Neler Yeni

Masaüstü bilgisayar soğuk alanda kalsa ne olur?

Arkadaşlar selam aleyküm, 2 ay önce bir masaüstü PC almıştım Vatan’dan. (kasa ve özellikler ektedir) Malatya’da yaşıyorum, deprem bölgesinde. Malum herkes konteyner’larda. Evimiz var ama içinde oturmaya korkuyoruz. Bu sistemi konteyner’a taşısam, soğuk ile alakalı bir sıkıntı yaşar mıyım? Konteyner’da ısıtıclarımız var. Isıtıcı olmadan odanın içerisi çok soğuk oluyor. Isıtıcıları akşam 10-11 gibi açıyoruz ve sabah 7’ye kadar çalışıyorlar. Evde soba yakıyoruz, evde her dakika sıcak oluyor. Konteyner’a taşısam, sistem ısıtıcı çalıştırılmadığı saatlerde bir sıkıntı yaşar mı? Yani parçaları soğuktan zarar görür mü?

(Sistem: https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-12400f-rtx-4060-white-oc-8gb-h610m-500gb-ssd-16gb-ram.html)

(Monitör: https://www.casper.com.tr/monitor/excalibur-27-inc-curved-oyuncu-monitoru)

crabman

80+ Bronze
soğuk ve sıcak arasında hızlı geçişler yaşanmadığı müddetçe sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
hızlı bir şekilde yaşanan sıcaklık değişimleri yoğuşma ile beraber su damlacıkları/nem oluşturabilir.
onun dışında yağmur kar vs. gelmediği müddetçe problem yaratmaz bence.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
soğuk ve sıcak arasında hızlı geçişler yaşanmadığı müddetçe sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
hızlı bir şekilde yaşanan sıcaklık değişimleri yoğuşma ile beraber su damlacıkları/nem oluşturabilir.
onun dışında yağmur kar vs. gelmediği müddetçe problem yaratmaz bence.
PC’yi açmadan 1 saat önce ısıtıcıyı çalıştırsam, 1 saat sonra da PC’yi açsam bir sıkıntı olmaz değil mi hocam?
Üstü kapalı yağmur kar vs. hiçbir şekilde gelmez.

crabman

80+ Bronze
PC’yi açmadan 1 saat önce ısıtıcıyı çalıştırsam, 1 saat sonra da PC’yi açsam bir sıkıntı olmaz değil mi hocam?
Üstü kapalı yağmur kar vs. hiçbir şekilde gelmez.
ortamdaki sıcaklık ısıtıcı kapalıyken açık olduğuna nazaran çok daha farklımı? kaç derece oluyor sıcaklık farkı?

ısıtıcı kapalıyken ortam sıcaklığı
açıkken ortam sıcaklığı

bilgilerini verirseniz iyi olur

ortamdaki sıcaklık ısıtıcı kapalıyken açık olduğuna nazaran çok daha farklımı? kaç derece oluyor sıcaklık farkı?

ısıtıcı kapalıyken ortam sıcaklığı
açıkken ortam sıcaklığı

bilgilerini verirseniz iyi olur
Çok daha farklı hocam. Ölçmedim ama tahminen ısıtıcı çalıştırıldıktan 1 saat sonra 15c~ kapalıyken 0 belki de -1c civarı vardır. Ölçüp düzenleyeceğim hocam.

crabman

80+ Bronze
Çok daha farklı hocam. Ölçmedim ama tahminen ısıtıcı çalıştırıldıktan 1 saat sonra 15c~ kapalıyken 0 belki de -1c civarı vardır. Ölçüp düzenleyeceğim hocam.
sıcaklık farkı çok ortada bir değer olmuş :LOL:

siz en iyisi 30dk ısıtıcıyı açın bilgisayar yavaştan ortam sıcaklığına ulaşsın öyle kullanmaya başlayın. işiniz garanti olsun.

sıcaklık farkı çok ortada bir değer olmuş :LOL:

siz en iyisi 30dk ısıtıcıyı açın bilgisayar yavaştan ortam sıcaklığına ulaşsın öyle kullanmaya başlayın. işiniz garanti olsun.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Buzlanma, kırağı yağışı gibi şeyler etkileyebilir. Çok soğuk iyi olmaz yani.
Ocak-Şubat gibi sıkıntı çıkaracak desenize hocam 😁 Sağolun teşekkür ederim :)

Top Bottom