Neler Yeni

Maksimum 30K mimarlık için laptop önerisi

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
3050 de bu islemcilere darboğaz yapabilir ekran kartını en az 3060
Oneyy laa öyleeee
Yanlış biliyorsun hocam.Ekran işlemci güçlüyse darboğaz olayı falan olmaz.Darbogaz olayı dediğimiz şey,ekran kartının işlemciye göre güçlü kalması ve bunun sonucunda ekran kartının performansının tam alınamaması demektir.

QRuder

80+ Silver
Oneyy laa öyleeee
Yanlış biliyorsun hocam.Ekran işlemci güçlüyse darboğaz olayı falan olmaz.Darbogaz olayı dediğimiz şey,ekran kartının işlemciye göre güçlü kalması ve bunun sonucunda ekran kartının performansının tam alınamaması demektir.
hocam darboğaz dediğimiz şey sistem parçalarının uyumsuzluğu binevi ,düşük ekran kartı ve yüksek işlemci ,veya yüksek ekran kartı düşük işlemci ,aynı şekilde yüksek bir sisteme düşük ram de darboğaza sebep olur hatta kötü bir ssd bile sistemde donmaya kasmaya sebep olabilir ssd ye darboğaz denir mi bilmiyorum.

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
hocam darboğaz dediğimiz şey sistem parçalarının uyumsuzluğu binevi ,düşük ekran kartı ve yüksek işlemci ,veya yüksek ekran kartı düşük işlemci ,aynı şekilde yüksek bir sisteme düşük ram de darboğaza sebep olur hatta kötü bir ssd bile sistemde donmaya kasmaya sebep olabilir ssd ye darboğaz denir mi bilmiyorum.
Düşük ekran kartı yüksek işlemcide bir sorun olmaz bence.Bazi kişiler işlemciye yükleniyor bir sistem alırken ama sorunla karşılaştıklarini görmedim duymadım hiç.
Ama yine de bence harici ekran kartına sahip bir model alman daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,134
Üyeler
162,627
Son üye
beratta
Top Bottom