Neler Yeni

Mavi ekran hatası (atikmpag.sys)

Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
kartal güray ağa
Arkadaşlar merhabalar ´bilgisayarım 10 günlük gigabyte rx 5600 xt gaming ekran kartı amd ryzen 5 3600x işlemci 2 adet 8 gb gskill ram ve windows 10 oyun oynarken almıyorum ama youtubede video izlerken atıkmpag.sys alıyorum sonra ekran kararıyor tekrar kendılıgınden restart atıyor. heryeri araştırmama rağmen sorunu çözemedim daha önce karşılaşan veya sorunu çözebilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 

crazyreign

80+ Titanium
Katılım
25 Mart 2020
Mesajlar
28,059
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,601
Konum
Cinayet Büro
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Ya ekran kartı sürücünüzde sıkıntı var ya da direkt ekran kartınızda bir sorun var. Sürücünüzü DDU ile kaldırın sonrasında en güncel sürümünü indirin. Aynı sorunu yaşarsanız aldığınız yere başvurun.
 

Hüf.

80+ Bronze
Katılım
25 Nisan 2020
Mesajlar
498
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
Hüseyin Avni Yıldırım
Instagram
https://www.instagram.com/havniy
Steam
https://steamcommunity.com/id/Nicklessmann
Facebook
huseyinavniyildirim
Twitter
HavniY
Arkadaşlar merhabalar ´bilgisayarım 10 günlük Gigabyte rx 5600 xt gaming ekran kartı AMD ryzen 5 3600x işlemci 2 adet 8 gb gskill RAM ve windows 10 oyun oynarken almıyorum ama youtubede video izlerken atıkmpag.sys alıyorum sonra ekran kararıyor tekrar kendılıgınden restart atıyor. heryeri araştırmama rağmen sorunu çözemedim daha önce karşılaşan veya sorunu çözebilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Bu sorunu ben de yaşıyorum. Hatta tam şu an bu mesajı yazarken ekran karardı geldi. Bir sürü şey denedim düzeltemedim. Yarın sistemi teknik servise gönderiyorum. Ama sen driver silerek falan düzeltebilirsin belki. Denemende fayda var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorunu ben de yaşıyorum. Hatta tam şu an bu mesajı yazarken ekran karardı geldi. Bir sürü şey denedim düzeltemedim. Yarın sistemi teknik servise gönderiyorum. Ama sen driver silerek falan düzeltebilirsin belki. Denemende fayda var.
Bilgisayarı aldıktan 5 gün sonra ani bir şekilde oyundan atma, siyah ekrana düşme, pcyi kilitleme gibi sorunlarla karşılaştım.
Akabinde denediğim çözüm yolları ve gelişmeleri listeliyorum.

1- 2. monitörü sistemden ayırdım bir değişiklik olmadı.
2- Ekran kartı driverını sildim temiz kurulum yaptım olmadı.
3- Sisteme temiz kurulum yapıp son windows sürümünü yükledim. Burada ufak bir değişiklik oldu. Artık PC kendini kilitlemeyip sadece oyundan atıyor veya oyun donup alt+tab ile düzeliyor.
4- BIOS update yaptım fark olmadı.
5-RAM leri teker teker denedim fark olmadı.
6- BIOS ayarlarını defaulta alıp xmp yi kapattım bir fark olmadı.
7- Furmark, prime95, memtest, aida64, sfc/scannow uygulamaları ve testlerini yaptım hiçbir yerde problem gözükmüyor.
aida 64 raporunda diagtrack.dll hatası, windows olay günlüğünde live kernelevent 141 hatası görünüyor.

Bu süreçte sadece 1 kez mavi ekran aldım. O ekran hatası da TDR_VİDEO_FAİLURE idi.

Yardımcı olabilecek bilgiye sahip arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Şurada yazanları yabancı forumlarda arayıp buldum. Denemende fayda var. Formattan sonra uyarısız ekran kararıp gelmeye başladı. Sanırım bildirimlerle alakalı bir sorunum da var :(
 
Top Bottom