🔥İndirim MacBook Pro M3 Pro 18 GB 512 GB SSD 16.2" 75.000₺

5070ti bir laptobu stabil çalışacağını inansam. Özellikle soğutma sisteminin bir işe yaracağına inansam bu yoruma katılırdım ama maalesef KATILAMIYORUM.
5070ti laptopta 1 saatlik topaz ai labs renderı al da 1 saat boyunca 90 derecede işlemci ekran kartı çalıştırdıktan sonra eline alırsın işlemciyle ekran kartını ayrı ayrı. ya hadi masaüstüyle karşılaştırırsın anlarım da windows laptoplar yanıyor, fanları da öyle bir açıyor ki bu işlerde balkona atarsın herhalde duymamak için

Benim Windows bilgisayarim da var macbook m3 pro da var. Ayni projede React Native rebuild ederken windows'ta 18dk surerken macbook'ta sadece 1.5 dk suruyor. Birebir ayni proje. Ustelik macbook fanlari bile calistirmazken windows sistemde fanlar full rpm dönüyor. Simdi sen bu kompaktlik ile, bu pil performansinda, bu ekran kalitesinde ve benzeri diger ozelliklerinde rakibi bile yokken neyin NVIDIA'sindan bahsediyorsun ? Bu urun gaminin rakibinin NVIDIA oldugunu mu dusunuyorsun ? Ayni niş kitleye mi hitap ettiğini sanıyorsun ?
Eminim ki bu bilgisayarları user interface olarak deneyimlemedin, iş yapmıyorsun ve sadece oyun aracı olarak kullandığın bir windows sistemin var. Tabi ki senin için üretilmemiş Macbook cihazlar sana göre F/P gelmez.
1) Ben de macos kullandım yazılım dışında yaradığı bir şey yok. Windows cihaının özelliklerini söyle de ona göre kıyasalayalım öyle windows cihaz vs m3 pro diye bir kıyaslama yok. elinde ultra 9/ i9 cihaz var mı da konuşuyorsun ?
2) sana zaten yazılımda işe yarıyor demişim bana react native diyorsun ee ? bir yapay zeka modelini eğitmeye çalış bakalım 5070 ile kaç dakika sürüyor m3 pron ile kaç dakika sürüyor. Ya da lokale deepseek kurup yanıt almayı dene kaç dakika sürüyor onu konuşalım. Burada yapay zekadan bahsediyoruz sen gelip işlemci kullanan react native rebuldlemeden bahsediyorsun.
3) Niş kitle dediğin apple kullanıcılarının %80 civarı bir şey bilemeden apple markası diye alıp doğru düzgün işlem yapamyan insanlar %20'si ise iş yapanalr ama mobillik arayanlar. Yazılım dışında mac'lerin öne geçtiği bir yer söyleyemezsin ki zaten aynı fiyat aralığında ultra 9 gibi işlemciler var ve aynı performansı gösteriyorlar işlemci bazlı uygulamalarda ki senin react native rebuild ederken de işlemci kullanıyor.
4) Ayrıca mac bilgisayarların ekranı tek kelimeyle leş gibi adamlar ip 16 pro max'te oled ekran kullanıyor dalga mı geçiyoprsun ? 9 yıllık samsung a3 cihazımda super amoled var benim :D Araştırdım bu arada çok iyi ekran dediğin macbooklardaki liquid retina xdr dedikleri ekran da ips lcd ekranmış 🤡 zenbookta ise oled ekran var.
5) Artık iş için kullanılan çoğu uygulamada ekran kartı kullanılıyor ve nvidia'daki cuda çekirdekleri büyük fark yaratıyor amd ekran kartları bile renderda nvidia kartlarına erişemiyor. Kaldı ki işlemci kullandığın uygulamarla bile ekran kartından renderlayarak daha kısa süre elde edebilirim ne ultra 9 ne de o m3 pro yetişebilir. Ayrıca gerek mimar ol gerek yapay zekka ile uğraş hiçbirinde işlemci kullanılmıyor basic render işleriyle gerçek güç gerektiren işleri karıştırma.
6) Bana Mac'in rahatlığından hafifliğinden bahsediyorsun. ben mac kullandım peki sen zenbook gibi bir laptop kullandın mı ? şu an 32gb ram ultra 9'lu bir zenbook 60k civarına satılıyor mesela karşılaştırma yaparsan 3 kuruşlar fark için 30k vermeye değer mi ?
7) apple cihazlar yeni mac mini dışında hiçbir zaman f/p olmadı. Herhangi biri macbook gibi bir ürüne fp diyorsa sadece gülerim

Son düzenleme:
1) Ben de macos kullandım yazılım dışında yaradığı bir şey yok. Windows cihaının özelliklerini söyle de ona göre kıyasalayalım öyle windows cihaz vs m3 pro diye bir kıyaslama yok. elinde ultra 9/ i9 cihaz var mı da konuşuyorsun ?
2) sana zaten yazılımda işe yarıyor demişim bana react native diyorsun ee ? bir yapay zeka modelini eğitmeye çalış bakalım 5070 ile kaç dakika sürüyor m3 pron ile kaç dakika sürüyor. Ya da lokale deepseek kurup yanıt almayı dene kaç dakika sürüyor onu konuşalım. Burada yapay zekadan bahsediyoruz sen gelip işlemci kullanan react native rebuldlemeden bahsediyorsun.
3) Niş kitle dediğin apple kullanıcılarının %80 civarı bir şey bilemeden apple markası diye alıp doğru düzgün işlem yapamyan insanlar %20'si ise iş yapanalr ama mobillik arayanlar. Yazılım dışında mac'lerin öne geçtiği bir yer söyleyemezsin ki zaten aynı fiyat aralığında ultra 9 gibi işlemciler var ve aynı performansı gösteriyorlar işlemci bazlı uygulamalarda ki senin react native rebuild ederken de işlemci kullanıyor.
4) Ayrıca mac bilgisayarların ekranı tek kelimeyle leş gibi adamlar ip 16 pro max'te oled ekran kullanıyor dalga mı geçiyoprsun ? 9 yıllık samsung a3 cihazımda super amoled var benim :D Araştırdım bu arada çok iyi ekran dediğin macbooklardaki liquid retina xdr dedikleri ekran da ips lcd ekranmış 🤡 zenbookta ise oled ekran var.
5) Artık iş için kullanılan çoğu uygulamada ekran kartı kullanılıyor ve nvidia'daki cuda çekirdekleri büyük fark yaratıyor amd ekran kartları bile renderda nvidia kartlarına erişemiyor. Kaldı ki işlemci kullandığın uygulamarla bile ekran kartından renderlayarak daha kısa süre elde edebilirim ne ultra 9 ne de o m3 pro yetişebilir. Ayrıca gerek mimar ol gerek yapay zekka ile uğraş hiçbirinde işlemci kullanılmıyor basic render işleriyle gerçek güç gerektiren işleri karıştırma.
6) Bana Mac'in rahatlığından hafifliğinden bahsediyorsun. ben mac kullandım peki sen zenbook gibi bir laptop kullandın mı ? şu an 32gb ram ultra 9'lu bir zenbook 60k civarına satılıyor mesela karşılaştırma yaparsan 3 kuruşlar fark için 30k vermeye değer mi ?
7) apple cihazlar yeni mac mini dışında hiçbir zaman f/p olmadı. Herhangi biri macbook gibi bir ürüne fp diyorsa sadece gülerim
Bu kadar yanlış olup bu kadar kendinden emin davranan birini yıllardır görmüyordum iyi güldüm.

4) Ayrıca mac bilgisayarların ekranı tek kelimeyle leş gibi adamlar ip 16 pro max'te oled ekran kullanıyor dalga mı geçiyoprsun ? 9 yıllık samsung a3 cihazımda super amoled var benim :D Araştırdım bu arada liquid retina xdr dedikleri ekran da ips lcd ekranmış 🤡 zenbookta ise oled ekran var.
Ben development alaninda kullandigim icin sadece oradan ornek verdim, ayrica elimde i7 13. nesil islemci var da konusuyorum , aradaki watt/performans farkini da bilmezsin sen simdi. Watt/performansi ogrenmeden daha cevap yazma onu da arastir.
Macbook alanlarin hepsi ile tek tek gorustun ve oylesine alanlarin rakamini %80 olarak belirledin yani rakam falan verebiliyorsun ama kaynak ortada yok :D
Ornegin araba motor ve guc kombinasyonlarindan anlamayan birisi sadece marka bilinirligi sebebi ile Mercedes S serisi arac aldi ve gundelik kullaniyor. Sen bu adama "Bosuna bu arabayi almissin Fiat Egea da alsan ayni isi gorecekti" demek ile ayni seye getiriyorsun.
Grafik sektorundeki insanlar bile macbook ekranini referans olarak kullanirken internetteki teorik bilgilere gore kiyaslama yapan biririsi ile daha polemige girmeyecegim :D

Bu kadar yanlış olup bu kadar kendinden emin davranan birini yıllardır görmüyordum iyi güldüm.
1) Kardeşim doğrusunu anlat da dinleyelim mesela ultra 9 ile m3 pro'nun performansı benzer değil mi ? m3 pro çok daha mı iyi anlat getir koy sonuçları
2) mac ekranı çok iyi diyorsun al kendi sitesine koydukları açıklama şimdi oled ile ıps ekranı kıyaslayınca ips'in daha iyi olduğunu mu savuınuyorsun gel açıkla burada
3) Yapay zekada işlemci performansı mı kullanılıyor ? Hayır kullanılmıyor eper öyleyse anlat 1 gram bilmeden konuşmak kolay kardeşim anlat da dinleyelim :D
Ben development alaninda kullandigim icin sadece oradan ornek verdim, ayrica elimde i7 13. nesil islemci var da konusuyorum , aradaki watt/performans farkini da bilmezsin sen simdi. Watt/performansi ogrenmeden daha cevap yazma onu da arastir.
Macbook alanlarin hepsi ile tek tek gorustun ve oylesine alanlarin rakamini %80 olarak belirledin yani rakam falan verebiliyorsun ama kaynak ortada yok :D
Ornegin araba motor ve guc kombinasyonlarindan anlamayan birisi sadece marka bilinirligi sebebi ile Mercedes S serisi arac aldi ve gundelik kullaniyor. Sen bu adama "Bosuna bu arabayi almissin Fiat Egea da alsan ayni isi gorecekti" demek ile ayni seye getiriyorsun.
Grafik sektorundeki insanlar bile macbook ekranini referans olarak kullanirken internetteki teorik bilgilere gore kiyaslama yapan biririsi ile daha polemige girmeyecegim :D
Konuyla bu kadar alakasız bir cevap görmedim kıyasladığın şey de mercedes s ile egea. Ultra 9 egea'ymış m3 pro mercedes s serisiymiş :D güç performans olarak m3 pro daha iyi olabilir ama pil süreleri uçuk kaçık farketmiyor. savunabileceğin tek yan macbookun daha az güç tükettiği :D mac 10 saat gidiyorsa zenbook 8-9 saat gidiyordur. Başka savunabileceğin bir yan bile yok. Hadi bekliyorum yapay zeka performansı, genel render performansı, ekran kalitesi (oled vs ips lcd), veya genel performans olarak farkını anlat da dinleyelim. hala render performanslarından, pil sürelerinden, ekran kaltiesinden bahsetmiyorsun. hadi bekliyorum 5070 ultra 9 ve m3 proyu kıyasla bakalım. dediğim kıyaslamaları yap daha fazla da güldürme. Bu arada ultra 9 285h 45w m3 pro ise 35w

Adobe çalışmıyor neyin referansı olarak kullanacaksın :)
Grafik sektöründen kimi tanıyorsun da bunları söylediler sana karşı cevap vermeden adama sallama.

Bu da sadece işlemci performans farkı. Zaten ciddi işlerle uğraşan insanlar laptop kullanmaz sen grafik tasarımcıları falan macle işe gidip macle render mı yapıyor sanıyordun 🤣🤣 Bu arada tasarım stüdyosu olan tanıdığım vardı kapatırken toplamda 15 tane falan 3090/4090'lı pc sattı. Bu durumda bilmeden sallayan sensin. Ayrıca tanımama da gerek yok grafik renderında ekran kartı kullanılıyor zorlama kardeşim gram bilgin yok burada mac savunuyorsun.
Ekran Görüntüsü (30).webp

Son düzenleme:
hocam anladığım kadarıyla grafik performansı olarak m3 pro'nun rtx 5070 gibi bir karttan daha iyi olduğunu savunuyorsun. Buna cidden inanıyorsan elimde çok güzel satılık bir köprü var. git bakalım grafik tasarım stüdyolarında veya ai ile uğraşan iş yerlerinde herkes mac mi kullanıyor yoksa 4090'lı pc'leri mi var ? Bana bilmiyorsun dedikten sonra hiçbir şeyden haberin olmaması gerçek anlamda patlattı. Bari biraz 5 dakika da olsa araştırsaydın. Diğer konularda da cevap vermediğine göre zaten hangisinin daha iyi olduğu anlaşılıyor, Cevap versen de değişmeyecek zaten. Daha fazla tartışmaya gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu da sadece işlemci performans farkı. Zaten ciddi işlerle uğraşan insanlar laptop kullanmaz sen grafik tasarımcıları falan macle işe gidip macle render mı yapıyor sanıyordun 🤣🤣 Bu arada tasarım stüdyosu olan tanıdığım vardı kapatırken toplamda 15 tane falan 3090/4090'lı pc sattı. Bu durumda bilmeden sallayan sensin. Ayrıca tanımama da gerek yok grafik renderında ekran kartı kullanılıyor zorlama kardeşim gram bilgin yok burada mac savunuyorsun. Bari hiç bilmiyorsun git gpt'ye falan sor grafik tasarımı veya ai eğitimi için nasıl bir bilgisayara ihtiyacım var diye. Millet tüm dünyada 5090 kovalıyor ai eğitmek için amerika ai'da gelişmesinler diye ambargo koyuyor 5090 satmıyor millete sen gelmişsin kaç tane tanıdığın var nerden biliyorsun diyorsun bana. Cidden daha fazla güldürme forumu
Alıntıyı görüntüle
Lan ben seni destekliyorum niye bana laf geldi kral :)

mac savunan insanalr falan var da bir gün 5070 gibi bir ekran kartının işleme gücüyle m3 pro'yu kıyaslayıp m3 proya daha iyi diyecek biri göreceğimi düşünmezdim adam hala m3 pronun renderda ve ai eğitiminde daha iyi olduğunu savunuyor kafayı yersin.
Adobe çalışmıyor neyin referansı olarak kullanacaksın :)
Grafik sektöründen kimi tanıyorsun da bunları söylediler sana karşı cevap vermeden adama sallama.

bu forumda her şeyin bi fan kitlesi var ve bilip bilmeden, deneyimlemeden boş boş konuşuyor. Neyse okuyup okuyup gülüyorum. 1 dönem günde 14 saat macbook ile çalışırken yandan da mmorg oynuyordum. Oyun için windowsa kurban olurken, yazılım işlerini yaparken macbookla premium hissiyat yaşıyordum. Bence her marka farklı kitleye hitap ediyor.

1) Kardeşim doğrusunu anlat da dinleyelim mesela ultra 9 ile m3 pro'nun performansı benzer değil mi ? m3 pro çok daha mı iyi anlat getir koy sonuçları
2) mac ekranı çok iyi diyorsun al kendi sitesine koydukları açıklama şimdi oled ile ıps ekranı kıyaslayınca ips'in daha iyi olduğunu mu savuınuyorsun gel açıkla burada
3) Yapay zekada işlemci performansı mı kullanılıyor ? Hayır kullanılmıyor eper öyleyse anlat 1 gram bilmeden konuşmak kolay kardeşim anlat da dinleyelim :D
1- core ultra 9 285H ile neden m3 proyu karşılaştırıyorsun aynı yıl mı bunlar? Biri max 115W, sustained 65W, diğeri yarısı elektrik çekiyor. Aynı ağırlıktaki kasada aynı fan sesi ve sıcaklıkla çalışan laptop varsa getir göster bakalım. Maclerin içinde modeline göre değişmekle birlikte 1-4 tane media engine var, bunu kullanan herhangi bi video edit uygulamasında playbackteki akıcılığından sebep birçok video editör zamanında 3090lı kasaları bırakıp macbooklara geçti. ProRes video editlemeye çalış görürsün farkı. Ya da fusion 360dan mesh manipülasyonu yap ryzen9000+4090lı kasayla aynı sürede yapıyor.

2- Productivity laptopunda oledin IPSten iyi olduğunu iddia ediyorsun, neden öyle olmadığını anlatayım. 1.si bunu alan sadece oyun ve dizi-film için almıyor, proje geliştirmek için alıyor. Sürekli açık duran bir program var ve bolca yazı gösteriliyor. Macbookun ekranının artıları şunlar:
a-Yanma ihtimali yok
b-Oledler gibi parlaklığı değiştirince renk doğruluğu değişmiyor
c-Oledlerin çoğu 400-500nitken bununki 1000nit sustained
d-Bu düz IPS değil miniled ekran, yani arka ışığını pixel başına olmasa bile kapatabiliyor
e-Oledlerde text okunurluğu pixel yapısı RGB şeklinde olmadığından LCDlere göre daha kötü
f-Maclerde donanım yazılıma göre yapılıyor, macosin fontunu gidip araştırırsan aynı boyut ve çözünürlükte ekrana sahip windows laptoptan daha fazla satırı daha net şekilde gösterdiğini gözlemleyebilirsin

3- Yapay zekada evet işlemci değil ekran kartını kullanmak elbette çok daha mantıklı, çünkü cudada hızlı çalışıyor. Peki "1 gram bilmeden" diye ithamda bulunan kardeşim, sen modellerin yoklukta depolandığını falan mı sanıyorsun? 5070in laptop halindeki 8GB rame hangi modeli sığdıracaksın sormasıayıp?
bak bakalım 8GB VRAMli laptop r1'ın dandik 7M parametreli halinden yüksek bir şey çalıştırabiliyor mu? Macde cpu da gpu da aynı rami kullanıyor. 400 dolara rami artırıp daha büyük model çalıştırabilirsin. Windows tarafında 16GB vram için mobil 4090, 24GB için 5090 alman gerekiyor.

1- core ultra 9 285H ile neden m3 proyu karşılaştırıyorsun aynı yıl mı bunlar? Biri max 115W, sustained 65W, diğeri yarısı elektrik çekiyor. Aynı ağırlıktaki kasada aynı fan sesi ve sıcaklıkla çalışan laptop varsa getir göster bakalım. Maclerin içinde modeline göre değişmekle birlikte 1-4 tane media engine var, bunu kullanan herhangi bi video edit uygulamasında playbackteki akıcılığından sebep birçok video editör zamanında 3090lı kasaları bırakıp macbooklara geçti. ProRes video editlemeye çalış görürsün farkı. Ya da fusion 360dan mesh manipülasyonu yap ryzen9000+4090lı kasayla aynı sürede yapıyor.

2- Productivity laptopunda oledin IPSten iyi olduğunu iddia ediyorsun, neden öyle olmadığını anlatayım. 1.si bunu alan sadece oyun ve dizi-film için almıyor, proje geliştirmek için alıyor. Sürekli açık duran bir program var ve bolca yazı gösteriliyor. Macbookun ekranının artıları şunlar:
a-Yanma ihtimali yok
b-Oledler gibi parlaklığı değiştirince renk doğruluğu değişmiyor
c-Oledlerin çoğu 400-500nitken bununki 1000nit sustained
d-Bu düz IPS değil miniled ekran, yani arka ışığını pixel başına olmasa bile kapatabiliyor
e-Oledlerde text okunurluğu pixel yapısı RGB şeklinde olmadığından LCDlere göre daha kötü
f-Maclerde donanım yazılıma göre yapılıyor, macosin fontunu gidip araştırırsan aynı boyut ve çözünürlükte ekrana sahip windows laptoptan daha fazla satırı daha net şekilde gösterdiğini gözlemleyebilirsin

3- Yapay zekada evet işlemci değil ekran kartını kullanmak elbette çok daha mantıklı, çünkü cudada hızlı çalışıyor. Peki "1 gram bilmeden" diye ithamda bulunan kardeşim, sen modellerin yoklukta depolandığını falan mı sanıyorsun? 5070in laptop halindeki 8GB rame hangi modeli sığdıracaksın sormasıayıp?
bak bakalım 8GB VRAMli laptop r1'ın dandik 7M parametreli halinden yüksek bir şey çalıştırabiliyor mu? Macde cpu da gpu da aynı rami kullanıyor. 400 dolara rami artırıp daha büyük model çalıştırabilirsin. Windows tarafında 16GB vram için mobil 4090, 24GB için 5090 alman gerekiyor.
1) O kadar yazmışsın buraya ips ekran öveceğine 2 dakika yazılanları okusaydın. Kıyaslayan ben değilim hem ekran hem işlemci olarak önce tamamını okuyup ona göre konuş.
2) Evet prdocutivity diyerek yumuşatmaya çalışma parlaklıktan vs bahsediyorsun ama oled bir ekran kesinlikle tartışmasız ips bir ekrandan daha iyidir. Yanma falan diyorsun da hayatında kaç kere yanan ekran gördün ? 10'larca ips ekran görmüşümdür gerek monitör gerek laptop ya da telefon olarak 1 tane bile karşılaşmadım. telefonlarda 10 yıldır oled kullanılıyor. netlikten vs bahsediyorsun da qhd+ ekranda sence netlik olarak sıkıntı çıkacağını mı sanıyorsun ? apple tn panel kullansa utanmadan onu öveceksin. Onda da gecikme süresi az, ghosting yok, vs diye sıralarsın. :D pil süresinden başka bir şey vermeyen leşten mac'inizle başarılar
3) aynen kardeşim m3 pronun leş gibi grafik işleme gücü çok daha mükemmel random laptıpunki baya kötüymüş. vay bee bak sen şu işe. gelmişsin bana random bir laptopu atıp vraminden bahsediyorsun. Be kardeşim ai veya grafik ile uğraşıp macbook alıyorsan gerçekten git tedavi ol buradaki mevzu sence bu mu ? ai işlemde çok iyi mi demişim ben ?

Daha ne yazılanı okuyamıyorsun burada ips ekranın oledden daha iyi olduğunu savunuyorsun. m3 pro alıp sadece model depolarız kardeşim aynen. ips övdüğün anda yazmayı bırakmam lazımdı da. Bir siz biliyorsunuz kardeşim o kadar ai ile uğraşan grafikle uğraşan firma bir şey bilmiyor sizden akıl alsalar yas mac ile donatsınlar şirketi :D

Yazılarda da bahsettiğim burada ips öveceğine yazıları oku tekrardan, burada olay ai veya grafik işleme ise zaten kimse laptop kullanmaz. bana gelip mac övüp laptop kötülüyorsun ben onu mu demişim güzel kardeşim. Eğer bir kişi böyle işlerle uğraşıp laptop alıyorsa saizin gibi aklı yoktur zaten. Hala ipsin oledden iyi olduğunu satırlarca savunmanı aşamıyorum ya gerçekten bir gram bilgin olmadan yaşamaya devam et. Ne kadar güzelmiş bu ak macosu ya buradaki ips öven kardeşlerimden örnek almalı tüm dünya. Ayrıca benim dediğim laptop 60k bu çok övdüğünüz mabook ise 100k. Yazmaya değmezsin ya gerçekten. bi bitmedi apple fanboyları.

son olarak 4090 laptop 120k falan kat kat daha fazla işlem performansıyla. macosta sadece modelleri depolamaya devam kardeşim 🤡

Geri