Neler Yeni

Masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum monitör dahil bütçe 10.000 TL.

merxtk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Kadir Çelik
Öncelikle selamlar arkadaşlar hepinize iyi günler. Ben başlıkta olduğu gibi 10.000 TL civarında monitör dahil masaüstü oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. Aynı konu başlıkları vardı fakat zaman farkı olduğu için yeni bir konu başlığı açmak istedim. Biliyorsunuz dolar sürekli yükselişte... Sistemsel olarak fazla bilgim yok. Bu yüzden kendim araştırıp toplayamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Beklenti olarak sorarsanız; aslında fazla bir şey beklemiyorum. Herhangi bir oyun açtığım zaman kasma donma sorunu olmasın, aşırı grafikte oynamak istiyorum diye bir isteğim yok. Oyun örnek vermem gerekirse ETS 2 'yi orta veya biraz yüksek ayarlarda oynasam yeterli. Minecraft'a texture pack yüklediğim zaman kasma sorunu istemiyorum. Bilişim üzerinde de üniversite okuyorum kullanacağım programları rahatça kaldıran bir sistem olsun.

Genel olarak diyeceklerim bu kadar. Herhangi bir marka takıntım yok. Biraz fazla şey istediysem özür dilerim sadece yardımlarınızı bekliyorum.:)

Asag

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,862
İsim
Asag
Aslında acelesi yoksa 6000 serisi Radeon kartları ve 3060 çıkarsa ikisini de beklemenizde fayda var.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Aslında acelesi yoksa 6000 serisi Radeon kartları ve 3060 çıkarsa ikisini de beklemenizde fayda var.
Monitör dahil olduğu için 3060 li sistem olacağini sanmiyorum bu arada raflara ne zaman gelecek.

merxtk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Kadir Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pek acelesi yok ama çok uzun zaman sonra gelecekse bekleyemem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de toplama olmuyor ama öneri olarak laptop önerisi de alabilirim. Önceliğim masaüstü tabii

Carpe Diem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
518
İsim
Ege Karavelioğlu
6800 580 dolar o da 4800 TL gelene kadar dolar artçak vergisiydi filan derken 6 k ya yakın olcak o yüzden beklenmez 3060 desen onun çıkcağı kesin değil onda da aynı durum var bu yüzden oluyorsa 5700xt ve 3600 en mantıklı seçenek olur

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Pek acelesi yok ama çok uzun zaman sonra gelecekse bekleyemem

Bir de toplama olmuyor ama öneri olarak laptop önerisi de alabilirim. Önceliğim masaüstü tabii
laptop iyi bir şeyler pek alamayacağınızı düşünüyorum ama kasa tarafında 8000TL'ye 2060 veya muadili kart ile bir sistem alır 2000TL'de 144hz veyahut indirimden 165hz monitör alabilirsiniz

merxtk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Kadir Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim cevaplarınız için

merxtk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Kadir Çelik
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
Link atabilirsiniz elbette problem yok. Bu arada şahsi düşüncem 3 linkte attığınız bilgisayardan da uzak durun, kendiniz toplamanız en makulü. Bilgisayardan istekleriniz doğrultusunda bütçeniz oldukça doygun. Güzel bir sistem toplanabilir.

merxtk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Kadir Çelik
Link atabilirsiniz elbette problem yok. Bu arada şahsi düşüncem 3 linkte attığınız bilgisayardan da uzak durun, kendiniz toplamanız en makulü. Bilgisayardan istekleriniz doğrultusunda bütçeniz oldukça doygun. Güzel bir sistem toplanabilir.
Kusura bakmayın ben tek tek sistem toplamasını bilmiyorum. Yani açıkçası neyin iyi neyin kötü olduğunu fiyata göre hangisini alabileceğimi bilmiyorum. Sizden ricam bana tek tek böyle bir çocuğa ilk defa anlatır gibi şu şu parçayı al bilgisayarın oluşur diye anlatabilir misiniz ? 10.000 TL bütçem var dediğim gibi. Eğer bana böyle bir yardım yaparsanız size de yardımınız için para verebilirim. Eğer para olayında gönlünüzü kırdıysam özür dilerim. İçinizden gelerek, yardım içinde yapabilirsiniz. Çünkü bu forumdan başka güvenebileceğim bir yer bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mustafa Özdemir
Kusura bakmayın ben tek tek sistem toplamasını bilmiyorum. Yani açıkçası neyin iyi neyin kötü olduğunu fiyata göre hangisini alabileceğimi bilmiyorum. Sizden ricam bana tek tek böyle bir çocuğa ilk defa anlatır gibi şu şu parçayı al bilgisayarın oluşur diye anlatabilir misiniz ? 10.000 TL bütçem var dediğim gibi. Eğer bana böyle bir yardım yaparsanız size de yardımınız için para verebilirim. Eğer para olayında gönlünüzü kırdıysam özür dilerim. İçinizden gelerek, yardım içinde yapabilirsiniz. Çünkü bu forumdan başka güvenebileceğim bir yer bilmiyorum.
acelen yoksa sakin ol ve en az 1 hafta ortalama 1 ay araştırma yap biraz öğrenirsin olayları ben 1 haftadır buralardayım gerçekten çok faydasını görüyorum 10 12k civarına ben de konu açtım ayrıca araştırıyorum o yüzden stress yapma relax reis 27 kasıma kadar bakarsın indirim olur kaparsın bişiler veya faiz toplantısı olacak falan deniyor bakarsın dolar 7 liraya kadar düşer belki daha da fazla ^^

warymajesty

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,195
İsim
yunus günaydın
Dostum arkadaşlar yardımcı olur bu konularda ama benim beğendiğim bir sistem oldu incele istersen bilgi öğrenirsin. Programların için ryzen 5 3600x yeterli olacaktır. 10 bin tl bütçe ile rtx2060 ekran kartını da yanına koyduğumuz da her türlü oyunu ultra da oynarsın rahatlıkla.

Monitör tavsiyem de budur: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...211220.html?rbtc=aka|ops|||p|standart|&v=1.49

Bu arada psu yu corsair ile özelleştirmek mantıklı olacaktır m2 ssd'nin durumunu bilmiyorum tam olarak onu da arkadaşlar iyi mi kötü mü belirtirse iyi olur

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Kağan
anladığım kadarı ile montaj vs bilginiz de pek fazla bulunmamakta, boş vakitleriniz var ise biraz araştırma yapmanızı öneririm. Kendinize uygun parçaları bu şekilde 3 aşağı 5 yukarı fikir edinebilirsiniz. Sanırım sizin için en makulü, özelleştirme yaparak hazır sistem almak, montaj ve test derdinden de kurtulmuş olursunuz böylelikle. Öncelikle monitörünüze karar verirseniz eğer, kasa için tam bütçeniz ortaya çıkmış olur. Önerim monitörleri araştırmanız ve karar vermeniz @merxtk

Dostum arkadaşlar yardımcı olur bu konularda ama benim beğendiğim bir sistem oldu incele istersen bilgi öğrenirsin. Programların için ryzen 5 3600x yeterli olacaktır. 10 bin TL bütçe ile rtx2060 ekran kartını da yanına koyduğumuz da her türlü oyunu ultra da oynarsın rahatlıkla.

Bu sistem güzelmiş, ben kendime alacak olsam, kasayı Cooler Master MB511, PSU yu Sharkoon 650w ile değiştirir alırdım sanırım.

Top Bottom