Neler Yeni

Matematiği anlamıyorum ve temelim yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
epik kullanıcı
Merhaba 7. sınıf öğrencisiyim ve seneye kadar şu iğrenç dersin temelini halletmek istiyorum gerçekten sıkıldım artık sürekli matematik hakkında ailemden baskı görmek istemiyorum Türkçem, sosyal bilgiler derslerim çok iyidir ingilizceyede biraz çalışırsam iyi yaparım ama sadece tek ders matematikmiş gibi sürekli baskı uyguluyorlar ve ben bu dersi anlamıyorum hoca anlatırken boş boş bakıyorum ilk başta yaparım bunu dediğim soruyu asla yapamıyorum denemelerde matematikten çok ama cidden çok düşük netler çıkartıyorum malum ilkokul hocamız sağolsun konuyu anlatmadan direkt soru çözdürdüğü için hiç bir şey anlamamıştım o zamanlar neyse bu arada size bir sorum var matematik gerçekten o kadar önemli bir ders mi yoksa benim ailem mi büyütüyor

Bura.K

80+ Silver
matematik gerçekten o kadar önemli bir ders mi yoksa benim ailem mi büyütüyor
İlerleyen dönemler de çok önemli bir ders. Lise'de zaten 8. Sınıf temeli baz alınıyor, çoğu konu oradan çıkıyor. 7. Sınıf temeli de az çok var. Yani 7+8= 9. Sınıf Matematik diyebiliriz. Tabi tamamen o temellerden çıkmıyor, farklı konular da var.

Matematiğe yoğunlaşmanı tavsiye ederim. Hele istediğin meslek Sayısal üzerine kuruluysa. Tabi, 7. Sınıfta hedefini belirledin mi bilmiyorum.

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
430
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Merhaba 7. sınıf öğrencisiyim ve seneye kadar şu iğrenç dersin temelini halletmek istiyorum gerçekten sıkıldım artık sürekli matematik hakkında ailemden baskı görmek istemiyorum Türkçem, sosyal bilgiler derslerim çok iyidir ingilizceyede biraz çalışırsam iyi yaparım ama sadece tek ders matematikmiş gibi sürekli baskı uyguluyorlar ve ben bu dersi anlamıyorum hoca anlatırken boş boş bakıyorum ilk başta yaparım bunu dediğim soruyu asla yapamıyorum denemelerde matematikten çok ama cidden çok düşük netler çıkartıyorum malum ilkokul hocamız sağolsun konuyu anlatmadan direkt soru çözdürdüğü için hiç bir şey anlamamıştım o zamanlar neyse bu arada size bir sorum var matematik gerçekten o kadar önemli bir ders mi yoksa benim ailem mi büyütüyor
İlerde düzgün bir üniversiteye gitmen için önemli bir ders, belirleyici bir ders diyebilirim. Temelin olmayabilir fakat çalışman gerekiyor. Anlayamadığın kısımları internetten videolar izleyerek, tekrar yaparak çalışabilirsin. Bilemediğin soruları hocalarına sor, istekli ol yeterli olacaktır.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Kanka sana trigonometrik fonksyion yaptırtmıyorlar ki altı üstü 4 işlem yapıcaksın.
Ayrıca sanırsam sen hangi işlemi neye kullanıcağını çıkartamıyotsun.
Aga kitap oku bol bol ve 4 işlem çalış cidden daha 7.sınıfta zorlanıyorsan geçmiş olsun bu temel matematiğin de temeli bakkal hesabı resmen

Rulep

80+ Gold
2.dönemdeyiz Eylül ayından bu yana zorlandığın konuları yazabilir misin

Mert

80+ Silver
İyi bir lise için matematik şart.

Top Bottom