Lise 2 ye gidiyorum sizce üniversite okumalı mıyım ?

Benim hedefim yoktu bu sene de daha iyi yapmak için değil başka özel sebeplerden mezuna kaldım.
tyt 800k ayt 500k bu sene daha da kötü yapabilirim ama hedefim olmadığından pek takmıyorum
ne kadar çalışmıştın günlük ortalama

anladım sence 10 ay çalışsam günde 3 4 saat ortalama ile sayısal 100k tyt 200k girer miyim
Önceki konu birikimine ve anlama yeteneğine göre değişir. ayt sayısal ilk 200-250k ya kadar çok kasmasan da girebilsen bile ordan sonra artık çok çalışan insanlardan oluşan kısma girdiğin için yetmeyebilir.
Bu dediklerim özellikle 12. sınıf için yetmez demem konusu.
11 de 3-4 saat çalışıp 12 de daha da çok asılırsan 150k yaparsın herhalde ortalama biriysen en azından

Önceki konu birikimine ve anlama yeteneğine göre değişir. ayt sayısal ilk 200-250k ya kadar çok kasmasan da girebilsen bile ordan sonra artık çok çalışan insanlardan oluşan kısma girdiğin için yetmeyebilir.
Bu dediklerim özellikle 12. sınıf için yetmez demem konusu.
11 de 3-4 saat çalışıp 12 de daha da çok asılırsan 150k yaparsın herhalde ortalama biriysen en azından
12.sınıfım

İşsiz kalmayacaksan okuyabilirsin ama tek sorun bunu bilmiyorsun işte, şahsen bu sana kalmış dostum, ben düşünmüyorum ama hayırlısı olsun, tavsiyem okumayacaksan ilerde usta olabileceğin kendini geliştirebileceğin bir işte çalış. Cidden çok işsiz var bilemiyorum.

Kötü bir üni okuyup kötü bir bölümden mezun olursan işsiz kalabilirsin ama İTÜ mezunu işsiz kalan görmedim ben.

Yks sınavından çok korkuyorum adı söylendiğinde strese giriyorum elim ayağım titriyor bundan dolayı üniversite okuma konusunda kararsızım mezun abilerim , ablalarım varsa sizce gitmeli miyim üniversiteye işsiz kalma durumum lise mezunu olup mu daha yüksek yoksa üniversite mezunu olup mu ?
Üniversite okuman iş garantisi anlamına gelmiyor ama şu da bir gerçek ki üniversite mezunu ile lise mezunu 2 kişi gelse üniversite mezununu seçerler. Hangi bölümü okuduğun ve hangi üniversitede okuduğun önemli gidip 1 milyon kişinin mezun olduğu bölümleri okuyup anadolunun herhangi bir okulunda okursan işşiz kalırsın.

Tıp harici gitmek mantıksız bence onun yerine liseden sonra direkt mesleğe gir daha fazla para kazanırsın ve erken emekli olabilirsin bence okumamak daha iyi (tıp hedefin varsa bilemem) hem gelirin daha çok olur hem de hayata erken atılıp erken evlenebilirsin (sana kalmış) ya da bekar hayatı sürüp gezip tozabilirsin
Erken nasıl emekli olacak? Erken işe başlayınca erkenden 65 yaşına mı geliyorsun😀

Anadolu okuyorsan şart, meslek okuyorsan yine elinde bir diploman oluyor, bir belgen oluyor. Ben meslek okuyorum misal. 12. Sınıfa geçtim, bu sene bitince okulu bırakıp işe gireceğim. Evde bir tek babam çalışıyor, ona destekçi olmam lazım.

Üniversite okuman iş garantisi anlamına gelmiyor ama şu da bir gerçek ki üniversite mezunu ile lise mezunu 2 kişi gelse üniversite mezununu seçerler. Hangi bölümü okuduğun ve hangi üniversitede okuduğun önemli gidip 1 milyon kişinin mezun olduğu bölümleri okuyup anadolunun herhangi bir okulunda okursan işşiz kalırsın.
Aslında mesleğe göre değişir o. Zaten lise mezunuyla üniversite mezunu adam aynı yere başvuramıyoe çoğu yerde. Birinin başvurduğu yerde diğeri başvuramıyor.

Aslında mesleğe göre değişir o. Zaten lise mezunuyla üniversite mezunu adam aynı yere başvuramıyoe çoğu yerde. Birinin başvurduğu yerde diğeri başvuramıyor.
Okuyup kendi işini yapmayan çok mezun var mesela işletme mezunları, iktisat mezunları gibi bunlar kendi mesleğini yapmayınca örnek veriyorum gidiyor a101, bim gibi yerlere başvurabiliyor.

Okuyup kendi işini yapmayan çok mezun var mesela işletme mezunları, iktisat mezunları gibi bunlar kendi mesleğini yapmayınca örnek veriyorum gidiyor a101, bim gibi yerlere başvurabiliyor.
Aynen o tarz konularda öyle. Yine de üniversite mezunları yerine lise mezunları daha çok işe giriyorlar ysşları daha genç oldukları için. Gençleri yolması daha kolay çünkü...

Geri