Neler Yeni

Lenovo IdeaPad 5 14ALC05 ve AOC CQ27G2U/BK monitör

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samet bay
Merhaba arkadaşlar bende 5700u işlemcili 14 inç laptop var ve bunun ekranı evde kullanırken küçük geliyor ve monitör arıyorum. 2. el AOC CQ27G2U/BK monitör buldum uygun fiyata. Almayı düşünüyorum ama ekran 2k olduğu için görüntüde sorun yaşar mıyım? (oyun oynamıyorum) yenileme hızında 60 hz’in üzerine çıkar mı ? ya da ne gibi sorunlar yaşama ihtimalim var? standart bir HDMİ 1.2 gibi işimi görür mü?

Laptop -> https://psref.lenovo.com/Detail/IdeaPad/IdeaPad_5_14ALC05?M=82LM006ETX

Monitör -> https://aoc.com/tr/gaming/products/monitors/cq27g2u-bk

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Yağız DERELİ
Bir problem yaşamazsınız hocam. İster HDMI ile bağlayın ister type-c ile bağlayın. Gündelik işler için her türlü tam verimli çalışır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samet bay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cevap için teşekkürler hocam. bir şey daha sormak isterim. bu laptopta type-c üzerinden görüntü aktarımı var. eğer ki type-c üzerinden görüntü aktarımı yaparsam aynı anda type-c'den şarj olur mu? aynı anda ses-görüntü ve şarj olayı mümkün mü linkteki kablo da? ya da sizin önereceğiniz kablo da olabilir.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Yağız DERELİ
cevap için teşekkürler hocam. bir şey daha sormak isterim. bu laptopta type-c üzerinden görüntü aktarımı var. eğer ki type-c üzerinden görüntü aktarımı yaparsam aynı anda type-c'den şarj olur mu? aynı anda ses-görüntü ve şarj olayı mümkün mü linkteki kablo da? ya da sizin önereceğiniz kablo da olabilir.
Maalesef şarj ederken görüntü aktarımı da sağlayan bir seçenek henüz mevcut değil. Bunu yapabilmek için kaliteli bir type-c hub'a ihtiyacınız var. Ancak yanlış anlaşılmasın, bu düzende de şarjı adaptör ile yapıyorsunuz. Monitörden güç alamazsınız. Örnek; https://www.amazon.com.tr/dp/B0B46NYD1K?tag=akakceprime-21&th=1

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samet bay
Maalesef şarj ederken görüntü aktarımı da sağlayan bir seçenek henüz mevcut değil. Bunu yapabilmek için kaliteli bir type-c hub'a ihtiyacınız var. Ancak yanlış anlaşılmasın, bu düzende de şarjı adaptör ile yapıyorsunuz. Monitörden güç alamazsınız. Örnek; https://www.amazon.com.tr/dp/B0B46NYD1K?tag=akakceprime-21&th=1
bu kavisli monitörlerde duvara asma olayı olmuyor mu hocam. illa düz monitör mü olması gerekiyor.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Yağız DERELİ
bu kavisli monitörlerde duvara asma olayı olmuyor mu hocam. illa düz monitör mü olması gerekiyor.
Duvara montaj için VESA desteği olması yeterli ki sizin monitörde de bu özellik mevcutmuş. Duvara asma aparatlar bu standarta uygun üretilmekte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Duvar askılarında aşağıdaki gibi bir eklenti olur. İşte o monitörünüze takılan kısmıdır ve VESA 100mm x 100mm destekli ürünlere bakmanız gerekmekte.
Screenshot_1.png

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samet bay
Duvara montaj için VESA desteği olması yeterli ki sizin monitörde de bu özellik mevcutmuş. Duvara asma aparatlar bu standarta uygun üretilmekte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Duvar askılarında aşağıdaki gibi bir eklenti olur. İşte o monitörünüze takılan kısmıdır ve VESA 100mm x 100mm destekli ürünlere bakmanız gerekmekte.
Alıntıyı görüntüle
hocam aldım denedim fakat monitör özelliklerinde 2K 144 hz yazmasına rağmen laptopta 2K 60 hz görüntü veriyor. çözünürlüğü full HD'ye çektiğimde 120 hz veriyor. HDMI kablosundan mı yapıyor yoksa laptop ekran kartı bu kadar mı veriyor en fazla. benle beraber arkadaşta aldı o normal kasaya bağlı onun ekran kartı amd R7 370 ve 2K 144 hz görüntü veriyor. sadece harici monitör olarak denedim yine aynı. HDMI kablosu altın uçlu değil bu arada.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Yağız DERELİ
hocam aldım denedim fakat monitör özelliklerinde 2K 144 hz yazmasına rağmen laptopta 2K 60 hz görüntü veriyor. çözünürlüğü full HD'ye çektiğimde 120 hz veriyor. HDMI kablosundan mı yapıyor yoksa laptop ekran kartı bu kadar mı veriyor en fazla. benle beraber arkadaşta aldı o normal kasaya bağlı onun ekran kartı amd R7 370 ve 2K 144 hz görüntü veriyor. sadece harici monitör olarak denedim yine aynı. HDMI kablosu altın uçlu değil bu arada.
Arkadaşınızın kablosu ile deneyin bir de. En azından kablodan mı başka bir şeyden mi anlamış olursunuz. Windows ayarlarını yapmayı da ihmal etmeyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samet bay
Arkadaşınızın kablosu ile deneyin bir de. En azından kablodan mı başka bir şeyden mi anlamış olursunuz. Windows ayarlarını yapmayı da ihmal etmeyin.
yok hocam kablodan değil. windows ayarlarını da kurcaladım ama 2K da 60 hz veriyor, üstünü vermiyor, anlamadım gitti. hatta monitörü arkadaşın pc'ye bağladım, 2K 144 hz veriyor. sanırım ekran kartım yetersiz kalıyor.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Yağız DERELİ
yok hocam kablodan değil. windows ayarlarını da kurcaladım ama 2K da 60 hz veriyor, üstünü vermiyor, anlamadım gitti. hatta monitörü arkadaşın pc'ye bağladım, 2K 144 hz veriyor. sanırım ekran kartım yetersiz kalıyor.
2k monitörü 1080p'ye ayarladığınızda max 120fps mi gözüküyor bir test eder misiniz?

Hocam benim bildiğim hdmı kablosu Max 120 Hz veriyor üstünü vermez,

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samet bay
2k monitörü 1080p'ye ayarladığınızda max 120fps mi gözüküyor bir test eder misiniz?
aynen hocam 1080'e aldığımda max. 120 fps alıyorum. bir kaç kez kapatıp açtım, ayarları kurcaladım ama nafile.

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Yağız DERELİ
HDMI 1.4b çıkış maksimum 4k 30fps destekliyormuş. HDMI port versiyonundan kaybediyorsunuz anlaşılan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,045,483
Üyeler
165,833
Son üye
haktanmcq