Neler Yeni

Laptopu FreeDOS yaparken SrtTrail.txt hatası alıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Abdullah Toroslu
Arkadaş laptoptan memnun kalmadığı için bugün FreeDOS yapıp iade edecekti. USB ile Windows 11 yükleme yapar gibi disk kısmına geldik C'yi “format Partition ” yaptıktan sonra halloldu sandık ama SrtTrail hatası almaya başladık. Tekrardan Windows 11'i kuramıyoruz bile. %10'a geliyor sonra aynı hata ekranı. Geri verelim derken laptopu çöp mü ettik? Benzer hata alanlar hep çözmüş biz halledemedik. Acaba USB hazırlarken MBR seçmedik diye mi oldu?

Ekler

• IMG_0438.jpeg
    IMG_0438.jpeg
    857.2 KB · Hit: 28
  • IMG_0437.jpeg
    IMG_0437.jpeg
    1 MB · Hit: 23

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Siz bu biçimlendirilmiş dosyaları silmediniz mi bu ne ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
669
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Sadece bilgisayarın driverlarının olduğu klasör ve usb yi silmeyeceksin zaten orda C yi de silmene gerek yok zaten ona format atacaksın kendi silinecek. Muhtemelen kurtarma yazanlar yüklemeye çalışıyor önceki yazgıyı diye tahmin ediyorum. Mbr yazma zaten günümüz sistemleri uefi kullanıyor uefi mbr ayrımını bile bilmezken niye giriştinki hocam bu işe.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaş laptoptan memnun kalmadığı için bugün FreeDOS yapıp iade edecekti. USB ile Windows 11 yükleme yapar gibi disk kısmına geldik C'yi “format Partition ” yaptıktan sonra halloldu sandık ama SrtTrail hatası almaya başladık. Tekrardan Windows 11'i kuramıyoruz bile. %10'a geliyor sonra aynı hata ekranı. Geri verelim derken laptopu çöp mü ettik? Benzer hata alanlar hep çözmüş biz halledemedik. Acaba USB hazırlarken MBR seçmedik diye mi oldu?
Oluşturduğunuz yükleme medyasını (USB veya DVD) takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. F12 tuşuna basın (genellikle F12'dir, ancak bilgisayar üreticileri arasında değişiklik gösterebilir) ve yükleme medyasını yerleştirdiğiniz sürücüyü seçin.

3. Windows yükleme penceresi göründükten sonra aşağıdaki adımları izleyin:

1. İleri butonuna tıklayın ve Bilgisayarı onar seçin.

2. Ardından mavi bir ekran ve seçebileceğiniz bir seçenek göreceksiniz. Sorun giderme seçeneğini seçin veGelişmiş seçenekler'i seçin.

3. Gelişmiş önyükleme seçeneğinden Otomatik Onarma'yı seçebilirsiniz.

Bu işlem tamamlandığında onarımın başarılı olup olmadığı hakkında size bilgi verecektir. Sorun devam ederse, bilgisayarınızı yeniden başlatıp

1. Bilgisayarı onarı seçin.

2. Ardından mavi bir ekran ve seçebileceğiniz bir seçenek göreceksiniz. Sorun giderme seçeneğini seçin ve Komut İstemini açınız.

3. Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp, yapıştırarak enter tuşuna basınız.

Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /ScanOs
Bootrec /RebuildBcd

Bu adımları uygula bakalım sorunun çözülecek mi ? Çözülürse tekrar freedos kurmaya uğraşırsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Abdullah Toroslu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece bilgisayarın driverlarının olduğu klasör ve usb yi silmeyeceksin zaten orda C yi de silmene gerek yok zaten ona format atacaksın kendi silinecek. Muhtemelen kurtarma yazanlar yüklemeye çalışıyor önceki yazgıyı diye tahmin ediyorum. Mbr yazma zaten günümüz sistemleri uefi kullanıyor uefi mbr ayrımını bile bilmezken niye giriştinki hocam bu işe.
Hocam ilk windows kuruşum değil ama ilk defa freedos yapıyorum. İlk önce biçimlendir sonra sil diyor bütün forumlar. Benim aklıma takılı olan 480gb liği biçimlendirdim silmekten çekiniyorum. Hangi diskleri biçimlendirip sileyim şimdi ?

Bu arada Windows’u tekrar da kuramıyorum sisteme zarar vermek istemiyorum.

otomatik onar yok diğer opsiyonda da fixboot yazmama izin vermiyor

Oluşturduğunuz yükleme medyasını (USB veya DVD) takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. F12 tuşuna basın (genellikle F12'dir, ancak bilgisayar üreticileri arasında değişiklik gösterebilir) ve yükleme medyasını yerleştirdiğiniz sürücüyü seçin.

3. Windows yükleme penceresi göründükten sonra aşağıdaki adımları izleyin:

1. İleri butonuna tıklayın ve Bilgisayarı onar seçin.

2. Ardından mavi bir ekran ve seçebileceğiniz bir seçenek göreceksiniz. Sorun giderme seçeneğini seçin veGelişmiş seçenekler'i seçin.

3. Gelişmiş önyükleme seçeneğinden Otomatik Onarma'yı seçebilirsiniz.

Bu işlem tamamlandığında onarımın başarılı olup olmadığı hakkında size bilgi verecektir. Sorun devam ederse, bilgisayarınızı yeniden başlatıp

1. Bilgisayarı onarı seçin.

2. Ardından mavi bir ekran ve seçebileceğiniz bir seçenek göreceksiniz. Sorun giderme seçeneğini seçin ve Komut İstemini açınız.

3. Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp, yapıştırarak enter tuşuna basınız.

Bootrec /fixmbr
Bootrec /fixboot
Bootrec /ScanOs
Bootrec /RebuildBcd

Bu adımları uygula bakalım sorunun çözülecek mi ? Çözülürse tekrar freedos kurmaya uğraşırsın.
Denedim bir sonuç alamadım

Ekler

• IMG_0439.jpeg
    IMG_0439.jpeg
    3 MB · Hit: 12
Son düzenleme:
Top Bottom