Şurada söylediklerimi yaparak test edebilirsin. Force Feed Back dediğimiz şey aslında geri toplamadır diyebiliriz.
Evet Force Feed Back kapatıp açılabiliyor. Kullanan kişi büyük ihtimalle kapatmamıştır ancak şiddetini çok fazla düşürdüyse sana kötü gelebilir. Çok ince ayar yapmak gerekebiliyor, sahibi kötü ayar yapmış da olabilir. Öncelikle ayarlarına nereden gireceğini göstereyim.
Sürücüsünü aç. Ardından üst kısımdan Options'a gel, ardından Global Device Settings'e gir. (SS'leri farklı bir yerden alıyorum kalitesiz olacak)
Alıntıyı görüntüle
Bu kısımda direksiyonun derece ayarını ve Force Feed Back ayarını yapabiliyorsun. Sıralama farklı olabilir, mesela derece kısmı en üste gelebilir. Sanırım sürücü tarihine göre değişkenlik gösterebiliyor. Farklı olmasına aldırma.
Alıntıyı görüntüle
Kendi ayarlarımı söylemem gerekirse derece 900 olacak. Oyundan oyuna değişebilir, mesela F1'de dereceyi düşürüyordum.
- Overall Effects= %50-55 civarı. Oyununa göre arttırıp azaltıyordum. Bazı oyunların direksiyon hissiyatı çok iyi olmadığı için bunu arttırıp biraz direksiyonun sert olmasını sağlıyordum. Ana geri toplama ayarımız bu diyebilirim.
- Spring Effects ve Damper Effects= %0 kullandım. Bu efektler benim zevkimi azalttığı için ben tamamen kapatmayı tercih ettim. Tam olarak ne işe yaradıklarını bile bilmiyorum. Damper Effects sanırım duvara çarptığında direksiyona tepki veriyor. Spring effects de süspansiyonlarla ilgili olabilir. Oyunda sürekli bir yerlerde çarptığında direksiyonun hareket yapması insanı yoruyor. Evet gerçekçilik azalıyor ancak gerçekte 30 saniyede bir duvara çarpmıyorsun.
- Centering Spring Strength hep varsayılandaydı. Açık mıydı kapalı mıydı onu bile hatırlamıyorum.