Neler Yeni

Rehber Linux Mint Dual Boot olarak nasıl kurulur? | Grub tamiri| Linux'a Davet

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Bugün çok kolay şekilde uygulanabilen bir işlemi anlatacağım. Maksat forumda benim de rehberim olsun!
Öncelikle benim rehberim sağlıklı şekilde Windows kurmuş kişiler göre. Tabi uygun değilse yardımcı olmaya çalışırım.
Bizim ihtiyacımız olan şey : Windows Boot Manager
Zaten çoğu bilgisayarda vardır ama eğer bilgisayarcıda falan kurdurmuşsanız olmayabiliyor.
Ben size göstermek için VirtualBox kullandım.

Bu konuya geldiyseniz ya Linux'a geçiyorsunuz. Ya da Linux'a geçmeyi istiyorsunuz. Geçin.
@TEŞKİLAT Göndermesi
minte hoşgelni.png

Rehbere geçelim!

Bu çok kolay resme gerek yok. Başlangıç'a sağ tık yapın ve disk yönetimini açın. Bölmek istediğiniz diske sağ tık yapın ve birimi küçült deyin. İstediğiniz miktarı girin ve onaylayın. Bu kadar!
Eğer istediğiniz kadar alan ayıramıyor musunuz? O zaman MiniTool Partition Wizard programını kullanın.
Öncelikle dil, konum ve üçüncü parti , video çözücülerini vesaire o adımları geçtik .

1. Root partisyonu oluşturma
+ butonuna bastıktan sonra aşağıdakileri uygulayın. Kırmızı alan önemsizdir.
Bu partisyon "root" olarak adlandırılır. Söz misali işletim sisteminin kurulduğu Windows'taki C: gibidir. Bu alana minimum bir alan ayıracağız. Vur dedim öldürmeyin.
20 GB önerilir.
root.png

Bağlama noktasını seçmeyi unuttum. Orayı "/" işareti olarak seçeceğiz.
Kırmızı alan önemsiz. Takmayın!

2. Home partisyonunu oluşturma
Tekrardan kalan boş alana + deyin ve aşağıdaki seçimleri uygulayın.

home.png

Disk tipini ext4 seçin çünkü ntfs'den daha hızlı .
Bağlama noktası /home olacak. Tüm dosyalarınız bu partisyon kapsamında olacak.

3. Takas alanı oluşturmak ( İsteğe bağlı)
Takas(swap) alanı sistem belleğinin yetmediği durumlarda devreye giren partisyondur.
takas.png

Bellek / Takas alanı için ayrılması gereken alan
2 GB => 4 GB
2-4 => Bellek + 2 GB
6-8 => Bellek boyutu
8 => 4 GB veya daha az ya da hiç takas alanı oluşturmayın

4.Grub'u nereye kuracağımızı seçelim
Grub, bilgisayar açılırken hangi işletim sistemi ile devam edeceğinizi seçtiğiniz önyükleme ekranına verilen isimdir.
grub.png

Windows Boot Manager'ı seçin. Windows ile ortak EFI kullanılmasında sorun yok.

Buradan sonra "Şimdi Yükle" butonuna basın. Kişisel ayarlamaları yaptıktan sonra güle güle kullanın :)

Grub tamir etmek

Ben sistem güncellemesi sonrası Grub sorununu yaşadım. Bu sorunu şu şekilde çözeceğiz:

1.Uçbirimi açın .
2.Madde yok. Hahaha komik evet neyse! Şu kodları sırası ile uygulayın sonra Önerilen veya Recommended tamir ile devam edin.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Son düzenleme:

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Niye Windows içinden ayırmadın ki alanı?

kyoi

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Çok bilgisi olmayan, yeni kullanıcılar, /home yerine sadece / kullanabilirler. Ayrıca Dual Boot yapmadan önce Disk Yönetimi'nden ya da Gparted'dan alan ayırmalısınız.

Son düzenleme:

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok bilgisi olmayan, yeni kullanıcılar /home yerine sadece / kullanabilirler. Ayrıca Dual Boot yapmadan önce Disk Yönetimi'nden ya da Gparted'dan alan ayırmalısınız.
Biliyordum ya unuttum eklemeyi.

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,850
İsim
Akın Taşkan
Eyvallah güzel oldu bu

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Eline sağlık
Hay gays :devilish:!
Nasılsınız?
Bugün çok kolay şekilde uygulanabilen bir işlemi anlatacağım. Maksat forumda benim de rehberim olsun!
Öncelikle benim rehberim sağlıklı şekilde Windows kurmuş kişiler göre. Tabi uygun değilse yardımcı olmaya çalışırım.
Bizim ihtiyacımız olan şey : Windows Boot Manager
Zaten çoğu bilgisayarda vardır ama eğer bilgisayarcıda falan kurdurmuşsanız olmayabiliyor.
Ben size göstermek için VirtualBox kullandım.

Bu konuya geldiyseniz ya Linux'a geçiyorsunuz. Ya da Linux'a geçmeyi istiyorsunuz. Geçin.
@TEŞKİLAT Göndermesi
Alıntıyı görüntüle

Rehbere geçelim!

Bu çok kolay resme gerek yok. Başlangıç'a sağ tık yapın ve disk yönetimini açın. Bölmek istediğiniz diske sağ tık yapın ve birimi küçült deyin. İstediğiniz miktarı girin ve onaylayın. Bu kadar!
Eğer istediğiniz kadar alan ayıramıyor musunuz? O zaman MiniTool Partition Wizard programını kullanın.
Öncelikle dil, konum ve üçüncü parti , video çözücülerini vesaire o adımları geçtik .

1. Root partisyonu oluşturma
+ butonuna bastıktan sonra aşağıdakileri uygulayın. Kırmızı alan önemsizdir.
Bu partisyon "root" olarak adlandırılır. Söz misali işletim sisteminin kurulduğu Windows'taki C: gibidir. Bu alana minimum bir alan ayıracağız. Vur dedim öldürmeyin.
20 GB önerilir.
Alıntıyı görüntüle

Bağlama noktasını seçmeyi unuttum. Orayı "/" işareti olarak seçeceğiz.
Kırmızı alan önemsiz. Takmayın!

2. Home partisyonunu oluşturma
Tekrardan kalan boş alana + deyin ve aşağıdaki seçimleri uygulayın.

Alıntıyı görüntüle
Disk tipini ext4 seçin çünkü ntfs'den daha hızlı .
Bağlama noktası /home olacak. Tüm dosyalarınız bu partisyon kapsamında olacak.

3. Takas alanı oluşturmak ( İsteğe bağlı)
Takas(swap) alanı sistem belleğinin yetmediği durumlarda devreye giren partisyondur.
Alıntıyı görüntüle
Bellek / Takas alanı için ayrılması gereken alan
2 GB => 4 GB
2-4 => Bellek + 2 GB
6-8 => Bellek boyutu
8 => 4 GB veya daha az ya da hiç takas alanı oluşturmayın

4.Grub'u nereye kuracağımızı seçelim
Grub, bilgisayar açılırken hangi işletim sistemi ile devam edeceğinizi seçtiğiniz önyükleme ekranına verilen isimdir.
Alıntıyı görüntüle
Windows Boot Manager'ı seçin. Windows ile ortak EFI kullanılmasında sorun yok.

Buradan sonra "Şimdi Yükle" butonuna basın. Kişisel ayarlamaları yaptıktan sonra güle güle kullanın :)

Grub tamir etmek

Ben sistem güncellemesi sonrası Grub sorununu yaşadım. Bu sorunu şu şekilde çözeceğiz:

1.Uçbirimi açın .
2.Madde yok. Hahaha komik evet neyse! Şu kodları sırası ile uygulayın sonra Önerilen veya Recommended tamir ile devam edin.

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Castaft

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sıtkı Can Sökmen
Bunun yerine direkt "Windows'un yanına kur" seçeneğini kullandım ve sorunsuz kuruldu. Güncellemeler sonrasında Grub problemi yaşadım fakat F9'a basıp girmek Grub'dan daha işlevsel geliyor bana.

Top Bottom