Neler Yeni

Mavi Ekran Mavi Ekran Hatası Alıyorum

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Elimde iki türlü neden var.
Dün RAM değişimi yaptım anakartımın sağdaki 2. slotunda sorun olduğu için tek slot 16 GB RAM'e geçtim.
Dünden itibaren eski (12 yıllık ama sağlığı iyi durumda) HDD'e yeni kurduğum oyunları açtığımda alıyorum mavi ekranı. Dead By Daylight kurmuştum oyunda maça girer girmez hata alıyorum dosyaları doğrulamamı istiyor. Ve her 2-3 deneyişimde bir de mavi ekran veriyor. Death Stranding açtım 10 dakika önce yeni kurmuştum açar açmaz mavi ekran hatası aldım. HDD'i dünden itibaren aktif kullanmaya başladım 3 yıldır yatıyordu.
Minidump dosyası burada:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Elimde iki türlü neden var.
Dün RAM değişimi yaptım anakartımın sağdaki 2. slotunda sorun olduğu için tek slot 16 GB RAM'e geçtim.
Dünden itibaren eski (12 yıllık ama sağlığı iyi durumda) HDD'e yeni kurduğum oyunları açtığımda alıyorum mavi ekranı. Dead By Daylight kurmuştum oyunda maça girer girmez hata alıyorum dosyaları doğrulamamı istiyor. Ve her 2-3 deneyişimde bir de mavi ekran veriyor. Death Stranding açtım 10 dakika önce yeni kurmuştum açar açmaz mavi ekran hatası aldım. HDD'i dünden itibaren aktif kullanmaya başladım 3 yıldır yatıyordu.
Minidump dosyası burada:
-CPU-Z ve Easy Anti Cheat'i kaldır.
-BIOS'unu güncelle (geçen seneden kalma.)
-Chipset sürücünü kur. (https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/a320)
Bunları yaptıktan sonra gene mavi ekran verirse yeni dosyaları gönder.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,
En yakın mavi ekran hatanızı inceledim. Sorun muhtemelen belleklerden. MemTest86 yapın bir.
Belleklerde sorun yoksa eğer, AntiCheat yazılımını kaldırın.
-Chipset sürücünü kur. (https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/a320)
Şuan hala MemTest devam ediyor 3/4 aşamasındayım ve 48 hata buldu. Dediklerinizi test bittikten sonra yapacağım. Her ihtimale karşı bir de HDD'i taramayı düşünüyorum.
Bu kadar hataya rağmen RAM'lerde sorun olmama imkanı var mı? İlk sistem toplayışım, ekran kartı driverı ve Windows update dışında Chipset sürücüsü gibi şeyleri kurmadım.
IMG_20221231_131850.jpg

Edit:
Bunları yazdıktan sonra 75 hataya çıktı.
IMG_20221231_133124.jpg

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Şuan hala MemTest devam ediyor 3/4 aşamasındayım ve 48 hata buldu. Dediklerinizi test bittikten sonra yapacağım. Her ihtimale karşı bir de HDD'i taramayı düşünüyorum.
Bu kadar hataya rağmen RAM'lerde sorun olmama imkanı var mı? İlk sistem toplayışım, ekran kartı driverı ve Windows update dışında Chipset sürücüsü gibi şeyleri kurmadım.
Alıntıyı görüntüle

Edit:
Bunları yazdıktan sonra 75 hataya çıktı.
Alıntıyı görüntüle
Bu testi XMP açık şekilde mi yapıyorsun?

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu testi XMP açık şekilde mi yapıyorsun?
Her mavi ekran yediğimde RAM MHz'ini düşürüyordum şuan 2866'da çalışıyor olması lazım.
XMP kapattım diye hatırlıyorum ancak hem CPU-Z'de hem memtest'de açık gözüküyor sanırım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Her mavi ekran yediğimde RAM MHz'ini düşürüyordum şuan 2866'da çalışıyor olması lazım.
XMP kapattım diye hatırlıyorum ancak hem CPU-Z'de hem memtest'de açık gözüküyor sanırım.
Test bitince BIOS'tan kontrol et XMP'nin açık olup olmadığını. XMP açıksa bu sonuçlar yanıltıcı olabilir.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Test bitince BIOS'tan kontrol et XMP'nin açık olup olmadığını. XMP açıksa bu sonuçlar yanıltıcı olabilir.
BIOS'da XMP ayarlarına baktım kapalıymış dediğim gibi. Sonrasında bütün ayarları Auto'ya çektim. CPU-Z üzerinden değerler hala bu şekilde.
Ekran görüntüsü 2022-12-31 155651.png

Chipset driverı kurdum. HD Tune ile HDD taraması yaptım hiç sorun yok.
M2 SSD'ye kurulmuş Rainbow Six Siege ve COD Warzone girdim. İkisinde de oyun crash verdi 15-20 dakikalık oynayıştan sonra.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Memtest bitiminde aldığım fotoğrafları da atayım.
IMG_20221231_153609.jpg
IMG_20221231_153722.jpg
IMG_20221231_153738.jpg

IMG_20221231_153936.jpg

2 mavi ekran daha aldım. 2.'sinde Memory_Management yazısını görebildim mavi ekranda.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
BIOS'da XMP ayarlarına baktım kapalıymış dediğim gibi. Sonrasında bütün ayarları Auto'ya çektim. CPU-Z üzerinden değerler hala bu şekilde.
Alıntıyı görüntüle
Chipset driverı kurdum. HD Tune ile HDD taraması yaptım hiç sorun yok.
M2 SSD'ye kurulmuş Rainbow Six Siege ve COD Warzone girdim. İkisinde de oyun crash verdi 15-20 dakikalık oynayıştan sonra.

Memtest bitiminde aldığım fotoğrafları da atayım.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

2 mavi ekran daha aldım. 2.'sinde Memory_Management yazısını görebildim mavi ekranda.
Sorun büyük ihtimalle RAM'lerde görünüyor hocam. Garantiye gönderebilirsiniz.

İstersen RAM'leri tek tek test et, sadece birinde de problem olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,613
Üyeler
162,716
Son üye
Mustafalustn
Top Bottom