ram li 4080 li laptopum var omen 17 şarjı bana göre çok az gidiyor sadece chrome açıkken vşdeo vs izlerken parlaklık full kısık ve pil tasarrufu açık olmasına rağmen en fazla 3.5 saat gidiyor ben normalde opera gx kullanırdım bu cihaz yeni direkt chrome kurdum ramdan yanada sıkıntı yok akıyorum fakat pil süresini biraz daha arttırmak istiyorum ekran 240 hz 60hz alsam çok farketmez heralde en fazla 30dk fark eder bence dün 3.5 saat video izlemişim ve full şarj bitmiş %85 ini chrome tüketmiş şarjın (tabii ki o tüketicek videoyu ordan izliyorum arka planda bişe çalışmadığını anlatmak istedim) daha az batarya tüketen tarayıcı veya yapmam gereken bi ayar vs varmıdır yardımcı olursanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
Pil ayarlarından batarya ile kullanımda düşük güç modunda kullanmasını seçebilirsin. Edge'yi denemeni öneririm.

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,359
İsim
Kürşat
arkadaşlar 32 gb ram li 4080 li laptopum var omen 17 şarjı bana göre çok az gidiyor sadece chrome açıkken vşdeo vs izlerken parlaklık full kısık ve pil tasarrufu açık olmasına rağmen en fazla 3.5 saat gidiyor ben normalde opera gx kullanırdım bu cihaz yeni direkt chrome kurdum ramdan yanada sıkıntı yok akıyorum fakat pil süresini biraz daha arttırmak istiyorum ekran 240 hz 60hz alsam çok farketmez heralde en fazla 30dk fark eder bence dün 3.5 saat video izlemişim ve full şarj bitmiş %85 ini chrome tüketmiş şarjın (tabii ki o tüketicek videoyu ordan izliyorum arka planda bişe çalışmadığını anlatmak istedim) daha az batarya tüketen tarayıcı veya yapmam gereken bi ayar vs varmıdır yardımcı olursanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Edge

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
Edge gelistimi hocam bu kadar ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harbili edge gelistimi hocam
Valla hocam birkaç tarayıcı önerisi arasında geçmeye başladı, bende temasını vesaire hoş buluyorum yani. Microsoft'un diye zaten kendi işletim sistemiyle daha az kaynak tüketimi kullandığına dair yorum gördüm ne kadar doğru bilemem ama mantıklı da geliyor açıkçası, sonuçta kendi sistemi üstüne yapılmış bir program sonuçta. Bence en iyi yol hepsini denemekten geçer. Brave, firefox, Vivaldi'de varmış yeni duydum.

Hocam sisteminde güçlü yani tarayıcı değiştirmek ne kadar etki eder bilmem ama test eder yazarsan benimde merakımı gidermiş olursun açıkçası :D

Eyüphan.10

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Eyüphan DEMİRCİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla hocam birkaç tarayıcı önerisi arasında geçmeye başladı, bende temasını vesaire hoş buluyorum yani. Microsoft'un diye zaten kendi işletim sistemiyle daha az kaynak tüketimi kullandığına dair yorum gördüm ne kadar doğru bilemem ama mantıklı da geliyor açıkçası, sonuçta kendi sistemi üstüne yapılmış bir program sonuçta. Bence en iyi yol hepsini denemekten geçer. Brave, firefox, Vivaldi'de varmış yeni duydum.

Hocam sisteminde güçlü yani tarayıcı değiştirmek ne kadar etki eder bilmem ama test eder yazarsan benimde merakımı gidermiş olursun açıkçası :D
Edgeyi bi deniyeceğim hocam test sonuclari olumlu olursa yazarim

Tesekkur ederim gercekten yardimci oldun

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,651
İsim
Emir
tarayıcı olarak gizlilik açısından brave en iyisi diye biliyorum.Dizüstünün güç tüketimini ayarlarsan daha uzun süreli gider.Tarayıcı çok etki etmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,914
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
opera gx işlemci kullanımı kısıtlayabiliyorduk oradan kısıtlarsanız daha az güç tüketir belki.

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Edge tasarruf modu ayarlarını kurcala derim.
Ayrıca güç planın da önemli.
Sisteme ne kadar yük bindiren arka plan varsa optimize etmen gerekebilir.
Sen farkında olmadan görev planlanmış tarama veya güncellemeler olabilir.
O nedenle üreticinin yazılımı ile güç yönetimini ayarlamanız önemli.
Bu hem işlemci hem fan çalışmasını hafifletecek.

Dilersen wise365 veya microsoft pc manager ile düşük ram kullanımı için sistemini optimize edebilirsin.

Duyduğuma göre AVG tune up var, eset smart close var bazen programları uyutuyor. İşler bitince geri açıyorsun.

Greenify gibi uygulama uyutma mantığı yapan pek seçenek yok. Denk gelirsem bahsederim.

Bu arada windowsta uyuma numarası yapanlar genelde virus oluyor (antivirusten kurtulmak için) birde kendi izin verdiği searchapp vb kısımlar...

Son düzenleme:

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,255
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Chrome eklentileri var kullanmadığın sekmeler uykuya dalıyor güç ve ram tasarrufu için

Kangalll

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
256
İsim
Kangal Kangaoğlu
ben geçen yıl bunun testini yaptım, opera fazla şarj tüketiyor, pil tasarrufunu açınca daha fazla şarj tüketiyor. Youtube'da işlemci frekans düşürme videosu var. Ben sessiz mod için işlemci frekansını düşürdüm ve şarjın bitme süresi 50 dakikadan 2.5 saate yükseldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,152
Üyeler
159,581
Son üye
MarcelGerard7
Top Bottom