Neler Yeni

Legion 5 3060+5600h 15ACH6H

Blldll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
BİLAL DOLUEL
Selamlar, laptopumun ramlarini yükselttim içinde hynix ddr4 2x8 3200 MHz cl 16 vardı, criccual ballistix 2x16 ddr4 3200 MHz cl16 ramlarini taktım, açmışken 1 tb da m2 ekledim diğer slota, m2 de sıkıntı yok ama ramlarin frekansı PC içinde de biosta da 32 gb 2667 mhz görünüyor, PC geç açılmaya başladı, ve mevcut proğramlarımı kullanırken Premiere pro after effects Ps il au gibi (genelde 2-3 ünü aynı anda açıyorum) eskiye göre sanki daha fazla takılma oluyor, bu ramlarin frekansını nasıl yükseltebilirim “ işlemcimin max desteği 32 gb 3200 mhz

mtu213

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut Uyğun
Öncelikle geçmiş olsun çünkü ramleri yanlış almışsınız. Hiçbir Legion laptop XMP profili sunmuyor. O yüzden RAM takviyesi yapılırken JEDEC RAM alınıyor.

Blldll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
BİLAL DOLUEL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Jedec ram dediğiniz nedir ilk defa duydum, xmp farklı ramlari birlikte çalıştıran sistemdi sanırım, Rami takım aldığım için böyle bişeye gerek olacağını düşünmedim

mtu213

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut Uyğun
Jedec ram dediğiniz nedir ilk defa duydum, xmp farklı ramlari birlikte çalıştıran sistemdi sanırım, Rami takım aldığım için böyle bişeye gerek olacağını düşünmedim
Kısacası XMP'ye gerek duymadan ana hızı 3200mhz olan ramlere ihtiyacınız var. Ben size direkt olarak Legion Series discord sunucusundan alınmış RAM yükseltmesi tavsiyelerini atayım.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    125.6 KB · Hit: 17

Blldll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
BİLAL DOLUEL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kısacası XMP'ye gerek duymadan ana hızı 3200mhz olan ramlere ihtiyacınız var. Ben size direkt olarak Legion Series discord sunucusundan alınmış RAM yükseltmesi tavsiyelerini atayım.
Servis dahi söylemedi böyle bişeyi bana 😡

mtu213

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Umut Uyğun
Servis dahi söylemedi böyle bişeyi bana 😡
Söylemezler çünkü Legion bunu bir "sorun" olarak görmüyor. Tabii ki büyük bir sorun. XMP'ye BIOS'da erişim vermemek saçma otoriter bir seçim ve düzgün yüksek performanslı RAM'lerin kullanılmasını engelliyor.

Top Bottom